Almanya Silah Satışına Tam Hız Devam

Almanya(GHA) Almanya hükümeti, teorikte sık sık demokrasiden bahsetse de, pratikte bu söylemin dışında hareket ediyor. 129 AB yasalarıyla devrimcilere karşı Nazi yasalarını uygulayan Almanya hükümeti, şimdi de 7,48 milyar avro tutarında silah ihracatına onay verdi. Almanya savaş bütçesini artırarak savaşları sona erdirmek gibi bir derdinin olmadığını aksine devrimcileri hapislere atan Alman Devleti’nin savaşlardan çıkarı olduğunu gösterdi .

Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından bildirilen bilgilere göre, Alman hükümeti, 1 Ocak-18 Haziran tarihleri arasında 7,48 milyar avro değerinde silah ve askeri malzeme ihracatına onay verdi. Bu bilgi, Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW) partisinin soru önergesine verilen yanıtta ortaya çıktı.

Bu rakam, 2023’ün ilk yarısıyla kıyaslandığında yüzde 30’luk bir artışı işaret ediyor. İhracat onaylarının yaklaşık yüzde 65’inin, yani 4,88 milyar avrosunun Almanya’nın Rusya’ya karşı desteklediği Ukrayna’ya yönelik olduğu belirtildi. Ukrayna’nın ardından en fazla silah ihracatı onayı alan ülkeler Suudi Arabistan, Singapur, Hindistan ve Katar olarak sıralandı. Alman hükümeti, 2023 yılında toplamda yaklaşık 12,2 milyar avro tutarında silah ve askeri malzeme ihracatına onay vermişti.

Almanya’nın Silah İhracatının Cirosu

2023 Yılı

Toplam İhracat: 12,2 milyar avro.
2023 İlk Yarı: 7,48 milyar avro.

Yıllık Artış: 2022 yılına göre önemli bir artış kaydedilmiştir.

Son Yıllardaki Satışlar

2022 Yılı: Almanya’nın silah ihracatı, toplamda 8,9 milyar avro olarak gerçekleşmiştir. Bu, 2021’e göre yaklaşık iki katlık bir artışı temsil eder.
2021 Yılı: Almanya’nın silah ihracatı yaklaşık 4,6 milyar avro olarak kaydedilmiştir.
Artış Eğilimi: Özellikle Ukrayna krizi ve küresel güvenlik endişeleri, Almanya’nın silah ihracatında önemli bir artışa neden olmuştur.
Almanya’nın Silah İhracatı: Yıllık Ciro ve Başlıca Ülkeler Tablosu

Yıl Toplam İhracat (Milyar Avro)    Başlıca İhracat Ülkeleri
2023  12,2  Ukrayna, Suudi Arabistan, Hindistan, Katar, Singapur
2022  8,9   Ukrayna, Mısır, Suudi Arabistan, ABD, İsrail
2021  4,6   Mısır, ABD, Türkiye, Güney Kore, Hindistan

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın