Almanya 129 Mahkemesi’nin Günleri Belli Oldu: “Devrimci tutsakları, son sözlerini okurken yalnız bırakmayalım!”

ALMANYA emperyalizminin yargısı, dayanaksız iddialarla üç devrimciye yıllarca ceza vermeye çalışıyor.
Yaklaşık 2,5 yıl önce, Mayıs 2022’de üç devrimci ve anti-faşist Alman polisi tarafından gözaltına alındılar ve tutuklandılar.
Kısa süre sonra haklarında dava açılan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin Mahkemesi karar aşamasına yaklaşıyor.

Almanya 129 Yasasına Karşı Mücadele Komitesi yaptığı açıklamada, Ekim ve Kasım ayının mahkeme günlerini duyurdu.

ÖZGÜL EMRE, İHSAN CİBELİK VE SERKAN KÜPELİ’NİN duruşma günleri:

28 Ekim saat 9:30

4 Kasım saat 11:00

7 Kasım saat 9:30

20 Kasım saat 13:30

21 Kasım saat 13:30

Komite tarafından yapılan açıklamada, son beş duruşmada avukatların savunmalarını bitireceği ve devrimci tutsaklarıh son sözlerini okuyacakları belirtildi. Avukatların bir kısmı, geçtiğimiz hafta savunmalarını yapmışlardı.

Almanya emperyalizminin temsilcisi Savcı Ralf SETTON, Serkan Küpeli için 3 yıl 10 ay, İhsan Cibelik için 4 yıl 10 ay, Özgül Emre için ise 6 yıl hapis cezası istiyor!

Devrimcilerin emperyalist faşist 129 yasasıyla cezalandırılmak istenmesine, demokratik faaliyetlerin “suç” olarak gösterilmesine karşı, bu duruşmalara katılım büyük önem taşıyor.
129’a Karşı Mücadele Komitesi’nin çağrısında belirtildiği gibi, “Avukatların ve tutsakların bu hukuksuz cezalara verdikleri cevaplarını dinleyelim! Anti-faşist devrimci tutsakları, son sözlerini okurken yalnız bırakmayalım!”

Sosyal ağlarda paylaşın