AKP Faşizminin Baskın ve Gözaltı Terörü… Kurumlar Basıldı, Aileler Bakanlık Önünden Gözaltına Alındı!

Nerede bir direniş varsa, nerede bir mücadee varsa, nerede bir örgütlenme varsa, orada AKP’nin faşist terörü kendini göstermekte gecikmiyor.
AKP faşizminin işkenceci polisleri bu sabaha karşı bir çok eve ve demokratik kurumlara baskınlar düzenleyerek 10’a yakın kişiyi gözaltına aldı.
*
Öğleden sonra da
Yüksel’de oturma eylemi yapan Tutsak Aileleri, Adalet Bakanlığı önünde gözaltına alındılar.
Aileleri birkaç saat önce milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ziyaret etmişti.
*
Sabah saatlerinde basılan yerler arasında Emekli Meclisi’nin kurum binası ve TAYAD da var.
Emekli Meclisi’nin bürosu, sabah 05.00 sıralarında kapıları kırılarak basıldı ve içerisi talan edildi.
*
Gözaltına alınanlar arasında Emekli Meclisi emekçileri, TAYAD’lı aileler var. Suçları belli: AKP’nin, emperyalizmin politikalarına direnmek.

Gözaltına alınanlardan şu ana kadar isimleri öğrenilebilenler şunlar:

  • Zerrin Aldemir
  • Hasan Kaşkır
  • Tülin Karakullukçu
  • Ömer Sarsılmaz
  • İsmet Ağırman
  • Önal Akkaya
  • İsa Albayrak
  • Ayşe Lerzan Caner Conde.
  • Ahmet Kulaksız
  • Hüseyin Kaşkır
  • Emine Kaşkır
  • Nurettin Kılıç
  • Bedirhan Çetinkaya

Ayrıca TAYAD’lı Mehmet GÜVEL’in evi de “aranan şahıs var” bahanesiyle basıldı, herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadı.

Hakkını arayan, adalet isteyen, emperyalistlerin saldırılarına direnen halka, emeklilere, halkın sanatçılarına, halkın avukatlarına, halkın sağlıkçılarına, halkın mimar mühendislerine saldırılar ilk değil.
Ancak halkın her kesimi, direnmeye ve örgütlenmeye kararlı.

Sosyal ağlarda paylaşın