AKCANLAR Direnişine Polis Saldırdı; İşçiler Gözaltına Alındı!..

28 Ağustos 2024 19:04
Polis, açıklama yapmak isteyen Akcanlar işçilerini darbederek gözaltına aldı
Direnişteki Akcanlar işçileri, direnişlerinin 12. gününde patronunun sahibi olduğu Divan Otel önünde açıklama yapmak istedi. Polis açıklama yapmak isteyen işçilere saldırarak işçilerin çoğunluğunu gözaltına aldı.
İşçiler açıklama için Divan Otel’in önüne geldiğinde, polis Divan Otelin önünü barikatlarla kapattı. Açıklama öncesi işçileri kuşatan polis, açıklama başlarken işçilere saldırdı ve işçileri döverek, yerlerde sürükleyerek, ters kelepçe takarak gözaltına aldı.


BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de gözaltına alınırken, polis, eylemi ve saldırıyı çeken basını engellemeye çalıştı. İşçilerin önce hastaneye oradan da güvenlik şubeye götürülecekler belirtildi.


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Akcanlar Tekstil fabrikası işçileri, vergi kesintilerine ve patron tarafından dayatılan yedili çalışma sistemine karşı 17 Ağustos günü iş bırakarak üretimi durdurdular. Bunun üzerine patron, iş bırakan 90 işçiyi önce kod 46, daha sonra da işsizlik maaşı almamaları için kod 22’yle işten çıkardı.
İşçiler de bunun üzerine direnişe başladılar.

Sosyal ağlarda paylaşın