Adana Kürkçüler F Tipi’nde ONUR ARSLAN Terörü

Adana Kürkçüler F Tipi Hapishanesi’ne yeni bir müdür atandı ve yeni müdürün atanmasıyla birlikte, baskılar ve hak gaspları arttı.
Keyfi ağız ve ayakkabı içi arama dayatmalarıyla hasta tutsakların sevki ve tedavisi engelleniyor, hücrelere sürekli baskınlar düzenleniyor. Baskınlarda kitaplara, mektuplara, hatta kantinden alınan eşyalara el konuluyor.
Sürekli hücrelerin mazgallarına vurularak tutsaklar terörize ediliyor, gözdağı veriliyor.
Onur kırıcı arama dayatması nedeniyle 2 yılı aşkındır hastahaneye sevk edilmeyen hasta tutsaklar var.

YENİ MÜDÜR ONUR ARSLAN

Hapishane’ye yeni atanan müdürün adı Onur Aslan.
Sicil numarası: 138843
Daha önce birçok hapishanede “görev” yapmış.
Onur Aslan’ın zulmünü yaşayan hapishaneler arasında
KIZILCAHAMAM KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU, SİVEREK 2 NOLU T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU (Orada 1. Müdür), ZONGULDAK M TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU CEZA İNFAZ KURUMU (1. Müdür) var.
Onur Aslan, Kürkçüler F Tipi’ne atanalı 3 ay oldu.
Faşizmin hapishanelerinde sık rastlanan bir durumdur: Yeni gelen bir müdür, kendini göstermek için ya bir operasyon yapar, ya yeni yasaklar koyar. Sanki kendisinden önce az zulüm yapılıyormuş, herşey çok serbestmiş gibi, “burası çiftliğe dönmüş” deyip, kendi terörünü, zulmünü uygulamaya başlar.
Onur Arslan adlı müdürün yaptığı da budur.
Kuşkusuz baskılar zaten vardı, ama Arslan’ın atanmasıyla bunların ayyuka çıktığı da bir gerçektir.

HÜCRELERE BASKIN!

Hasta tutsak Fikret Kara’nın babası İsmail Kara, ANF’ye yaptığı açıklamada, onur kırıcı arama dayatması nedeniyle 30 aydır hastaneye sevk edilmeyen oğlunun hücresinin basılıp, kitap ve mektuplarına el konulduğunu belirtti.
Wernicke-Korsakoff sendromu olan oğlunun hastane sevklerinin onur kırıcı ağız ve ayakkabı içi aramalar nedeniyle 30 aydır engellendiğini belirten Kara, hücrelerin sürekli basıldığını belirtti.
Fikret Kara’nın tutulduğu üç kişilik hücre, bayramın ikinci ve üçüncü gününde de üst üste iki kez baskına uğradı.
Hücreye baskın yapan 20 gardiyan, hücreyi talan ettiler. Kitap ve mektuplara el koyarken, “kantinden parayla kahvaltı için alınan reçelleri “Bunlar fazla” diyerek çöpe attılar.

TUTSAKLARDAN PROTESTO

Kürkçüler F Tipi’ndeki tutsaklar, Onur Arslan’la artan bu hücre baskınlarını ve mazgala vurma tacizlerini protesto etmek için 1 hafta boyunca açlık grevi yaptılar, slogan atarak taleplerini dile getirdiler.
Hapishane müdürü Onur Arslan, bu haklı protestoları ve tutsakların taleplerini dinlemek yerine, açlık grevi ve slogan nedeniyle, tutsaklar hakkında onlarca disiplin cezası verdi.

İSMAİL KARA: “HER OLUMSUZLUKTAN ADALET BAKANLIĞI VE HAPİSHANE MÜDÜRÜ SORUMLU!”

19 Aralık Katliamını Ümraniye hapishanesinde yaşayan, Ölüm orucu gazisi ve Wernicke-Korsakoff hastası tutsak Fikret Kara’nın babası İsmail Kara, “-oğluna ve arkadaşlarına “zindanın dahi dar edildiğini” söylüyor. Kara şöyle diyor:
“Çocuklarımız sahipsiz değildir. Suç duyurusunda bulunacağız.Çocuklarımız zaten hapishanede zulüm koşullarında tutuluyor. Tedavilerini engelleyerek,hücrelerini basarak, kitaplarına el koyarak ne yapmaya çalışıyorlar? Çocuklarımızın başınagelebilecek her olumsuzluktan Adalet Bakanlığı, hapishane müdürü ve yönetimi sorumlu olacaktır.”

Sosyal ağlarda paylaşın