ABD Venezuella’yı Tehdit Ediyor; Venezuella Savunmasını Güçlendireceğini Açıkladı… Halkı Silahlandırmayan Emperyalizme Direnemez!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin tehditlerine ve Karayipler’deki askeri varlığına karşı önlem olarak ülkenin batısındaki 4 eyalette güvenlik önlemlerinin maksimum düzeye çıkarılacağını açıkladı.

Maduro, yaptığı açıklamada, “Bağımsızlık 200 Operasyonu” tatbikatı kapsamında Marida, Trujillo, Lara ve Yaracuy eyaletlerinde güvenlik tedbirlerinin maksimum düzeye çıkartılacağını belirtti.
Madura, amaçlarının, ülkenin bütünsel savunmasını sağlamak ve ABD’nin Karayip Denizi’ndeki askeri varlığına karşı önlem almak olduğunu vurgulayarak şunları belirtti:
“Ülkemizin bütünsel savunması için en uygun duruma ulaşmak üzere tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Halkımızın ve tüm kesimlerin mükemmel bir birliği içinde, barışı kazanmak ve egemenliğimizi korumak için çalışıyoruz.”

SAVUNMA SADECE “RESMİ” ORDUYLA DEĞİL, SİLAHLANMIŞ HALKLA MÜMKÜNDÜR!

Irak’tan Libya’ya ve son olarak Suriye’ye kadar, emperyalizmin askeri olarak saldırdığı ülkelere bakıldığında, halkın silahlanmasının olmadığı, halkın savaşmadığı yerde, direniş bir yerde tıkanıyor.
Venezuelle hükümeti, bu saldırılara karşı direneceğini açıkladı.
Venezuela’da şu anki açıklamalara göre, Madura hükümeti, “savunmanın yalnızca resmi güçlerin işi olmadığını; halkın da aktif rol alacağını” belirtiyor.
Hükümet, 6,2 milyon kişinin Bolivarcı Milis Gücü (Milicia Bolivariana) kayıtlı olduğunu ve bunların bu savunma sisteminde yer alacağını söylüyor.
Doğrusu da budur.

ABD’NİN “REJİM DEĞİŞTİRME” TEHDİDİ VE ASKERİ YIĞINAĞI

ABD emperyalizminin Başkanı Donald Trump, “uyuşturucuyla mücadele” gerekçesiyle ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’na (CIA), Venezuela topraklarında operasyon yapma yetkisi verdiğini açıklamıştı.
ABD, ağustos sonlarında Venezuela açıklarına savaş gemilerinden oluşan bir deniz gücü göndermiş, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth de ABD ordusunun, Venezuela’da rejim değişikliği dahil operasyonlara hazır olduğunu söylemişti.
Venezuela Devlet Başkanı Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Sosyal ağlarda paylaşın