DTCF’de Faşist Saldırı Püskürtüldü

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) 6 Ekim günü devrimci öğrencilere yönelik faşist bir saldırı girişimi yaşandı.

Devrimci, ilerici öğrencilerin kampüse girişini engellemeye çalışan faşist grup, öğrencilerin önünü keserek saldırıda bulundu.
Saldırı karşısında öğrenciler geri adım atmadı. Devrimci öğrenciler, orta bahçede direnişi büyüterek saldırgan gruplara karşı koydu ve saldırıyı püskürttü.

Sivil ve resmi faşist saldırı DTCF’de işbirliği halindeydi.
Faşist saldırı girişiminde ortada görünmeyen polis, saldırganlara müdahale etmek yerine, kampüse girerek öğrencilere müdahalede bulundu. Faşistlerin saldırısına uğrayan öğrencilerden 3’ü polis tarafından gözaltına alındı.

Öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren DTCF gençliği, arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle direnişini sürdürdü.
Gözaltına alınan 3 devrimci öğrenci, bu sahiplenme sonucunda serbest bırakıldı.
Bu faşist saldırı, DTCF’deki ilk saldırı değil. DTFC öğrencileri, faşist saldırı ve polis müdahalesine rağmen, okulu faşist gruplara teslim etmeyeceklerini bir kez daha ortaya koydular.