
Aynı zamanda kendisi de bir ölüm orucu direnişi gazisi olan Zehra Kurtay ile dayanışma amacıyla ülkemiz tarihinin önemli iki büyük ölüm orucu direnişinin gazileri videolar yayınlıyorlar.
Zehra Kurtay tam 166 gündür açlık direnişini sürdürürken Fransız emperyalizminin mahkemeleri 15 Aralık’ta görülecek mahkemeyi sudan gerekçelerle erteledi. Davanın tam 1 ay sonraya ertelenmesinin açlık grevinin 165. gününde olan bir direnişçinin hayatını tehlikeye sokabileceği Fransız emperyalizminin mahkemeleri tarafından bilinmiyor olması mümkün değil. Ancak buna rağmen Zehra Kurtay’ın iradesini kırma amacıyla yapıldığı çok açık olan bu erteleme tepkilere sebep oldu.
1996 Ölüm Orucu gazisi Mehmet Yaman, 1996 Ölüm Orucu Gazisi Zeliha Koyupınar, 1996 ölüm orucu gazisi Nevzat Kalaycı, 2000-2007 Büyük Ölüm Orucu Direnişi Gazisi Kadir Kaya, 2000-2007 Büyük Ölüm Orucu Gazisi Hatice Yazgan ve yine 2000-2007 Büyük Ölüm Orucu Gazisi Ferhat Ertürk Zehra Kurtay’ın taleplerinin karşılanmasını isteyen açıklamalarda bulundu.
Gaziler direnme geleneğinin yaratıcısı ve değerleridir. 2000-2007 büyük ölüm orucu direnişinin gazisi olan Zehra Kurtay bugün yaşadığı adaletsizliğe karşı yine bedenini açlığa yatırmış durumda ve bugün açlığının 167. gününde. Gazilerin bir gazi direnişçi için yayınladığı mesajları Halkın Sesi TV’den izlemek mümkün.