Hizbullah İsrail askeri üssünü vurdu: En az 4 ölü, 80’e yakın yaralı

Hizbullah İsrail’de Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde İsrail ordusunun askeri üssüne insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi.

İlk açıklamalarda 4’ü kritik olmak üzere 67 kişinin yaralandığı belirtilirken, İsrail ordusundan da açıklama geldi. İsrail ordusu 4 askerinin saldırıda öldüğünü duyurdu.

Haaretz İsrail acil yardım ve kan bankası servisi Magen David Adom’un saldırıda yaralananların sayısını 77 olarak duyurduğunu yazdı.

Hizbullah’tan İsrail askeri üssüne yönelik saldırı ile ilgili yapılan açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut’taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki İsrail ordusuna bağlı “Golani Tugayı’nın eğitim üssüne İHA filosuyla” saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada Hizbullah’ın ülkesini, halkın korumak için göreve hazır olduğu, “düşmanı caydırmak görevinden geri durmayacağı” bildirildi.

İsrail medyasında yer alan haberlerde hava savunma sistemlerinin İHA’yı tespit edemediği ve saldırı sırasında bölgede sirenlerin çalmadığı aktarıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın