Emperyalist ABD ve İngiltere, Yemen’e 15 hava saldırısı düzenledi

Ortadoğu’da kana doymayan emperyalist ABD ve İngiltere, Yemen’in Sana, Zemar, Hudeyde ve El-Beyda kentlerine 15 hava saldırısı düzenledi. Yemen İsrail’in Gazze’ye karşı başlatmış olduğu katliam saldırısında net tavır alarak Babülmendep Boğazı’ndan İsrail’e giden gemilere izin vermemişti.

Husilere bağlı El-Mesira televizyonu, ABD-İngiliz koalisyonu uçaklarının, başkent Sana’nın Es-Sevra ilçesindeki bakım alanına 4 saldırı düzenlediğini açıkladı.

Savaş uçakları ayrıca Uluslararası Hudeyde Havalimanı ve Hudeyde’nin El-Kesib bölgesine 7 hava saldırısı, Zemar kentinin güneyine 1 ve El-Beyda kentinin doğusundaki Mukeyras ilçesine de 3 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Haberde hava saldırıları sonucunda ölen, yaralanan ve hasar meydana gelip gelmediği konusunda bilgi verilmedi.

İHA’nın haberine göre, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “CENTCOM güçleri, bugün yerel saatle 17.00 sıralarında Husilerin kontrolündeki bölgelerde 15 Husi hedefine saldırı düzenledi. Bu hedefler Husilerin saldırı amaçlı askeri kabiliyetlerini içeriyordu. Bu eylemler seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası suları ABD, koalisyon ve ticari gemiler için daha güvenli ve emniyetli hale getirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir” denildi

Yemen İsrail’in Gazze’ye karşı başlatmış olduğu katliam saldırısında net tavır alarak Babülmendep Boğazı’ndan İsrail’e giden gemilere izin vermemişti.
Sosyal ağlarda paylaşın