4 Ekim Cuma – GÜNÜN HABERLERİ

Gerçek Haber Ajansı Dinleyici ve Takipçilerimize Merhaba.Bu gün 4 Ekim Cuma. Günün haberleri ile karşınızdayız

Grup Yorum üyeleri Sena Erkoç ve Umut Gültekin’in, Yunanistan’ın Girit kentinde düzenlenecek olan anti-emperyalist bir etkinliğe katılmak için gittikleri Girit havalimanında gözaltına alındılar.
Grup Yorum elemanlarının gözaltı sebebi açıklanmadı ama iki Grup Yorum üyesinin gözaltına alıma sebebi Yunan Devleti’nin rahatsızlığıdır. Grup Yorum’un son yıllarda Yunanistan’da gerçekleşen konserlerde Yunan halkını etkilemesi ve Yunan halkıyla bağ kurması, bu konserlere binlerce Yunan halkını toplamasıdır.

Grup Yorum üyelerinin gözaltına alındığını duyan sevenleri, Avrupa’nın dört bir yanından bulundukları karakolu arayarak Sena ve Umut’un neden gözaltına alındığını öğrenmek istedi. Ancak, Yunan polisi gelen aramaları yanıtsız bıraktı ve telefonları kapattı. Sahiplenme sonucunda Yunan polisi iki Grup Yorum emekçisinin akşam 23’te İtalya’ya sınırdışı edileceğini bildirdi.

Siyonist İsrail Devleti’nin önce Filistin’e, ardından Lübnan’a yaptığı saldırılar sonucunda katlettiği binlerce insanın hesabını sormak için, Avrupa Halk Cephesi 7 Ekim’de tüm Avrupa genelinde eyleme gidiyor. Avrupa Halk Cephesi, “7 Ekim’de Filistin İçin Eylemdeyiz!” sloganıyla Filistin direnişinin güçlenmesi, dünya halklarının direniş ve savaş cephesinin güçlenmesi ve hesap sorulması için tüm üyelerini Avrupa çapında eyleme çağırırken, her milliyetten ve inançtan halkımızı ve dostlarımızı Filistin eylemlerini örgütlemeye ve yapılan eylemlere katılmaya davet etti.

Yunanistan’da Halkida davası tutsakları, paraya çevrilen hükümlerinin ödemelerini yapmalarına rağmen serbest bırakılmıyorlar. Üstüne devrimci tutsakları sınırdışı etmek istiyorlar. Bunun üzerine Şadi Naci Özpolat açlık grevine başladı.
Konuyla ilgili Yunanistan Halk Cephesinin açıklamasına sitemizin 4 Ekim haberlerinde ulaşabilirsiniz.

4 Ekim Haberleri ile karşınızdaydık. Yarın günün haberleri ile tekrar karşınızda olacağız. Tüm halkımıza umut dolu günler diliyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın