Grup Yorum üyeleri Sena Erkoç ve Umut Gültekin Girit’te Gözaltına Alındı

Yunanistan(GHA)


Grup Yorum üyeleri Sena Erkoç ve Umut Gültekin’in, Yunanistan’ın Girit kentinde düzenlenecek olan anti-emperyalist bir etkinliğe katılmak için gittikleri Girit havalimanında gözaltına alındılar.

Bugün Girit havalimanına inen Grup Yorum üyeleri Sena Erkoç ve Umut Gültekin gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedenleri açıklanmadı. iki Grup Yorum üyesinin gözaltına alıma sebebi Yunan Devleti’nin rahatsızlığıdır. Grup Yorum’un son yıllarda Yunanistan’da gerçekleşen konserlerde Yunan halkını etkilemesi ve Yunan halkıyla bağ kurması, bu konserlere binlerce Yunan halkını toplamasının Yunan hükümetini rahatsız etti.

Grup Yorum üyelerinin gözaltına alındığını duyan sevenleri, Avrupa’nın dört bir yanından bulundukları karakolu arayarak Sena ve Umut’un neden gözaltına alındığını öğrenmek istedi. Ancak, Yunan polisi gelen aramaları yanıtsız bıraktı ve telefonları kapattı.

Grup Yorum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iki üyesine Yunanistan’a giriş yasağı konulduğunu belirtti ve bu keyfi uygulamayı asla kabul etmeyeceklerini ifade ederek, “Giriş yasaklarıyla konserlerimiz engellenemez,” dedi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın