TBMM yasama yılı başladı.

Ülkemiz burjuvasinin ahırı TBMM yasama yılının açılışını yaptı. Burjuvazinin hakimiyeti olan ülkelerde demokrasi varmış gibi görünmesi için meclislerin önemi büyüktür. Ancak ülkemiz koşullarında artık TBMM’nin bir ahır kadar dahi işlevi yoktur. Hiç bir görevini yerine getiremeyen, 650 asalağın oturarak maaş aldığı bir binadan başka bir fonksiyonu kalmamıştır. Dün yasama yılı açılışında yaşananlar bu yazılanları doğruluyor.


Grup toplantısında yaptığı konuşma ile CHP ve bazı basın emekçilerini tehdit ederek hedef gösteren MHP şefi faşist Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkan’ı Özgür Özel’in “samimi” sohbetleri kameralara yansıdı.

Kokteyl salonunda karşılaştığı Özgür Özel ile tokalaşan Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşma ile ilgili “Birbirimizi kırmıyoruz inşallah. Üzülme! Bazen siyaseten söylememiz gerekenler oluyor” dedi. Özel de Bahçeli’ye, “Herkes doğru bildiğini söylüyor. Önemli olan saygıda ve sevgide eksiklik göstermemek” diye yanıt verdi.

Uyuşturucu, kumar, fuhuş gibi gayrı meşru işlerin başındaki faşist parti MHP halk düşmanıdır, elinde halkın ve devrimcilerin kanı vardır. Halen halka ve devrimcilere karşı harekete geçmeye hazır sivil faşist çete partisidir. ÖZGÜR ÖZEL İŞTE BU MHP VE ŞEFİNE SAYGIDA KUSUR ETMİYOR.

Mecliste kanlı bıçaklı görünseler de aslında aynı yere hizmet ediyorlar. Dışarda birbirleriyle sohbetler edip ikiyüzlüce samimi pozlar veriyorlar. Kim olursa olsun, hangi isimli partiden olursa olsun bu meclis Emperyalizmin hizmetindeki oligarşinin meclisidir.
DEM partililer ile Devlet Bahçeli’nin samimi tokalaşması, Devlet Bahçeli ile Özgür Özel’in sıcak sohbet etmeleri aynı çatı altında emperyalizme ve işbirlikçi oligarşiye hizmet ettiklerinden dolayıdır. Ülkemizde yaşanan tüm sorunların baş sorumlusu Eroğan’ın bir kaç istisna dışında tüm partililer tarafından ayakta alkışlamasının sebebi budur. Ülkeyi satmaya ant içmiş vatan haini Erdoğan bu amacı için halka karşı her türlü baskıyı, keyfiliği reva görürken, devrimcileri S R Y tipi hapishanelere kapatmak istiyor.

Dün yaşanan TBMM açılışı tekrar gösterdi ki bu meclisten halk için tek bir şey çıkmaz. Erdoğan yönetimindeki AKP faşizmi tarafından tüm işlevleri elinden alınmış TBMM’nin yapısı buna engeldir.

Sosyal ağlarda paylaşın