Halkın Avukatı Betül Kozağaçlı: “SORGU VERMEYECEĞİM, TALEPTE BULUNMAYACAĞIM!”

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde 6 Şubat’ta gerçekleştirilen eylemden sonra, AKP iktidarının “eyleme misilleme” olarak yaptığı keyfi, hukuksuz gözaltı saldırısı sonucunda tutuklanan Halkın Avukatları Betül Kozağaçlı ve Seda Şaraldı’nın bugün duruşmaları vardı.

Ayrı ayrı yapılan duruşmalarda, faşizmin yargısının Halkın Avukatlarına karşı saldırgan ve aynı zamanda korkakça tavırları devam etti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Kozağaçlı’nın 10.30’da başlaması beklenen duruşması 1 saat gecikmeyle başlayabildi.
Mahkeme başkanı, salona sınırlı sayıda avukatın girmesine karar verdi. Avukatlar buna itiraz ettiler. Bunun üzerine duruşma salonunun kapısında özel güvenlikler avukatlara saldırdılar.

Yapılan görüşmelerden sonra mahkeme heyeti salondaki yerini aldı ve duruşma başladı. Kozağaçlı, duruşma başlamadan önce hakime kısa bir hukuk ve yönetme dersi vererek şöyle dedi:

“Siz bana hesap sorarlar kaygısıyla duruşmayı başlattınız. Meslektaşlarıma fiziki müdahalede bulunuldu. Siz arkanızı dönüp gittiniz. Yönetemediniz. Yönetmek, yasak koymak değildir, çözüm üretmektir”.

Kozağaçlı, duruşmanın başlaması üzerine de mahkemeye tavır alarak şu açıklamayı yaptı: “Herhangi bir talepte bulunmayacağım, beyanda bulunmayacağım ve sorgu vermeyeceğim.”

Kozağaçlı’nın ardından söz alan ÇHD Genel Başkanı Murat Yılmaz, “Duruşma salonunu terk ediyoruz. İstediğiniz kararı verin” dedi.

FAŞİZMİN YARGICI, ALDIĞI EMRİ YERİNE GETİRİP “TUTUKLULUĞA DEVAM” KARARI VERDİ
Kozağaçlı ve Yılmaz’ın sözlerinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.
Aranın ardından duruşma salonuna gelen heyet Kozağaçlı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmanın 6 Aralık’ta görüleceğini duyurdu.

Sosyal ağlarda paylaşın