İsveç’te İsrail Karşıtı Büyük Gösteri: “Soykırımı Durdurun”

İskandinavya (GHA)

Pazar akşamı İsveç’in başkenti Stockholm’de binlerce kişi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıktı. Gösteride, İsrail’in Filistinli çocukları hedef alması ve işlediği savaş suçları sert bir şekilde kınandı.

Yaklaşık yedi bin kişinin katıldığı protestoya, çevre aktivisti Greta Thunberg de destek verdi. Protestocular ellerinde “Soykırımı Durdurun” ve “Gazze’de Çocuklar Öldürülüyor” yazılı pankartlar taşıyarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi.

Thunberg, gösteri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu trajedi karşısında sessiz kalamayız. Herkes, bu durumu durdurmak için elinden geleni yapmalı” dedi. Ayrıca, “Soykırım karşısında sessiz kalmak, suça ortak olmaktır. İsveç gibi ülkelerin İsrail’e karşı yaptırım uygulaması, İsrail şirketlerini boykot etmesi ve yatırımlarını durdurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Göstericiler, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulunurken, uluslararası toplumun da bu konuda harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın