Siyonist İsrail’den Lübnan’da Terör Saldırısı: 12 kişi Katledildi, 3 Bin Yaralı

Ortadoğu (GHA) – Siyonist İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürürken, Lübnan’da da bir terör saldırısı düzenledi. Şu ana kadar servis edilen haberlere göre Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarını patlatarak gerçekleşen terör saldırısında 12 kişi hayatını kaybederken 3 bin kişi de yaralandı.

Lübnan’da gerçekleştirilen bu terör saldırısının telsiz pillerinin aşırı ısınmasını sağlayan kötü amaçlı yazılımlar veya cihazlara teslimat öncesinde yerleştirilen patlayıcılar aracılığıyla gerçekleştirilmiş olabileceği öne sürülüyor. Ancak her iki senaryonun da oldukça karmaşık ve yüksek düzeyde istihbarat gerektirdiği belirtiliyor. Bu noktada konuyla ilgili Hizbullah kaynaklarının yapacağı açıklama büyük önem taşımakta.

Cihazlar Önce İsrail’e mi Götürüldü?

Associated Press’e (AP) konuşan İngiliz eski bir subay ve bomba imha uzmanı Sean Moorhouse, patlamaların videolarını incelediğinde cihazların içine az miktarda patlayıcı yerleştirilmiş olabileceğini belirtti. Moorhouse, bu cihazların Hizbullah tarafından Avrupa’dan temin edilmiş olabileceğini ve İsrail’e götürülerek içerisine ek program ya da patlayıcıların yerleştirildiği ihtimalini gündeme getirdi. Eğer durum böyleyse, bu süreç Avrupa’daki bazı güvenlik firmalarının gizlilik anlaşmalarını ihlal ettiğini ve bireysel verilerin İsrail’e iletildiğini düşündürüyor.

Firas El Abyaz: 3 Bin Yaralımız Var

Lübnan Halk Sağlığı Bakanı Firas El Abyaz, İsrail’in gerçekleştirdiği siber saldırı sonucu yaralı sayısının 3 bine ulaştığını açıkladı. Bakan, Suriye, Mısır ve İran gibi kardeş ülkelerin sunduğu yardımlara teşekkür etti. Ayrıca, Irak’tan gelen ilk yardım sevkiyatının Beyrut Havalimanı’na ulaştığını ve bu yardımın 20 doktor ve sağlık çalışanının yanı sıra 15 tondan fazla malzeme içerdiğini belirtti.

Lübnan medyası daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail’in gerçekleştirdiği bu siber saldırı sonucu patlayan iletişim cihazlarının biri kız çocuğu olmak üzere 8 Lübnanlının ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu duyurmuştu.


GHA

Sosyal ağlarda paylaşın