FİLİSTİN’DE BU SABAH; 5 İŞGALCİ İSRAİL ASKERİ, İŞGALCİLİĞİN BEDELİNİ ÖDEDİ!

Filistin’de bu sabah işgal askerlerini taşıyan bir Black Hawk helikopteri direnişçiler tarafından düşürüldü.
İşgal ordusu, “2 askerin öldüğünü, 7 askerin yaralandığını” söylerken, İsrail basını, ölen İsrail askeri sayısının 3, yaralanan askerlerin sayısının da 8 olduğunu yazdı.

30 yıldır ilk kez bir Black Hawk helikopteri düştü ve ilk kez İsrail ordusu helikopter düşmesi sonucunda kayıp verdi.
İsrail basını, “çok güvenli ve çok güçlü” olarak tanımlanan Black Hawk helikopterinin “düşmesinin” Hava Kuvvetleri için “büyük bir felaket” olduğunu yazdı.
Walla İbranice’ye göre; Refah’ta düş(ürül)en Black Hawk helikopteri, işgal ordusunun nakliye ve kurtarma helikopterlerinin omurgasını oluşturuyor, 14 ila 22 asker taşıma kapasitesine sahip.


BİR FİLİSTİNLİ, TANKERLE İSRAİL NÖBETÇİ KLÜBESİNE SALDIRDI

Batı Şeria’da Ramallah’ın doğusundaki “Givat Assaf” yerleşiminin girişinde nöbet klübesinde bekleyen işgalci İsrail askerlerine karşı tankerle bir eylem gerçekleştirildi.
Hayel Deyfullah adlı bir Filistinli kullandığı tankeri, direk işgalci askerlerin üzerine sürdü.
İki askerin işgalciliğin ve katliamcılığın bedelini ödediği eylemde, eylemi gerçekleştiren Hayel Deyfullah’ın şehit mi düştüğü, yoksa yaralı olarak tutsak mı alındığı henüz belli değil.
Bazı kaynaklar feda eylemcisinin şehit olduğunu yazarken, İsrail basını, Hayel’in ölmediğini, yaralı halde hastaneye kaldırıldığını yazdı.
İşgalci İsrail ordusunun Deyfullah’ın evini yıkmak için baskına gittiği, halkın da Hayel’in Kudüs’teki evinin önünde toplandığı bildiriliyor.

  • 8 Eylül’dea Batı Şeria ile Ürdün arasında İsrail kontrolündeki sınır kapısına yönelik düzenlenen eylemde de üç İsrail güvenlik görevlisi öldürülmüştü.

RAMALLAH’TA OTURMA EYLEMİ

FHKC liderlerinden, Filistin Yasama Konseyi Üyesi Halide Cerrar ile tüm Filistinli tutsaklar için Ramallah’ta oturma eylemi yapılıyor. Cerrar, tutulduğu hücre için “Her gün boğuluyorum, ölüyorum. Hücre, havanın girmesine bile izin vermeyen küçük, kapalı bir kutu gibi.” demişti.

Sosyal ağlarda paylaşın