Seyyid el-Husi: İsrail’e Ağır Bir Bedel Ödeteceğiz

Ortadoğu(GHA)

Filistinli örgütlerin geçen yıl Siyonist İsrail’e karşı başlattığı “Aksa Tufanı” sonrası, İsrail’in özellikle Gazze olmak üzere Filistin halkına yönelik katliamları devam ediyor. Son olarak Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran ziyareti sırasında İsrail tarafından suikasta uğramasının ardından, İran’ın bu saldırıya nasıl misilleme yapacağını duyurdu.
Yemen’in Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, direniş ekseninin Tahran’da gerçekleşen Haniye suikastına vereceği yanıtın “ağır” ve “etkili” olacağını belirterek, bu yanıtın planlanmasının gecikmenin nedenlerinden biri olduğunu açıkladı.

El-Husi, Perşembe günü Filistin’deki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, İslam ümmetinin Filistin’e destek konusunda insani, dini ve ahlaki sorumluluklarına daha fazla önem vermesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in, ABD’nin katılımıyla ve Batı’nın desteğiyle Gazze’ye yönelik 321 gündür sürdürdüğü saldırılarını “yüzyılın suçu” olarak nitelendirdi.

Siyonist rejimin, Haniye suikastına İran’ın vereceği yanıtı beklediğini ve bu nedenle sığınaklarda korku içinde olduğunu belirten el-Husi, İsrail’in bombardıman, aç bırakma, bulaşıcı hastalıklar yayma, işkence ve diğer suçlarla Filistin’i yok etmeye çalıştığını ifade etti.

El-Husi, din alimleri ve entelektüellerin, halkı bilinçlendirme ve Filistin halkına destek verme konusunda bilgilendirme sorumluluğunun büyük olduğunu söyledi. Gazze ve Mescid-i Aksa’yı savunmanın her Müslümanın görevi olduğunu vurgulayan el-Husi, bazı Arap rejimlerinin Filistinlilere destek verenleri cezalandırdığını belirtti.

Ensarullah lideri, bazı Arap liderlerin işgalci İsrail rejimiyle ticaret yaptığını, ancak Kolombiya hükümetinin İsrail’e kömür sevkiyatını yasakladığını belirtti. Filistin’e yardım etmemenin tüm ümmet için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

El-Husi, Gazze’ye destek veren cephelerin, özellikle Lübnan’ın güney cephesinin aktif olduğunu ve İsrail’in Hizbullah ve İran’dan gelecek yanıtı beklediğini ifade etti. Direniş ekseninin tüm cephelerinden yanıtın yolda olduğunu belirten el-Husi, Yemen’in bu hafta 21 balistik füze, seyir füzesi ve İHA ile operasyonlar düzenlediğini açıkladı.

Son olarak, Amerikan güçlerinin bu hafta el-Hudeyde bölgesine beş saldırı düzenlediğini ve Yemen halkının Gazze’ye destek faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın