Emine Şenyaşar Adalet Aramak İstiyor!

Türkiye(GHA)

Başlıkta Adalet Aramak İstiyor olarak verdiğimiz haber aslında bir gerçeği anlatıyor. Aylarca direnerek evlatları ve eşi için adalet isteyen Emine Şenyaşar, oğlunun milletvekili adayı olmasından ve milletvekili seçilmesinden sonra direnişini sürdürmek için ne zaman adım atsa bir şekilde sessiz sedasız bitiriyor. Veya bitirmesi için ikna ediliyor.

2018 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP’li eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar, adalet arayışı için Meclis önünde oturma eylemi başlattı.

Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Meclis merdivenlerinde “Adalet” yazılı pankartıyla oturma eylemine başladı. Ancak daha önce bir kaç kez direniş kararı alan Emine Şenyaşar’ın karar aldığı direnişlerini neden sürdür(e)mediği henüz bilinmiyor. Çünkü anne Emine Şenyaşar daha önce kar kış demeden, yaz sıcağına aldırmadan, gözaltı tutuklama tehditlerine rağmen direnişini aylarca sürdürdü. Oğul Ferit Şenyaşar milletvekili aday olmasından ve milletvekili seçilmesinden sonra anne Emine Şenyaşar direnişini bir şekilde sürdüremez hale geldi.
Direnişin hangi pazarlıklara kurban edildiği bilinmiyor ama bilinen tek şey anne Emine Şenyaşar’ın adalet talebi hala karşılanmadı.

Mecliste oturma eylemi yaparak adalet talep eden anne, sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. Oğlu Ferit Şenyaşar ise, “Bir anne, elinde beyaz mendille adalet talep ediyor. Adalet Bakanlığı bu davada adaleti sağlamada yetersiz kaldı. Biz buraya adaletin gerçekleşmesi için geldik. Meclis’in görevi sadece yasama değil, aynı zamanda araştırma ve denetimdir. Eğer Meclis bu konuda samimiyse, İnsan Hakları Komisyonu’nu toplasın ve bu katliamı araştırmaya başlasın. Annem, gerçeklerin ortaya çıkmasını bekliyor” dedi.

Ferit Şenyaşar’ın önerdiği cılız çözüm önerisi dahi kabul görmüyor mecliste.

Ortaya çıkarılmayı bekleyen bir gerçek yok!
Katiller belli.
Yaşanan katliam ortada.
İki oğul bir baba katledilmiş. Bir oğul ise katledilemediği için hapiste!
Ferit Şenyaşar’ın milletvekili ağzıyla konuşuyor. Sorunun çözümünü adaletsizliğin kaynağına havale ediyor. Zaten acılı anne arıt adalet talep edemez hale getirildi. Oğlunun ve eşinin katilleri tarafından oyalanmakta. Bir anne evlatları için adalet talep edemez hale getirildiğini izliyoruz.
Öyle ki eylem sürerken Meclis Genel Sekreteri Talip Uzun, aileyle görüşerek eylemi sonlandırmalarını talep etti. Emine Şenyaşar ile Kürtçe konuşan Uzun, eylemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme taleplerine zarar verebileceğini belirterek aileyi ikna etmeye çalıştı.

Ardından, Ferit Şenyaşar ile özel bir görüşme yapan Uzun, Erdoğan’ın Pazartesi günü Ankara’ya geleceğini ve bu süre zarfında eyleme ara vermelerini istedi. Erdoğan ile görüşme ayarlamaya çalışacaklarını, eğer görüşme gerçekleşmezse eyleme devam edebileceklerini de ifade etti.
Emine Şenyaşar yine adalet talep etmeye ara verecek mi bilemiyoruz.

Ama bir gerçek var ki ADALET TALEBİ PAZARLIKLARA KURBAN EDİLEMEZ…

Sosyal ağlarda paylaşın