İsrail’de Gazzelilerin Tutulduğu Merkezde Cinsel İşkence

İsrail’in güneyinde yer alan ve alıkonan Gazzelilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezi sık sık işkencelerle gündeme geliyor.

ABD’nin The New York Times gazetesinde geçen ay çıkan haberde, Sde Teiman gözaltı merkezinde alıkonulan Gazzelilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı, günde 18 saate kadar elleri kelepçeli, yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti. Haberde, gözaltı merkezine getirilen Filistinlilerin burada 3 aya kadar tutulduğu ve sorgulama süreçlerinde birçok kişinin insanlık dışı muameleye ve işkenceye maruz bırakıldığı kaydedilmişti.

Burada tutulan ve daha sonra serbest bırakılan bazı Gazzeliler, Sde Teiman’da maruz kaldıkları işkenceleri dile getirmişti.

Sde Teiman, 9 askerin Filistinli bir esire cinsel işkence yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından yeniden gündeme gelmişti. İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonu, İsrail askerlerinin Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan bir Filistinliye cinsel işkence yaptığı anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini yayımlamıştı.

AKP iktidarının her ne bahasına olursa olsun ilişkilerini sürdürdüğü İsrail’in işkence görüntülerine sosyal medya ağlarında sıkça karşılaşılıyor. Hapishanelerinden sıkça tecavüz haberleri gelen İsrail’de yaşanan her türlü insanlık dışı uygulamalarda AKP’nin de sorumluluğu vardır. AKP faşizmine karşı mücadele etmek aynı zamanda katil siyonist İsrail’e karşı mücadele etmektir…

Sosyal ağlarda paylaşın