“Tel Aviv, ABD desteği olmadan bölgesel savaşa giremez”

İsrailli emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, İran ve Hizbullah’a yönelik herhangi bir önleyici saldırının İsrail ordusunun altından kalkamayacağı bölgesel bir savaşa yol açacağını belirterek, “Tel Aviv, ABD desteği olmadan buna giremez.” açıklamasında bulundu.

İsrail’in Ortadoğu’da işlediği tüm insanlık suçlarının aslında ABD tarafından işlendiği
İsrailli emekli general tarafından da dile getirildi. Aslında İsrail diye bir devlet yoktur. Katliamlar yapan, bebek çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden özellikle Filistin halkını ve tüm bölge halkını katleden asıl olarak ABD’dir!

‘İSRAİL’İN İRAN’I YENECEK GÜCÜ YOK’

İsrail’in önleyici bir saldırı başlatması durumunda yerleşim yerleri, enerji santralleri, gaz istasyonları, endüstriyel alt yapı ve askeri üslerin her gün binlerce roket ve dron saldırısına uğrayacağını kaydeden Brik, “İsrail ordusunun kendi başına ne bölgesel bir savaşa yanıt verecek, ne ulusal alt yapısını savunacak ne de İran, Hizbullah ve vekillerini yenecek bir gücü var” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail ABD’nin ileri karakol görevi görüyor. Yaptığı herşey ABD adınadır. Emekli tümgeneralin dillendirdiği gerçektir. Başta ABD, tüm emperyalist ülkelerin desteği olmaksızın İsrail İran veya başka bir devletle savaşmak şöyle dursun bölge halkların tükürüğünde boğulacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın