Komplo tutuklamalarda 19 kişi için hapis istendi

Çağlayan Adliyesine karşı gerçekleştirilen silahlı eylem sonrası AKP iktidarı kontrolsüzce gözaltı terörü başlatmıştı. Gözaltılarda AKP iktidarının Çağlayan eylemine olan hazımsızlığı tüm çıplaklığıyla görünüyordu. İki halk kurtuluş savaşçısının hayatını kaybettiği eylem sonrası 90 kişinin gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Çağlayan eylemine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı güya tamamladı.
AKP faşizminin yargısı eylemle zorla ilişkilendirmeye çalıştığı 19 kişiye yüksek cezalar istedi.
Savcılığın hazırladığı iddianamedeki 19 kişi arasında eylemde şehit düşen Pınar Birkoç’un ablaları Necmiye Birkoç ile Nejla Birkoç da var. 90 kişinin tutuklandığı gözaltı ve tutuklama saldırısının üzerinden geçen 7 ay sonra hazırlanan iddianamede haklarında cezalar istenen 19 kişi arasında Halkın Avukatları, Halkın Sanatçıları da var…

Haklarında iddianame hazırlanan Zerrin Sarı, Seher Demir, Musa Aşoğlu, Fehriye Erdal, Ayten Öztürk, Diyar Ersoy, Elif Ersoy, Ercan Güneş, Gamze Eroğlu, Hakan İnci, Hasan Karapınar, Meryem Özsöğüt, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Oktay Kelebek, Seda Şaraldı, Seher Adıgüzel ve Ulaş İnci’nin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan ayrı ayrı 7’şer yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istiyor.

Haklarında iddianame hazırlanan 19 kişinin mahkemesi 31 Ekim’de İstanbul 26.Ağır Ceza Mahkemesi’nce başlayacak.

Sosyal ağlarda paylaşın