Bayrak yarıda ama ticarete devam

İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı katliam sürerken halkın direnişinden zarar görmemesi için İsrail araçlarının kurşun geçirmez camları AKP iktidarından…

AKP’nin Filistin sorunundaki politikasına verilecek tek isim varsa o da İKİYÜZLÜLÜK olur.
Görünüşte Filistin halkının yanında, bu yönde açıklamalar yaparlar ancak öte yandan İsrail’in en büyük destekçisi hatta en büyük tedarikçisi olmaya devam ederler. İsrail tarafından ve AKP tarafından yapılan açıklamalarda sanki araları bozukmuş gibi görüntü verilir ancak alttan ticaret tüm hızıyla devam eder.

Hamas Lideri Hanniye’nin katledilmesinin ardından Erdoğan ülke çapında 1 günlük yas ilan etti. Aynı Erdoğan geçtiğimiz Mayıs ayında da İsrail ile tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu açıklamıştı. Bu açıklamayı Ekim ayından beri İsrail’in Filistin halkına karşı sürdürdüğü katliam saldırılarında Filistin halkının yanındaymış gibi görünürken yaptı, MAYIS ayında. Yani tam 7 ay sonra!

Erdoğan’ın Ticareti Kestik Açıklaması da YALAN

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır dün mecliste yaptığı açıklamada İsrail’e kurşun geçirmez cam ihracatı yapıldığını duyurdu. Mersin’de faaliyet gösteren Salt Grup isimli şirketin sahibi Mekin Merter Salt’ın, AKP’nin eski il başkanı olduğunu ve şirketin Yunanistan’ın Pire Limanı üzerinden İsrail’e kurşun geçirmez camlar ihraç ettiğini söyledi. Bu camların Star Grup tarafından İstanbul Hadımköy’de üretildiğini ve Mersin Limanı’ndan Yunanistan’a, oradan da İsrail’e gönderildiğini belirtti.

Sosyal ağlarda paylaşın