Tutsak Grup Yorum Üyesi Rezzan Şengül: “Yaptığımız Güzel Şeyler İçin Bugün Buradayız”

Kuyu Tipi Hapishanelere karşı süresiz açlık grevindeki tutsaklardan biri olan Grup Yorum emekçisi Rezzan Şengül, 30 Haizran günü, yeğeniyle telefon görüşmesi yaptı.
Şengül, bu görüşmede “yaptığımız güzel şöylerden dolayı burada” olduklarını belirterek, “Helin ve İbrahim’in Yürüdüğü Yolda Yürümeye Devam Ediyoruz” dedi.

Rezzan Şengül ve yeğeni Lina Ezo’nun telefon görüşmesinin metne çevrilmiş halini aşağıda sunuyoruz:

Lina Ezo:
Dayıcığım, sen oradayken kendini nasıl hissediyorsun? Yani orada mutlu musun, orada keyfin yerinde mi?

Rezzan Şengül:
Tatlım burada bir kere direndiğim için moralim çok iyi, keyfim çok yerinde. Ama tabi birçok hakkımız kısıtlandığı için de çok da öfkeliyim. Sonuçta sizden ayrıyım ve bu da hiç hakkettiğimiz bir şey değil.

Yaptığımız güzel şeylerin -nedir o güzel şeyler?- halkın sesine ses olmak, fabrika önlerinde direnen işçilerin sesine ses olmak, depremzede halkıyla birlikte olduğumuz için, onlara nefes olabildiğimiz için, onların bulundukları sorunlara karşı çözümler ürettiğimiz için, halkın yoksulluğunu dile getirdiğimiz için aslında biz bugün buradayız.

Ve bunun için de yaptığımız bütün halk için sanat pratiğimiz cezalandırılmak isteniyor aslında.

Biz de buna karşı, yaptığımız devrimci sanatçılığın cezalandırılamayacağını ve suç olmadığını dile getiriyoruz. Halk için sanat yapmak büyük bir onurdur ve biz bu onurla direnmeye devam ediyoruz.

Nazım Hikmetler, Yılmaz Güneyler, daha önce bu hapishanelerde Ahmed Arifler, Enver Gökçeler, bu ülkenin onurlu aydınları, daha önce bu hapishanelerde tanıştılar. Tecritle ilk tanışan bizler değiliz, ama bugünkü kuşatma, tecrit kuşatması en üst seviyeye ulaştı. Ve biz bu kuşatmaya karşı yapılabilecek en iyi şeyin yine direnmek olduğunu söylüyoruz.

Direnerek kazanacağız tüm haklarımızı. Bunu sonuna kadar inanıyoruz, halkımızın yanımızda olduğuna da inanıyoruz, çok eminiz, bunu her an görebiliyoruz.

Yüreğimiz her daim onlarla. İstedikleri kadar büyük duvarlar örsünler, bizi asla halkımızdan, mücadelemizden, inancımızdan, değerlerimize olan bağlılığımızdan asla koparamayacaklar.

Helin ve İbrahim’in yürüdüğü yolda yürümeye devam ediyoruz.
Kazanacağız! Mutlaka Kazanacağız!
Zafer Bizim Olacak diyorum!

HABERİN VİDEOSU İÇİN:
https://youtu.be/wQ9XVqH0lu8

Sosyal ağlarda paylaşın