Almanya’da Yeni Faşist Yasa: Sosyal Medya Paylaşımlarına Sınır Dışı Tehdidi

Almanya (GHA)

Emperyalist Almanya Devleti, uzun süredir devrimciler üzerinde baskı kuruyor ve onları 12ab yasaları kapsamında tutukluyordu. Alman Emperyalizmi, yeni yürürlüğe giren yasa ile sosyal medyada sözde terörizmi övücü içerik hazırlayan ve yayanların yanı sıra bu tür içerikleri “beğenerek” işaretleyenlerin de suçlu sayılacağını ve sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Demokrasi ve insan haklarını dilinden düşürmeyen Avrupa ülkeleri, sıra kendilerine gelince ne demokrasiyi ne de insan haklarını tanıyor. Almanya’da hükümet, suç işleyen yabancıların sınır dışı edilme işlemlerini hızlandırmaya yönelik hazırlanan yasa tasarısını kabul ederken, yasanın içine yerleştirilen ek maddelerle sosyal medyada terörizmi övücü içerik hazırlayan ve yayanların yanı sıra bu tür içerikleri “beğenerek” işaretleyenlerin de suçlu sayılacağını ve sınır dışı edilebileceğini belirtti. Bu ne anlama geliyor? Alman emperyalizmi, tıpkı 129ab yasaları gibi, göçmenlerin bir derneğe katılmasını, piknik düzenlemesini veya Türkiye soluna ait bir sosyal medya içeriğini beğendiği için sınır dışı edilmelerini kolaylaştırıyor. Onaylanan yasanın içeriği henüz tam olarak bilinmezken, yasanın neleri kapsadığı da belirsiz.

Nancy Faeser, Bakanlığın web sayfasından yaptığı açıklamada, internet üzerinden işlenen nefret suçlarına karşı sert önlemler aldıklarını belirterek, “Alman vatandaşı olmayan ve burada terör eylemlerini yücelten herkes sınır dışı edilebilmelidir.” ifadelerini kullandı. Buna göre, ağır suç işleyenlerin yanında, sosyal medyada terörizmi övücü içerik hazırlayan ve yayanlar ile bu tür içerikleri “beğenerek” işaretleyenler de suçlu sayılacak ve sınır dışı edilebilecek.

Terör suçlarına göz yuman, hoş gören ya da yücelten yabancılar daha kolay sınır dışı edilebilecek.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yaptığı açıklamada, terörizmi alkışlayarak ve eylemlerini kutlayarak liberal temel düzenle alay eden herkesin kalma hakkını kaybedeceğini vurgulayarak, “Bu nedenle oturum hakkı şimdi buna göre değiştiriliyor.” ifadesini kullandı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın