Almanya’da 3 Türkiyeli Devrimcinin Mahkemesi Devam Ediyor

Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin Duesseldorf Yüksek eyalet mahkemesinde görülen duruşma 19 Haziran’da sürdü.

İlk olarak geçen hafta Özgül Emre’nin avukatlarının talep ettiği, dosyada Emre’nin ikametgahında kaldığını kanıtlayan belgelerin okunmasını savcı red edilmesini istedi. Talebin red edilmesini istemesindeki gerekçe; “gereksizdir”. Hakim heyeti ise okunmasını kabul etti ve avukatların ilettiği belgeler duruşmada okundu. Böylece bu mahkeme boyunca ilk kez avukatların dilekçesi kabul edilmiş oldu.

Dosyada yer alan bu belgeler açıktan Özgül Emre’nin ikametgahında kaldığını kanıtlıyordu.

Avukatlar “dijital deliller” ile ilgili “delil olamaz” dilekçelerinin tamamının mahkeme heyetince red edildiğini dile getirdi. Ancak bunun kabul edilemeyeceğini, bu durumun adil yargılanma ilkesine aykırı bir durum yarattığını dile getirdi ve heyetin red kararlarına itiraz etti. Avukat neden dijital delillerin kullanılamayacağını gerekçeleri ve tüm teknik ayrıntılarını içeren yaklaşık 25 sayfalık bir dilekçe okudu.
Avukat, bu dijitallerin delil olarak kullanılmasının müvekkili Özgül Emre’nin tüm temel haklarını gasp ettiğini, insan onuruna bir saldırı olduğunu, AHİM kararlarına göre adil yargılanmanın önünde engel olduğunu ve ayrıca unutulma hakkının da gasp edildiğini açıkladı.
Duruşmanın sonunda, Avukatı Anna Busl, Serkan Küpeli’nin dosyasını ayırma ve davasını eşi ve çocuğuna yakın Hamburg’a alınmasına ilişkin verilen talebe hala cevap beklediklerini söyledi. Hakim de henüz bir karar olmadığını ama özellikle mahkeme maliyetini düşündüklerini söyledi.

Bir sonraki duruşmanın 26.06.2024 saat 13.30 da görüleceği açıklandı.

Mahkeme ile ilgili açıklama yapan 129ab Komitesi mahkemeye katılım çağrısı yaptı. Açıklamanın sonunda “

Bir sonraki duruşmaya tüm halkımızı davet ediyor, tutsaklarımızla birlikte faşizmi ve Emperyalizmi yargılamaya çağırıyoruz.

KAHROLSUN EMPERYALİZM YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

ÖZGÜL EMRE, İHSAN CİBELİK VE SERKAN KÜPELİ’YE ÖZGÜRLÜK!” ifadelerine yer verdi…

Sosyal ağlarda paylaşın