Emperyalist Küstahlığa Örnek:Kanada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütü ilan etti

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Dominic LeBlanc, Kanada’nın İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu (IRGC) terör örgütleri listesine eklediğini duyurdu.
İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, İran Silahlı Kuvvetlerine bağlı kara, hava, deniz ve füze kuvvetleri bulunan büyük bir ordudur.
Yani bir devletin resmi ordusunu terör örgütü olarak ilan ediliyor emperyalist Kanada devleti tarafından.
Daha önce de Lübnan’da Hükümet ortağı olan, resmi orduya sahip Hizbullah da emperyalistle tarafından terör örgütü olarak ilan edilmişti.

Emperyalizmin çıkarına olmayan, sömürü çarkına zarar veren, işine gelmeyen kişi veya kuruluşları, örgütleri hatta devletleri terörist ilan ediliveriyor.
Dünya halklarının kanını döken, bugüne kadar yüzmilyonlarca insanın ölümüne sebep olan her türlü savaş ve çatışmaların sorumlusu emperyalizmdir asıl terörist olan. Emperyalizmin tek derdi kendilerinden olmayanı teslim almak! Teslim alamadığını terörist ilan ediyorlar.
Terör örgütü ilan edilince ne olacak?
Kararın ardından Kanadalı finans kuruluşlarının İran Devrim Muhafızları’na ait ve bağlantılı kişi ve kuruluşların mal varlıklarını donduracak. LeBlanc “Kanada’daki ve yurtdışındaki Kanadalıların bir terörist grubun sahip olduğu veya kontrol ettiği mülklerle bilerek işlem yapması suçtur” dedi. Yani İran’a uygulanan ambargo ve tecritin kapsamı daha da genişletilecek.

Sosyal ağlarda paylaşın