KATLİAMIN BAŞ SORUMLUSU

Erzincan İliç’teki Siyanürlü Altın Madeni katliamında 9 İşçinin Hayatını Kaybetmesine Yol Açan İzni Veren Murat Kurum’dur.

Türkiye (GHA)
Erzincan İliç’te 9 işçinin hayatını kaybettiği siyanürlü altın madeni katliamında , madene “ÇED olumlu ve 2. Kapasite Artışı” iznini veren yetkilinin Murat Kurum olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Murat Kurum imzalı belgeyi kamuoyuyla paylaştı. Yavuzyılmaz, “İktidarın maden faciası sonrası sır gibi sakladığı bir belge vardı. Bu belgeye ulaştık. ÇED olur kararını bizzat dönemin bakanı Murat Kurum vermiş, Bakan’ın ‘Olur’ imzalı belgesi ortaya çıktı” dedi.

AKP iktidara geldiği günden bu yana halkımız üzerinden rant elde etmeye, yandaşlarına milyonlar kazandırmaya devam ederken, halkımızı katletmekten geri durmuyor. Topraklarımızı emperyalistlerin talanına açan AKP faşizmidir. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı ve daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Murat Kurum, ÇED olumlu ve 2. Kapasite Artışı iznini vererek 9 işçinin ölümünden doğrudan sorumlu. AKP faşizmi, bu katliamları gizlemeye çalışsa da gerçekler eninde sonunda ortaya çıkıyor. Dokunulmazlığı olan Murat Kurum’un, diğer AKP’liler gibi hesap vermeden yaşamaya devam etmesi halkımızın vicdanında derin yaralar açıyor.
Doğamızın, insanlarımızın katili hırsız arsız, emperyalizm işbirlikçisi AKP faşizmi adaletsizliklerine devam etmesinin sebebi halkın örgütsüzlüğüdür. Örgütlü halk AKP faşizminin en büyük korkusudur…

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın