Halep’te Yaşananları Farklı Yansıtan Fransız Basını ve Devleti!

(Haber yorum Doğan Haber Ajansı’ndan alınmıştır)

Fransa devleti son birkaç gündür Suriye’deki durumdan endişeli olduğunu belirterek, Halep’te Suriye devletinin katliam yaptığını belirtmektedir. Ve bu konuda yardım severliği tuttuğu görülmektedir.

Aynı Fransa devleti ise yüzlerce katili ülkesinden Suriye’ye katliam yapmak için gitmesine göz yummuştu bundan üç veya dört sene önce. Gerektiğinde ise bizzat savaş uçaklarıyla Suriye topraklarını bombaladığı bilinmektedir.

Bugün ise aynı Fransa devleti timsah gözyaşları ile Suriye’nin Halep şehrinde “sivillerin ölümüne göz yummayacağını belirterek insani yardım yapılması yönünde heyetler göndermek ve bu konuda kendi ülkesinde kamuoyu yaratmaya çalışmaktadır. Yandaş basınıyla katil ÖSO’yu daha çok demokratik pasif ayaklanan Suriye halkına destek veren bir grup olarak göstermeye çalışmaktadır.

Gerek Fransa veya tüm AB ülkeleri Suriye toprakları üzerindeki kirli oyunlarına son verip, katliam yapmaya giden cihatçıların ülkelerinden çıkışlarını engellemeleri gerekiyor. Suriye ve Suriye halkı üzerindeki baskıcı çıkar oyunlarını son vermeliler. Bugün Suriye topraklarında yaşanan tüm vahşetten başta Fransa devleti olmak üzere tüm AB ülkeleri, Türkiye ve ABD ile onların işbirlikçi Arap ülkeleri sorumludur.

Fransa, katliamlar, işgal güçleri, gerici yobazlarla teslim alamadığı Suriye halkına yönelik yeni yaptırım olarak yalan haberlerle kamuoyu yaratarak yeni oyunlar oynamak istiyor.

Fransız basının yaptığı yalan haberlere itibar etmeyin.

Suriye halkını teslim alamayacağını daha anlamayan Fransız devleti bu akşam başkent Paris’te birde Syria Charity isimli kuruluşa eylem yaptırdı ve Eiffel Kulesi’nin ışıklandırmasını söndürerek Halep’in yanında olduğunu göstermeye çalıştı!

Evet, Fransa devletinin Suriye üzerindeki oyunları bitmek bilmiyor! Devamında yarın ne var hep birlikte bakıp izleyelim! Halep’te yaşanan vahşetin sorumluğunu Esad ve Suriye hükümetine yüklemekle gerçekleri gizleyemezsiniz! Halep’te halkın yaralarını sarmaya ve yardıma koşan yine Suriye ordusu ve halkının kendisidir. Yaklaşık 6 yıldır Suriye topraklarını cehenneme çeviren emperyalist ülkeler ve cihatçılara karşı sesi çıkmayanlar birden Suriye’de insan haklarını savunmaya kalkışıyorlar!

Sosyal ağlarda paylaşın