Almanya Sol Partisinden Avukatlar için açıklama

Almanya Sol partisi açıklama yaparak Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile Türkiye siyasi tutsakların derhal serbest bırakmasını talep etti. Yapılan açıklamada söyle denildi:

Dayanışmamız, Türkiye’de tutuklu bulunan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ile siyasi olarak zulüm gören ve tutuklanan herkese gidiyor.
Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ve Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) iki avukat (Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ) bugün hapishaneden hastaneye transfer edildi.

Ayrıca Türkiye’deki birçok avukat tutuklu bulunuyor. Mesleki faaliyetleri nedeniyle toplam 159 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldılar. Davalar, anayasal standartların ağır ihlalleri altında gerçekleşti. Hukukun üstünlüğü ve demokratik ilkelerin geniş kapsamlı ihlalinden endişe duyuyoruz.

Sol olarak bizimi için bağımsız bir yargı sistemi ve dünya görüşlerinden bağımsız olarak tüm vatandaşların insan haklarına saygı esastır.
Türk hükümetini avukatları ve diğer tüm siyasi tutsakları derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz. Ayrıca Alman hükümetinin Türk hükümet yetkilileri üzerinde mümkün olan en büyük siyasi baskıyı yapmasını ve Türkiye’de insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün gözetilmesi için sürekli çalışmasını bekliyoruz. Erdoğan artık ortak olarak kabul edilemez ve kur yapamaz. Alman hükümetinin Türkiye’ye milyarlarca avro değerinde silah ihracatını onaylamaya devam etmesini ve insanlık dışı mülteci anlaşmaları yoluyla sorumluluktan kaçınmasını tamamen kabul edilemez buluyoruz.

Ebru Timtik, Aytaç Ünsal ve meslektaşlarının fedakârlığı ve cesareti takdire şayan. Ancak en güçlü kişiliklerin bile bazı durumlarda uluslararası yardım ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sizi, dayanışma çağrısına katılmaya ve Türkiye’deki siyasi tutuklular için adalet talep etmeye çağırıyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.