Savcılık, Sultan Gökçek’in Cenazeye Katılma Başvurusunu Kabul Etmedi

Ölüm Orucu Direnişçisi İbrahim Gökçek’in şehitlik haberini, eşi Sultan Gökçek’e, Grup Yorum üyeleri ve İbrahim Gökçek’in annesi telefonla haber verdi.  

Haberi alır almaz 4 yıldır tutuklu bulunan eşi Sultan Gökçek, cenazeye katılmak için başvuruda bulundu. Bakırköy İnfaz Savcılığı ise Sultan Gökçek’in başvurusunu almayacağını söylüyor. Av. Kerem Karakurt, Twitter´de yaptığı açıklamada durumu şu şekilde ifade etti: 

AKP faşizmide tutsakların en insani haklarından biri olan, yakınlarının cenazesine katılma hakkını gaspederek, aşılmaz duvarlar ördüğünü sanıyor.

Saraylar saltanatlar çöker, kan susar birgün bu zulüm biter

Adnan Yücel´in bir şiirinde söylediği gibi “Aşksız ve paramparçaydı yaşam, bir inancın yüceliğinde buldum seni, bir kavganın güzelliğinde sevdim. bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!yine çiçekteyiz işte, yine meyvedeyiz, bin kez korkuya boğdular zamanı, bin kez ölümlediler yine doğumlardayız işte, yine sevinçteyiz. bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!Saltanatlar saraylar çöker kan susar birgün bu zulüm biter. Menekşeler de açılır üstümüzde leylaklar da güler. bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için dövüşenler…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.