Esrarın Yasallaştırılmasında Hangi Gerekçeler İleri Sürülüyor?”

GEREKÇELER, BİLİMSEL DEĞİL, BAHANEDİR!

ASIL NEDENİ GİZLEME AMAÇLIDIR!

GEREKÇE 1: Esrarı serbest bırakmak, ağır uyuşturuculara yönelimi engelliyor!

YALAN!

Birincisi, bunu kanıtlayan veriler, istatistikler yok. Tersine onlar da da artış var.

İkincisi, bu yaklaşım, esrarı meşrulaştıran bir yaklaşımdır ve doğru veya yanlış olmasının ötesinde tehlikelidir.

Halkların uyuşturulması, halka saldırıdır ve bunun esrarla mı, eroinle mi, kokainle mi, haplarla mı olduğunun önemi yoktur 

GEREKÇE 2: Uyuşturucunun üretimini ve satışını denetleyemiyoruz; yasallaştırarak denetim altına alıyoruz. 

KOCA BİR YALAN!

Tüm bu uyuşturucuların hangi ülkelerin hangi bölgelerinde üretildiği biliniyor. Güzergahları hemen hemen biliniyor.

Daha önemlisi, bu uyuşturucuların üretiminde kullanılan bazı maddeler, sadece büyük kimya tekelleri tarafından üretilen maddelerdir ve denetimi, takibi çok daha mümkündür. 

GEREKÇE 3: İsteyen içmez, insanlara seçenek sunuyoruz.

BÜYÜK ALDATMACA!

Esrar doğrudan ve dolaylı, özendiriliyor, meşrulaştırılıyor, kolay ulaşılabilir hale getiriliyor.

Bu masum veya doğal bir süreç değil, bilinçli, planlı bir zehirleme, uyutma, uyuşturma faaliyetidir.

GEREKÇE 4: Sigaradan daha zararlı değil..

YALAN!

Sigaranın zararlı olduğu doğrudur. Ama uyuşturucularla sigaranın zararlarını kıyaslamak, bilimsel olmayan, asla masum görülemeyecek bir yanıltmacadır.

Uyuşturucunun tüm türleri, sigaradan farklı olarak, insanı gerçek hayattan koparan, onu hayal dünyasına sürükleyen, onu hırsızlık, fuhuş, kumar herşeyi yapar hale getiren bir rol oynarlar.

GEREKÇE 5: Tıbben gerekli..

SORUN O DEĞİL!

Mesela esrarın yasallaştırılmasını işleyen bir yazıda şöyle deniyor:

“Esrar ya da kenevir genellikle hep “kötü” gözüyle bakılsa da, aslında tıbbi alanda, tarihin ilk zamanlarından beri kullanılan bir madde. Gün geçtikçe, ülkeler yavaş yavaş bunu kabullenip tıbbi kullanımını yasallaştırıyor, bazıları ise “herkesin işine kimse karışamaz!” diyerek keyfi kullanımını da yasal kılmış durumda.” (Ebrar Ermaner, 10 Ocak 2019, ListeList Özel)

Bu büyük bir yalan, büyük bir çarpıtma. Bir çok ülkenin yıllar sonra esrarı serbest bırakmasının tıbbi kullanım gerekçesiyle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Sadece tıbbi alanda kullanımı değil zaten tartışılan. Ondan kimsenin haberi de olmaz. Toplumsal bir sorun olan da o değil.

ASIL GEREKÇE:

Esrarın birer birer bir çok ülkede resmen veya fiilen serbest bırakılmasının tek bir konuyla ilgisi var: Emperyalist politikalarla.  

Halkları, ve halkların en dinamik kesimi olan gençliği, adaletsizliklere, eşitliksizliklere, emperyalist saldırganlıklara ve tüm haksızlıklara karşı çıkmaktan alıkoymak için YOZLAŞTIRMA POLİTİKASI yürürlüğe konulmuştur ve uyuşturucu, yozlaştırma saldırısının ana halkalarından biridir.

Halkları uyuşturucuyla gerçeklikten koparmak, örgütlenmez, isyan edemez hale getirmek, iradesini elinden almak, uyuşturucu parası peşinde herşeyi yapar hale getirmek, değersizleştirmek… amaçlanmıştır. Bu hale gelen bir insan, bir halk, emperyalizme, sömürü ve zulme karşı koyamaz.

Politikanın özü esası budur.

Uyuşturucudan elde ettikleri karlar da yanında cabasıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.