83 kişinin katili müteahitlere “samimi beyanları” sebebiyle tahliye!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 83 kişinin yaşamını yitirdiği Üzümkent Sitesi’nin müteahhitleri Şükrü İşitmen ve Memet Nuri Tuğsuz, “samimi beyanları” nedeniyle adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’ın Besni ilçesinde bulunan Üzümkent Sitesi de yıkıldı. Enkaz yığınına dönen sitede toplam 83 kişi yaşamını yitirdi ve 1 kişi yaralandı. Besni Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Üzümkent Sitesi ile ilgili şüpheliler; Memet Nuri Tuğsuz, Şükrü İşitmen, Abdullah Çetin, Ahmet İşitmen, Battal Oral, Cuma Ali Türk, Hüseyin Güner, Mahmut Keremoğlu, Memet Subaşı hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan hazırlanan iddianame, Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

AMA!

Memet Nuri Tuğsuz ve Şükrü İşitmen isimli iki müteahit samimi beyanları sebebiyle tahliye edildi. AKP faşizminin yargısı halk düşmanıdır ve görevi, halkın kanını emen, kârları için halkın ölümüne sebep olan gözü doymaz kapitalistleri korumaktır.

Tahliye edilen iki katilin ünvanları tahliyelerin sebebini daha net açıklıyor!

Şükrü İşitmen, eski AKP Besni ilçe yönetim kurulu üyesi ve MÜSİAD üyesi. Besni ilçesinde depremde yıkılan Üzümkent Sitesi’nin de aralarında bulunduğu 6 binanın müteahhiti.

Samimi beyan değil alçak yalanlar

İki katili bırakan mahkeme sebep olarak samimi beyanlarını göstermiş. 83 kişinin katili oldukları ayan beyan olmasına rağmen serbest bırakılan müteahitler için Üzümkent Sitesi’nde yakınlarını kaybedenler avukatları aracılığı ile sanıkların tekrar tutuklanmasını istedi. Yakınlarını kaybedenlerin verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi:
“İşitmen ve Tuğsuz, gerçek dışı beyanlarda bulunarak 35 müştekinin ifadelerinin aksi yönünde beyanda bulunmalarına, 83 kişinin ölümüne sebep olmalarına karşın üzerilerine atılı suçlamalardan kurtulmaya yönelik varsayımsal ‘düşünüyorum, hatırlamıyorum, şirket kaşesi benden habersiz kullanılmıştır’ gibi hayatın olağan akışına ve mantığa aykırı beyanlarda bulunmuşsa da yaşanan tüm acılara rağmen Besni Sulh Ceza Hakimliği tarafından 2024/28 Sorgu sayılı kararı ile ‘… şüphelinin samimi beyanı gözetilerek, şüpheli hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olacağı kanaatine varılmakla…’ şeklinde karar vermesi vicdani kanaat ilkesini yaralayan bir karar olup, 83 kişinin ölümüne sebep olan 4 bloktan A ve D 2 blok deprem anında saniyeler içinde tuzla buz olmuş diğer bloklar ise ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelmiş olmasına rağmen sanıkların ‘samimi beyanları(!)’ gerekçesi ile haklarında adli kontrol kararı verilmesi hukuka aykırı olup ivedilikle sanıklar hakkında tutuklama kararı verilmesini talep etmekteyiz.

Sosyal ağlarda paylaşın