5 Ekim Cumartesi – GÜNÜN HABERLERİ

Gerçek Haber Ajansı Dinleyici ve Takipçilerimize Merhaba. Bugün 5 Ekim Cumartesi. Günün haberleri ile karşınızdayız.

TAYAD’lı aileler Kuyu tipi hapishanelerin kapatılması için başlattıkları Ankara yürüyüşünü açıklama yaparak sonlandırıldı.
TAYAD’lı Aileler Kuyu Tipi Hapishaneler Kapatılıncaya Dek Mücadelemize, Direnişimize Devam Edeceğiz! dedi.


Emperyalist ABD ve İngiltere, Yemen’e 15 hava saldırısı düzenledi

Ortadoğu’da kana doymayan emperyalist ABD ve İngiltere, Yemen’in Sana, Zemar, Hudeyde ve El-Beyda kentlerine 15 hava saldırısı düzenledi. Yemen İsrail’in Gazze’ye karşı başlatmış olduğu katliam saldırısında net tavır alarak Babülmendep Boğazı’ndan İsrail’e giden gemilere izin vermemişti.


Ülkemizde yoksulluk ve iş güvenliğinin olmadığı koşullarda iş kazası adı altında iş cinayetleri devam ediyor:

79 yaşında inşaatta çalışırken öldü..

Ülkemizde emekli olup dinlenmesi gerekecek yaşta dahi insanlarımız çalışmak zorunda bırakılıyor. Bu yaşanan yoksulluğun boyutunu gösteriyor.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde çalıştığı inşaatın terasından düşen işçi yaşamını yitirdi.
Seydişehir Ketenli Mahallesi’nde bir binanın inşaatında çalışan 79 yaşındaki A.Ç, 2 katlı inşaatın terasına çıkarken buraya serilen mebran sebebiyle ayağı kayıp düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan A.Ç. kurtarılamadı…


OBA Makarna fabrikasındaki patlamada ağır yaralanan işçi 19 gün sonra öldü.
Sakarya’nın Hendek ilçesinde, makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan işçilerden Eray Kızıldağ (22) tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Kızıldağ’ın vefatıyla patlamada ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

OBA fabrikasının patronları AKP iktidarına yakınlığıyla tanınıyor.

Faşist AKP iktidarının şefi Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde protesto edildi. İsrail ile ticari, askeri ilişkilerini sürdüren AKP iktidarı halkın Filistin davasını sömürüyor. Kürsülerde esip gürlerken İsrail’in en büyük tedarikçisi olmaya devam ediyor.

4 Ekim’de Erdoğan, TEKNOFEST etkinliğine katılım gösterdiği sırada İsrail ile ticari ilişkilerden dolayı Direniş Çadırı üyeleri protesto gerçekleştirmek istedi.

5 Ekim Günün Haberleri ile karşınızdaydık. Yarın günün önemli gelişmeleri ile tekrar karşınızda olacağız. Tüm halkımıza umut dolu günler diliyoruz…

Sosyal ağlarda paylaşın