22 Haziran’da Açlık Grevindeydiler… 29 Haziran’da Açlık Grevinde Olacaklar…

İngiltere, Belçika ve Avusturya’da geçtiğimiz cumartesi günü, ölüm orucundaki Nurettin Kaya’nın direnişini ve taleplerini desteklemek için bir günlük açlık grevleri yapıldı.
22 Haziran cumartesi günü yapılan Avusturya’daki açlık grevine 72 kişi, İngiltere’deki açlık grevine 29, Belçika’daki açlık grevine de 25 kişi katıldı.
Ayrıca, Avusturya, İngiltere ve Belçika Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamalarda 29 Haziran Cumartesi günü de bir günlük açlık grevine devam edileceği vurgulanarak, katılım çağrısı yapıldı.
Yapılan çağrılarda, “Nurettin Kaya İçin 29 Haziran’da Açlık Grevindeyiz!
UYKUSUZ BIRAKIP, YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR; AÇLIĞIMIZLA, VÜCUDUNA DİRENÇ OLACAĞIZ!”
denildi.
Açıklamanın devamında Nurettin Kaya’ya “uykusuzluk işkencesi” yapıldığı belirtilerek sahiplenme açlık grevlerinin değvam edeceği vurgulandı:
“Nurettin Kaya’ya “uykusuzluk işkencesi” uygulandığını öğrendik. Direnişçi özgür tutsağı, iki saatte bir uyandırarak, onun fiziki direncini ve siyasi iradesini kırmak istiyorlar.
Hiçbir direnişçi, faşist terör karşısında yalnız değildir.
Üç haftadır her cumartesi günü sürdürdüğümüz bir günlük açlık grevlerini, bu hafta, 29 Haziran’da ve ondan sonraki haftalarda da sürdürmeye devam edeceğiz.”
İngiltere Halk Cephesi de Türkiye’de S, R, Y Kuyu Tipi hapishanelerine Karşı Direnen Özgür Tutsak Nurettin Kaya’nın mücadelesine ortak olma çağrısı yaptı.

Sosyal ağlarda paylaşın