kısa .. kısa ..

Halkın Hukuk Bürosundan Açıklama …

Bugün saat 18:00’da Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Ebru ve Aytaç İçin Adalet İstiyoruz. Aytaç’ı yaşatmak bize Ebru’nun vasiyetidir.

Halkın Hukuk Bürosundan Açıklama …

27 Ağustos tarihinde öğle saatlerinde Kısıklı’da cumhurbaşkanının evinin önünde ölüm orucundaki Halkın Avukatlarına destek vermek için basın açıklaması yapmak isteyen 21 kişi gözaltına alınmış ve Vatan caddesindeki emniyet müdürlüğünde tutulmaktadır.
Gözaltına alınanların isimleri şu şekildedir:
Sevcan Akdoğan
Ali Hasan Akgül
Beyhan Gün
Turgut Onur
Hüseyin Kütük
Eren Yılmaz
Özgür Can Erbiz
Bakican Işık
Emircan Yazı
Baran Katar
Yıldız Turan
Coşkun Öztekin
Metin Kaleli
Kubilay Yılmaz
Cansu İrem Kalender
Mehmet Gülen
Berkay Köroğlu
Soy İsmi Teyit Edilemeyen kişilerin isimleri ise şu şekildedir.
Hatun
Aydın
Gökhan
Özlem


Halkın Hukuk Bürosundan Hastahane Önüne Çağrı


Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan Halkın Hukuk
Bürosu avukatı Ebru Timtik, şehit düştü!
HHB tarafından yapılan çağrıda, “tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!“ Denildi.

KISA…KISA…KISA…

Ebru Timtik’in Sıvı ve B1 Alımı Durma Noktasında

Ölüm orucu direnişcisi Ebru Timtik’in sıvı ve B1 alımı durma noktasına geldi.
Bu nedenle Ebru Timtik’in durumunun hızla kötüleştiği belirtiliyor.

KISA…KISA…KISA…

Yüksel Direnişçileri 8 Gündür Açlık Grevinde

Gözaltı süreçleri üç kez uzatılan Yüksel Direnişçileri 8 gündür açlık grevinde. Ankara TEM Şubesi’nde tutulan 7 kamu emekçisinden öğretmen Mehmet Dersulu’nun su ve şeker alımını bıraktığı öğrenildi

KISA…KISA…KISA…

Halkın Hukuk Bürosu: 

Bugün #Adaletİçin7deKadıköyde yiz. Ebru ve Aytaç için zaman bu kadar daralmışken bizler de zaman yaratıp orada olmalıyız!

KISA…KISA…KISA…

Yüksel Direnişçileri Savcılığa Sevk Ediliyor

Bugün 21 Ağustos 2020 tarihinde Yüksel direnişçilerinden bazıları 8 günlük gözaltı süresi sonrası savcılığa sevkedilecekler. Acun Karadağ, Mehmet Dersulu, Mahmut Konuk ve Alev Şahin.

KISA…KISA…KISA…

Gülmen Su Almayı Kesti

Nuriye Gülmen ve beraberinde gözaltına alınanlarla ilgili, 4 gün daha ek gözaltı süresi alınmasına tavır olarak Nuriye Gülmen’in su ve şeker almayı da bıraktığını bildirdi.
İdil Kültür Merkezi’nden gözaltına alınanlar, gözaltına alındıklarından bu yana açlık grevindeydiler.

KISA…KISA…KISA…

Yüksel Direnişcisine kimlik sorma bahanesiyle gözaltı…

Ankara Tayad eyleminde gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısına uğrayan ve Süleyman Soysuz tarafından hedef gösterilen Merve Demire, 30 dakika önce Armutlu’da kimlik sorma bahanesiyle akrepli polislerce gözaltına alındı. 

Grup Yorum üyeleri Bergün ve Sultan’ın 16 Temmuz Saat 15:00’de 36. Ağır Ceza Mahkamesi Çağlanyan Adliyesinde görülücek.


DİRENİŞLER MECLİSİ’nden Aytac Ve Ebru icin Hastag Cagrisi Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın haklı taleplerini bir kez daha duyurmak için bu akşam saat 21:00’de Twitter’dayız.

Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’a karşı yürüyüş

İstanbul Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’a karşı bir yürüyüş düzenlendi.
Küçükçekmece’deki Tarihi Köprü’de bir araya gelen halk, “Pandemide biz yaşam onlar rant peşinde!” pankartıyla yürüyüşe geçtiler.
“Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’nun çağrısıyla yapılan yürüyüşte hukuk tanımadan Kanal İstanbul yağmasının sürdürüldüğü belirtildi.

Diyadin Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Ağrı’ya bağlı Diyadin Belediyesinin HDP’li Eş Başkanı Betül Yaşar, evine düzenlenen polis baskını sonucunda gözaltına alındı.
Evinde arama yapılan Yaşar, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
AYnı saatlerde Belediye binasına da baskın yapıldı. Polis, belediye binasının kapısını kırarak içeri girdi.Ölüm Orucundaki Avukat Aytaç Ünsal’ın Babasından ÇAĞRI:Ölüm orucu eylemini sürdüren Avukat Aytaç Ünsal’ın babası Nihat Ünsal, bir mesaj yayınlayarak, bu mesajın iki milyon kişiye ulaştırılmasını istedi: 

Yunanistan’da Destek Açlık Grevi 8. Gününde

Yunanistan’ın 5 ayrı hapishanesinde bulunan özgür tutsakların Halkın Avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, ve Özgür Tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya’nın direnişine destek vermek amacıyla başlattıkları destek açlık grevi, 8. gününde.
5 ayrı hapishanede bir aylık destek açlık grevi yapacak olan tutsaklar şunlar:
-Harika Kızılkaya (Koridallos Kadınlar Hapishanesi)
-Anıl Sayar (Patra Hapishanesi)
-Burak Ağarmış (Malandrino Hapishanesi)
-Sinan Çam (Koridallos Erkekler Hapishanesi)
-Halil Demir (Grevana Hapishanesi)

3 Temmuz Ankara Miting Çağrısı


Ankara’da 80 baro adına ortak açıklama yapıldı. Açıklamada hükümetin “çoklu baro” teklifine karşı 3 Temmuz’da Ankara’da ortak miting yapılacağı ifade edildi.

Şakran Kadın Hapishanesindeki Özgür Tutsaklar Zorla Müdahaleyi Protesto Etmek İçin Koğuşu Ateşe Verdiler

Şakran Kadın Hapishanesinde Didem Akman ‘ın zorla müdahale için hastaneye kaçırılmasının ardından Şakran Kadın Hapishanesindeki Özgür Tutsaklar Tuğçenur Özbay ve Güzin Tolga bu durumu protesto etmek için koğuşun ortak alanını ateşe vermişlerdir. Protesto eylemine gardiyanların müdahalesi sırasında tazyikli su ve köpük kullanıldığı için Tuğçenur fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştır. Ardından hapishaneye getirilen Tuğçenur Özbay karantinaya alınarak tecrit edilirken Güzin Tolga’da tek başına koğuşta tecrite alınmıştır!Didem Akman’ ı zorla müdahale işkencesine maruz bıraktıkları yetmezmiş gibi yoldaşlarını sahiplenen tutsaklara da işkence yapmıştır Şakran Kadın Hapishanesi idarecileri!


Yaklaşık 1.5 yıldır tutsak olan Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak’ın 26 Haziran Cuma günü 10.00’da Çağlayan Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması olacak. “Halkın sanatını yapmak suç değildir!”

Av. Didem Baydar Ünsal iki yılı aşkın zamandır eşi Av. Aytaç Ünsal ve arkadaşları için adalet – özgürlük talebiyle her hafta Çağlayan Adliyesi Meydanında adalet nöbeti tutuyor. Yaşamı Savunmak, Adil Yargılanmayı Sağlamak için 18 Haziran Perşembe 13.00 Çağlayan Adliyesi Meydanı

Devrimci İşçi Hareketi’nden Melike Şahin’in Zaferiyle İlgili Açıklama

Direnme ve Zaferler Kazanma Geleneği, Bir Devrimci İşçi Hareketi Geleneğidir. Direnme ve zaferler kazanma geleneğimiz sürüyor. Melike Şahin Direndi ve Kazandı! Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer!

Melike Şahin, CHP’li Ataşehir Belediyesinde çalışmaktayken işyeri temsilcisi olduğu DİSK’in Sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek işten atılmıştı. İşten atıldığı andan itibaren ise Melike ‘İşim, Ekmeğim Onurumdur’ diyerek direnişi seçmiştir. Melike, devrimci politikaların ve ideolojik önderliğin öncülüğün de, DİSK önlüğü ile ilk olarak meydana çıkmış ve direnmiştir.  DİSK ise direniş ilk başladığı anda birçok şubesi ile Melike’yi ziyaret etmiş ve ziyaret etmekle kalmıştır. Direnişin ilerleyen günlerde ise DİSK direnişi ziyaret dahi etmeyip direniş alanına dahi uğramaz olmuştur.

Melike’nin direnişi başladığında DİSK’in, CHP ile arasında belediyeler özelin de bir çelişkisi vardı. Bundan kaynaklı direnişi CHP’ye karşı bir tehdit olarak göstermek istemiştir. CHP’li patronları ile DİSK yöneticileri çelişkilerini çözdükten sonra ise ilk sırtlarını döndükleri Direnen Melike Şahin olmuştur. Yani aynılar aynı kalmaya, ayrılar ayrı kalmaya devam etmiştir. Melike işyeri temsilcisi olarak faaliyet yürüttüğü Sendikasının kendisine destek olması ve direnişini güçlendirmesi için son ana kadar DİSK yöneticileri ile ideolojik mücadele vermiştir.  Şube yöneticilerden genel merkez yöneticilerine kadar birçok yer ve kişi ile direnişine destek olmaları için görüşmüştür. Fakat DİSK işyeri temsilcisi için baştan aşağı örgütlü bir tavır almış ve direnişe dair hiçbir şey yapmamıştır. Patronlara karşı alması gereken örgütlü tutumu devrimci politikaları ve ideolojik önderliği sahiplenen Melike Şahin’e karşı almıştır. DİSK direnişi bir patron tavrı ile görmezden gelip tecrit ederek yalnızlaştırıp, yok etmek istemiştir.

Bir işçi sınıfı sendikasının yapması gereken üyesi olsun olmasın, patronlara karşı direnen herkesin ve her kesimin direnişinin yanında yer alıp işçi sınıfının çıkarlarını kollamak ve korumaktır.  Fakat DİSK’in başında olan patron sendikacıları bırakalım direnişe destek olmayı patronlar ile el ele kol kola açılışlarda boy vermişlerdir. Melike, Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi’nin bizzat talimatı ile işten atılmışken, Arzu Çerkezoğlu bu süreçte Battal ile kol kola Cafe açılışlarında boy boy fotoğraflar vermiştir. Bunun üzerine Melike ise DİSK’in önlüğünü çıkarıp bir kenara atıp, umudun kırmızısına bürünüp alana ‘İşimi Geri İstiyorum’ önlüğü ile çıkmaya başlamıştır. Patron sendikacısı olan DİSK yöneticilerini ise direnişinin altında ezip teşhir etmiştir. Yine aynı süreç içinde DİSK’in 16. kongresi gerçekleşmiş ve CHP genel başkanından, milletvekillerine, belediye başkanlarına kadar tüm CHP’liler protokol bölümünde ağırlanmış ve CHP’lilere kongrede konuşmalar yaptırtıp nutuklar atmalarına izin verilmiştir. CHP’nin kapısı önünde 2 yıl’ın yaklaşık 1 yılını açlık grevinde geçiren Mahir Kılıç gerçekliğine ve Melike Şahin gerçekliğine rağmen DİSK, CHP’yi onur konuğu kabul etmiştir. Bu tavrı ile DİSK patron sendikacısı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Onur konukları ise onursuzluklarının abidesi olarak tarihe not olarak düşülmüştür.

 Melike ise patron sendikacılığını kendisi gibi direnen Türkan Albayrak ile birlikte 16. Kongre de eylem yaparak teşhir etmiştir. Bir yandan Patron sendikacılığına karşı ideolojik mücadele veren Melike diğer yandan kendisini işinden eden patronların işyerlerinin önünde, evlerinin önünde direnmiştir. Kendisi gibi direnen başka emekçiler ile dayanışma içinde olmuştur. Tüm halka el ilanları ile açıklamaları ile CHP’nin gerçek yüzünü teşhir etmiştir. Korona bahanesi ile halkın en temel haklarının gasp edildiği süreçte, astım hastası olmasına rağmen direniş meydanından geri çekilmemiştir. Melike tam 209 gün boyunca ısrar ve kararlılık ile direndi. Direndikçe güçlendi, güçlendikçe ise umut oldu halka ve zaferi kucakladı.

Direnmek insanın onura ve umuda kestiği haldir. ‘Yaşamın bir diğer adı ise direnmektir’ derler. Evet öyledir. Yaşamak direnmektir, onuruna sahip çıkarak, haksızlığa boyun eğmeyerek,  insan olduğunun bilincinde olarak direnmektir yaşamak. Yaşam içi boş sözcüklerin toplamı değildir. Yaşamak insanın insana yaraşır bir şekilde yaşaması ile ancak anlam bulabilir. Bu şekilde yaşamak ise emeğine sahip çıkmak ile haksızlığa boyun eğmemek ile mümkündür. Bunun için onur ve direnmek sözcüğü bir biri ile kardeştir. İkisi aynı anda, aynı yerde bir aradadır. Her ikisinin bir arada olduğu yer ise direniş meydanları, kavga alanlarıdır. İkisini bir arada tek bir vücutta görmek istiyorum diyen varsa her hangi bir direniş alanına bakması yeterlidir. O alanda, meydan da halklığından aldığı güç ile direnenler insanlık onurun yaşam bulmuş halidir. Yüksel direnişçileri, Bakırköy direnişçileri,Düzce Direnişçisi Alev Şahin, Sarıyer direnişçisi Türkan Albayrak, Ataşehir direnişçileri, Grup Yorum, Halkın avukatları ve Özgür tutsaklar yürüyen bir onur abidesidir. Onuruna sahip çıkıp kırmızı önlüğü ile kavga meydanlarına dolanlar gelecek güzel günlerin müjdecisi ve zaferlerimiz ise muştusudur. Melike Şahin, Türkan Albayrak ve Mahir Kılıç büyük zaferimizin muştusudurlar.

Direnen her kes ise muhakkak ama muhakkak zafer kazanır. Direnme Kararı almak ise zaten başlı başına zaferi ilan etmektir. Çünkü ; insan onuru ile birlikte vardır ve direnişçinin direnerek sahiplediği şey ise onurudur. İşine dönmesi, haklarını alması bundan sonra gelen bir durumdur. İstediğini alma konusunda ise süreç uzun sürebilir, kısa sürebilir, direnişin yol ve yöntemi değişebilir süreç içinde ama esas olan direnme kararının arkasında sarsılmaz bir inanç ile durmaktır. Bazen hiç umut yok denilen anda zafer kazanılır, bazen ise çok kısa süreçte zaferler kazanılır. Bu konu başlı başına ayrı bir yazı konusu olmakla birlikte kısacası,  direnişin öncülüğünü yapan önderlikten, direnişin kime karşı hangi yöntemler ile hangi süreçte, hangi koşullarda sürdüğüne kadar bir çok etken bu süreci belirler. Bizim gibi sürekli faşizmle yönetilen ülkelerde ise direniş süreci en genelde uzun sürer. Bundan dolayıdır ki muhalefet partilerine karşı süren direnişler dahi uzun sürmektedir. Mahir Kılıç tam 2 yıl, Melike 1 yıla yakın bir süre direnmiştir.  Fakat kazanan direnenler olmuştur. Yani belirleyici unsur direnmektir.

İşçiler, Emekçiler, Açlığa Yoksulluğa mahkûm edilen halkımız;

Direnişlerimiz ve zaferlerimiz direnme çağrımızdır. Bedenlerimizi ateşe vermek, intihar etmek,  kaderimize isyan edip susmak hiç biri ama hiç birisi çözüm değil. Çözüm direnmektir. Bize reva görüleni ret ederek, hakkımız olanı isteyerek direnmektir doğru olan. Kurtuluşumuzun yolu direnmekten geçmektedir. Tüm halkımızı doğru devrimci önderlik altında direnmeye çağırıyor ve Melike Şahin’in zaferini kutluyoruz.

Yaşasın Direniş Yaşasın Zafer!

Melike Şahin Direndi ve Kazandı!

Zaferimizi Halklarımıza Direnme Çağrımızdır!


Yunanistan Komünist Partisi Marksist Leninist İbrahim’in Şehitliği İle İlgili Açıklaması

İbrahim Gökçek’in Onun Fedakarlığı Gelecek Mücadelelere Güç Verecek!

İbrahim Gökçek, 323 günlük açlık grevinden sonra  şehit düştü. İfade özgürlüğü ve politik eylem  mücadelesinde kendini feda etti.

Türkiye faşizmi tarafından hayatı boyunca baskılara maruz kaldı ama mücadelesinden asla vazgeçmedi. 5 Mayıs’ta, devrimci müzik grubu Grup Yorum’un mücadelesini verdiği taleplerin kısmen karşılanmasını sağladılar. Bu kazanımdan sonra İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı ama bedeni buna dayanamadı hayatını kaybetti.

İbrahim Gökçek’in adı, özgürlük mücadelesinde kendini feda edenlerin yanına eklendi. Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ın yanında, ayakta duran İbrahim, direniş şarkılarını çalmaya devam ediyor.

Büyük bir destek dalgası, ölüm orucu eylemcilerini dayanışma ifadeleri ve eylemleriyle kucakladı ve  mücadeleyi sürdürdü. Herkes Grup Yorum’un sesi oldu!

YKP (m-l), Türk faşist rejiminin katliamcı politikasını kınamaktadır. Türk Hükümeti, İbrahim, Helin ve Mustafa’nın ölümlerinden suçludur. Dışarıda ve hapishanelerde işkence gören ve zulme uğrayan binlerce insanın ve kaybedilen insanların sorumlusu Türk Hükümetidir!

İbrahim Gökçek’in yoldaşlarına ve ailesine ve tüm devrimcilere başsağlığı diliyoruz. Faşizme ve emperyalizme karşı Türk ve Kürt halkının mücadelelerinde sürekli yanlarında olacağımıza söz veriyoruz!

İbrahim Gökçek ile halklarımızın ortak mücadelesinin yollarında tekrar buluşacağız!

Perşembe 7/5/2020

YKP (M-L), Basın Bürosu

Yunanistan Komünist Partisi (Marxist-Leninist)


Yunanlı Müzik Grubu İperastiki’den Grup Yorum’a Destek Videosu

Yunanlı müzik grubu ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ (İPERASTİKİ ) yayımladığı destek açıklamasının ardından ayrıca destek videosu yayınladı. “HELİN BÖLEK’E SAYGI! İBRAHİM GÖKÇEK’E GÜÇ!  

KISA… KISA… KISA…

Rote Hilfe (Kızıl Yardım)‘dan Helin Bölek hakkında açıklama:

Almanya Rote Hilfe (Kızıl Yardım) derneği, 6 Nisan 2020 Pazartesi günü Grup Yorum üyesi, ölüm orucu direnişçisi Helin Bölek’in şehit düşmesi üzerine haber yayınladı, yönetim kurulu üyesinin başsalığı ve dayanışma mesajını paylaştı.

Kızıl Yardım derneği internet sayfasından yer alan haberin Türkçe çevirisi:

Solist Helin Bölek açlık grevinde hayatını kaybetmişti: Kızıl Yardım derneği Grup Yorum hakkında yapılan suçlamaların derhal durdurulmasını talep ediyor.

Açlık grevinin 288. gününde solist ve sol eylemci Helin Bölek hayatını kaybetmiştir.

Sürdürdüğü açlık greviyle üyesi olduğu Grup Yorum‘un sanatçılarının tutuklanmasını protesto etmiştir. Yıllardır faaliyetlerini sürdürdükleri İdil Kültür Merkezi ise devletin saldırı hedefi haline gelmiştir, konserleri de yasaklanmıştır.

Federal Almanya Cumhuriyeti‘nde de düzenlenmek istenilen konserler polis baskısına rağmen  direnerek gerçekleştirilmiştir veya son dönemde Köln‘de olduğu gibi, Devrimci Halk Kurtulus Partisi- ephesine bagli olduğu iddiasıyla yasaklanmıştır.

Bahsettiğimiz müzik oluşumu 30 yılı aşkın bir süredir var. Grup Yorum, farklı dillerdeki şarkılarında ezilen ve mücadele eden sol görüşlü toplumsal hareketlerin yanında yer aldı.

“Helin Bölek‘in vefatını hüzün ve öfke ile anıp, yakınlarına, arkadaşlarına ve yoldaşlarına başsağlığımızı iletiyoruz. Genç yoldaşın Türkiye‘deki baskıyı teşhir etme adına sürdürdüğü açlık grevi ile canını feda etmesi kolayca idrak edilebilen bir durum değildir. Bu, Erdoğan rejiminin tüm muhalif sesleri susturma çabasının somut halidir. Grup Yorum‘a yapılan iftiralar hem Türkiye‘de hem Almanya‘da derhal son bulması gerekir.

Bizler Grup Yorum‘un taleplerinin gerceklestirilmesi ve ölüm orucunda bulunan diğer eylemcilerinin canlarının  korunmasını talep ediyor ve „Türküler susturulamaz“ kampanyasıyla sanat yapma haklarını savunan sanatçılarla dayanışmamızı  ifade ediyoruz.” Almanya Kızıl Yardım derneği yönetim kurulu üyesi Anja Sommerfeld

KISA… KISA… KISA…

Halkın Avukatı Günay Dağ Açlık Grevini Sürdürüyor

23 gün önce Yunan faşizmi tarafından gözaltına alınarak, yabancılar dairesinde rehin tutulan halkın avukatı Günay Dağ bugün serbest bırakıldı. Halkın avukatı Günay Dağ, yabancılar dairesinde başladığı açlık grevinin 6.gününde, bugün dışarıda devam ediyor. Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Adil yargılanma talebiyle Ölüm Orucunda olan Mustafa Koçak, adalet için ölüm orucunda olan Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal ‘ a destek için açlık grevinde

Avrupa’da Mustafa Koçak için çağrı

Avrupa’da Mustafa Koçak için Adalet bakanlığını ve İzmir Kırıklar 1 Nolu hapishaneyi arama ve mail gönderme çağrısı yapıldı.

Adalet Bakanlığı:

ozelkalem@adalet.gov.tr

+90(312) 417 77 70

İzmir Kırıklar 1 Nolu:

+90(232) 427 12 12

+90(232) 417 77 70

GRUP YORUM ÇAĞRI:

Helin Bölek’in Yedinci gün yemeği bugün Küçükarmutlu cemevinde saat 15.00’da yapılacaktır. Tüm halkımızı Grup Yorum sevenlerini bekliyoruz.

KISA… KISA… KISA…

Image

”MustafaKoçak’a Acil Tahliye”

İzmir Kırıklar hapishanesi önü Adalet Nöbeti 19. Gününde devam ediyor.

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

KISA… KISA…

Image

AKP şefi Erdoğan buyurdu:

”Üretimin ve ihracatın devamı en önemli önceliklerimizdir” Yeni koronavirüs tedbirlerine göre şantiyeler, fabrikalar açık kalacak. Özel sektör çalışmaya devam edecek. Ama piknik yapmak ve sahilde yürümek yasaklanacak…

Hapishanelerdeki görüş yasağı süresi 2 hafta daha uzatıldı.

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle daha önce cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri kapsamında iki hafta daha uzattı.

Bakanlığın kararıyla, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, açık ceza infaz kurumlarında kalanların özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında bir ceza infaz kurumundan başka kuruma yapılan nakiller, hükümlülerin kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi işyurdu faaliyetleri iki hafta daha ertelendi.

HALKIN HUKUK BÜROSU:

Silivri 6 No’lu hapishanesinde bulunan müvekkillerimizin 18 Mart itibarıyle bir aylık açlık grevine başlamış olduklarının bilgisi verildi.

Bolu hapishanesindeki müvekkillerimizin süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladıklarının bilgisi verildi.


Şakran Cezaevi’nde tüm adli mahkumların ‘Mustafa Koçak’ için sloganlar attığı ve işkenceye uğradıkları bildiriliyor


İbrahim Gökçek’in babası konuşuyor:

KISA… KISA… KISA…

Anne Özçelik İçin Adalet!

Tekebaşı Halk Meclisi üyesi Ümit Özçelik’in, Annesi Edibe Özçelik’i katleden polislerin yargılanması talebiyle başlattığı adalet direnişi, 10 Mart’ta 9. gününe ulaştı.
Direnişin 9. gününde polisler, çekim yaparak direniştekileri ve destek için gelenleri taciz etmeye, gözdağı vermeye çalıştılar.
Ancak Özçelik, bu saldırgan ve sinsice tavrı halka anlatarak polisleri teşhir etti. Bugünkü eylemde, eylemin içeriğini, amacını yansıtan Pablo Neruda’nın “Bir Ceza İstiyorum” şiiri okundu.

KISA… KISA… KISA…

Brüksel’de 14 Mart’ta Yorum’la Dayanışma Konseri

14 mart cumartesi günü Bruksel Muziekpublique’te Yorum konseri ve Yorumla dayanışma etkinliği gerçekleştirilecek.
370 kisilik Muziekpublique salonunda yapılacak olan etkinliğe, Grup Yorum’la birlikte, sanatçılar Tanar Çatalpınar, Nil Görkem ve Melisa katılıyor.

KISA… KISA… KISA…

ADALET ISTIYORUM FORMU

İstanbul Barosu’nda 1 Mart”ta “Adalet Istiyorum Formu” duzenleniyor.
HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioglu, TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Yüksel Direnişçisi Acun Karadag’ın katılacağı formun moderatörüğünü ÇHD İstanbul Yönetim Kurulu üyesi. Av.Ezgi Çakır yapacak.
İstanbul Barosu binasında düzenlenen Forumun ilk konuşması İstanbul Baro başkanı DURAKOGLU tarafından yapılacak.

KISA… KISA… KISA…

Brüksel’de Direnişi Sahiplenmek İçin
YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG

Brüksel’de ölüm oruçlarını desteklemek için 7 Mart’ta bir yürüyüş ve miting yapılacak.
Avrupa Parlamentosu binalarının olduğu bölgede Luxemburg meydanında başlayacak olan yürüyüş, Türkiye konsolosluğu önündeki mitingle sona erecek.
Grup Yorum’un ve konuk sanatçıların katılacağı yürüyüş ve miting saat 13.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek.

DAYANIŞMA’DAN AÇIKLAMA

Grup Yorum ve Tutsaklarla Dayanışma, bugün saat 12.00’de Aynalı Geçit Avrupa Pasajı’nda subat gunu ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri, Mustafa Koçak ve süresiz açlık grevindeki ÇHD ve HHB avukatlarıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.
Açıklamaya çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi; Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi ve Grup Yorum üyeleri katıldı.

AKP Önünde İşkenceli Gözaltı

Mustafa Koçak’ın ailesi ve Tayad’lı Aileler, İstanbul Sütlüce’deki AKP il binası önüne tabut bıraktılar.
Ölüm Orucunun 238. gününde Mustafa Koçak’ın sesini duyurmak isteyen anne ve babasıyla, TAYAD’lı aileler, işkenceyle gözaltına alındılar.

İsrail Şam’a Saldırdı

Siyonist katliamcı İsrail’e ait uçaklar, 24 Şubat’ta Şam’a hava saldırıları düzenlediler.
İsrail tarafından yapılan açıklamada “İslami Cihad’ın ar-ge tesisini vurduk” iddiasında bulunuldu.

Suriye tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail uçaklarının Şam civarındaki bazı noktaları hedef aldığı, ancak Suriye hava savunma sisteminin devreye girmesiyle saldırıya karşılık verildiği belirtildi.

İsrail Şam'a Saldırdı ile ilgili görsel sonucu

KISA… KISA… KISA…

Aydınlıkçılardan Öğrencilere Saldırı

İhbarcı karşı-devrimci Aydınlıkçılar, Ankara’da Kızılay Meşrutiyet Caddesi’nde yürüyen devrimci üniversite öğrencilerine saldırdılar.
Saldırı sırasında polis de müdahale ederek 10 devrimci öğrenciyi gözaltına aldı.

İzmir Alsancak’da Ölüm Oruçları İçin Eylem:
DUYUN GÖRÜN!

İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 13 şubatta ölüm oruçlarıyla ilgili bir eylem yapıldı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Katılanlar arasında İzmir Barosu, İHD, TİHV, KESK, DİSK ve İzmir Tabipler Odası’nın da olduğu demokratik kitle örgütleri, “Mustafa Koçak ölüm sınırında duyun görün” çağrısında bulundular.


KISA… KISA… KISA…

DİYARBAKIR VE DERSİM’DE GÖZALTILAR

Diyarbakır’da polis terörü estirildi. Evlere yapılan polis baskınlarında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticisi İrfan Söner, HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Mehmet Atlıhan ve HDP Yenişehir İlçe Eş Başkanı Sadrettin Kaya gözaltına alındı.

Dersim merkezde sabah saatlerinde üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtlara ve öğrenci evlerine polis tarafından baskın düzenlendi. 10 kişi gözaltına alındı.


KISA… KISA… KISA…

DİRENİŞLER MECLİSİ DESTEK AÇLIK GREVİNDE

Bakırköy Direnişçileri Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi, açlık grevini adliyede sürdürdüler. Direnişçiler, avukat Ferdi Yamar ile Selvi Polat’ın omurgasını kıran polisler hakkında suç duyurusunda bulundular.

ÖLÜM ORUÇLARI SÜRÜYOR

Bugün 13 Şubat;
İbrahim Gökçek Ölüm Orucunun 240. gününde!
Helin Bölek Ölüm Orucunun 238. gününde!
Mustafa Koçak Ölüm Orucunun 225. gününde.

RAKAMLAR BÜYÜYOR
ÖLÜM ORUCU SÜRÜYOR

Bugün 10 Şubat;
İbrahim Gökçek Ölüm Orucunun 237. gününde!
Helin Bölek Ölüm Orucunun 235. gününde!
Mustafa Koçak Ölüm Orucunun 22. gününde.

KISA… KISA… KISA…

DİRENİŞÇİLERİN ANNE VE BABASINA GÖZALTI


Grup Yorum üyesi ölüm orucu direnişçilerinden İBRAHİM GÖKÇEK’İN BABASI AHMET GÖKÇEK ve Helin Bölek’in annesi AYGÜL BİLGİ, bugün çocuklarının sesini duyurmak için Bakırköy Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirdiler. Baba Gökçek ve Anne Bilgi, meydana çıkar çıkmaz gözaltına alındılar.
Gökçek ve Bilgi, daha sonra serbest bırakıldılar.

KISA… KISA… KISA…

GRUP YORUM ÜYESİ BETÜL VARAN GÖZALTINA ALINDI İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI.

Tutukluyorlar, başlarına ödül koyuyorlar, ama bitiremiyorlar.
Dün akşam saatlerinde polisin Grup Yorum üyelerine yönelik saldırılarına yeni bir halka daha eklendi. Grup Yorum Üyesi Betül Varan, Küçükarmutlu’da gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

KISA…KISA…KISA…

Aydınlardan Koçak Ailesini Ziyaret

Yazar Temel Demirer, Sibel Özbudun ve sanatçı Pınar Aydınlar, ölüm orucundaki Mustafa Koçak’ın ailesini ziyaret ettiler.
Koçak’ın annesi ziyaret sırasında “28 yaşında oğlum, her an ölüm haberi gelebilir” diyerek herkesin daha fazla ses vermesini istedi.

KISA… KISA… KISA

KIRIKLAR’DA DESTEK AÇLIK GREVİ

Kırıklar F Tipi Hapishanesi’ndeki özgür tutsaklar, ölüm orucunu sürdüren Mustafa Koçak ve Grup Yorum üyeleri için 1 aylık destek açlık grevine başladılar.

KISA… KISA… KISA

ÇHD’den Basın Toplantısına Çağrı

Çağdaş Hukukçular Derneği, tutsak avukat arkadaşlarının açlık grevine ve ölüm oruçları sürecine ilişkin 7 Şubat’ta bir basın toplantısı düzenleyecek.
İstanbul Barosu’nda yapılacak olan basın toplantısı saat 12.00’de.
İstiklal Cad. Orhan Adli Apaydın Sokak, no: 2, Beyoğlu/İstanbul

KISA…KISA…KISA…

Avusturya’da Grup Yorum ve Mustafa Koçak’a Özgürlük Mitingi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 6 Şubat’ta ölüm orucundaki Grup Yorumcular ve Mustafa Koçak için bir miting yapılacak. Viyana Stephansplatz’da yapılacak Mitingin çağrısında şöyle denildi: “Grup Yorum BİZsek, türküleri de BİZİMse, bu direniş de BİZİM sahiplenmemiz gerekiyor…” “Mustafa Koçak bir halk çocuğudur… Kötü yollara düşmeyen, kimseye zarar vermeyen ve şimdi de omuzlarında büyük yük taşıyan genç bir ölüm orucu direnişçisidir. Mustafa Koçak’a… ses olmak için Adalet ve Özgürlük sloganlarımızı hep birlikte haykıralım.”

KISA…KISA…KISA…

İbrahim Gökçek’ten Elazığ Halkına Başsalığı

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Elazığ depreminde ölenlerin yakınlarına başsalığı dilediğini, halkımıza geçmiş olsun dileklerini iletiğini belirtti.

KISA…KISA…KISA…

Antikapitalist Müslümanlar’dan Direnmiş evi’ne Ziyaret

Antikapitalist Müslümanlar kimliğiyle tanınan yazar, ilahiyatçı R. İhsan Eliaçık, İstanbul Küçükarmutlu’daki direnmiş evini ziyaret etti. Eliaçık, ziyareti sırasında direnişi desteklediklerini , direnişteki Grup Yorumcuların yanında olduklarını ifade etti.

KISA… KISA… KISA…

Munzur’a 10 Ay Hapis!

Grup Munzur üyelerine Kürtçe şarkı söyledikleri için dava açılmıştı. Bu davadan grup üyelerine 10 ay hapis cezası verildi. Cezanın Van Newrozu’nda söyledikleri ‘Zindana Diyarbekir’ ve ‘Serhildan Jiyane’ şarkıları gerekçe gösterilerek verildiği belirtildi.

Kısa…kısa…

DUYURU: 

Grup Yorum ile ilgili gelinen son nokta :


Grup Yorum’un hukuksuzluklara karşı yürüttüğü süresiz açlık grevi ve ölüm orucu direnişi kampanyasında gelinen son durum başta İstanbul Barosu olmak üzere birçok sanatçı ve aydının öncülüğünde kamuoyuna aktarılacak.
20 Ocak Pazartesi günü saat 11.00’de İstanbul Barosu’nda

Kısa…kısa…

TAYAD’LILAR SERBEST BIRAKILDI

Dün Nurtepe’de ev baskınında gözaltına alınan Tayad’lı Mehmet Güvel ve Nuri Cihanyandı serbest bırakıldı.

Kısa…kısa…

Koçak’ın Anne ve Babasına Adalet Bakanlığı Yolunda Gözaltı

Ölüm orucunun 197. gününde olan Mustafa Koçak’ın annesi Zeynep Koçak ve babası Hasan Koçak üzerlerine giydikleri “Bu Kefeni Mustafa Koçak’a Giydirmeyeceğiz” yazılı kefenlerle Ankara’da Adalet Bakanlığı’na giderken işkenceyle gözaltına alındı.

Kısa…kısa…

Kılıç: Bana ve aileme yaptığınız
unutulmayacak.

Mahir Kılıç Direnişinin 238. gununde.
Açlık Grevinin ise 144. Gününe ulaştı.
Kılıç sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şoyle dedi;

“Bana ve aileme yaptığınız işkence asla unutulmayacak. Bundan keyif almaya devam edin ama bilin ki yaptığınız işkence sadece bizi güçlü kılıyor.”

Kısa…kısa…

İnternet Paylaşımına Dava

Haziran ayaklanması sırasında polis tarafından katledilen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan’a, Küçükarmutlu’da polis tarafından katledilen Dilek Doğan’ın ölüm yıl dönümünde internet üzerinden yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek dava açıldı.

Kısa…kısa…

GRUP YORUM’DAN ÇAĞRI….

https://twitter.com/EviGrup/status/1216123900641390592?s=03

Kısa…kısa…

Mahir Kılıçla DAYANIŞMA GECESİ

Mahir Kılıç CHP İstanbul İl Binası önünde, Canan Kaftancıoğlu’nun kapısının önünde 139 gündür açlık grevinde. 10 Ocak Cuma günü Mahir Kılıç’la dayanışma gecesi yapılacak. Direnişler Meclisi de geceye katılacağını açıkladı. Direnişler Meclisi “Halkımızı Mahir’le dayanışmaya bekliyoruz.” çağrısı yaptı.

Kısa…kısa…

AYTEN ÖZTÜRK’ÜN DURUŞMASINA ÇAĞRI


Lübnan’dan Türkiye’ye kaçırılarak getirilen ve 6 ay boyunca gizli işkencehanelerde tutulan Ayten Öztürk’ün duruşması, 9 Ocak 2020 günü, saat 13.00’de Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmanın karar duruşması olacağı belirtiliyor.
Halkın Hukuk Bürosu’ndan duruşmayla ilgili yapılan açıklamada duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.

KISA… KISA…

MİTHAT ÖZTÜRK 30 GÜNLÜK DESTEK AÇLIK GREVİNE BAŞLADI


Mithat Öztürk, 4 Ocak’ta Grup Yorum’a destek olmak ve adil yargılanma talebini dile getirmek için 30 günlük açlık grevine başladı.
Muhasebeci Mithat Öztürk’e Savcı Selim Kiraz davasında, eyleme yardımcı olduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verilmişti.

KISA… KISA…

Direniş Evine Ziyaret


Ataşehir Belediye işçisi Melike Şahin ve KHK’lı ihraç öğretmen Nazife Onay, direniş evine giderek açlık grevinin 210. günündeki Bahar Kurt ve açlık grevinin 201. günündeki Helin Bölek’i ziyaret ettiler.

Kısa…kısa…

İran Irak’ta en az iki ABD üssünü vurdu

İran Devrim Muhafızları, ABD’nin Irak’taki Ayn el Esad Hava Üssü’nü vurduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon İran’ın Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üslere 10’dan fazla füze gönderdiğini duyurdu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da Başkan Donald Trump’ın saldırılar hakkında bilgilendirildiği ve ulusal güvenlik ekibi ile durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı Mark Esper Beyaz Saray’a gitti.

İlk gelen haberlerde başkent Bağdat’ın batısındaki Ayn el Esad üssüne en az 6 füzenin isabet ettiği belirtilmişti.

AFP’ye konuşan güvenlik kaynakları ise Ayn el Esad hava üssüne 9 füzenin isabet ettiğini, saldırının gece yarısından sonra 3 dalga halinde geldiğini açıkladı.

Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair henüz net bir bilgi yok.

İran Devrim Muhafızları, üslerini ABD’ye açan ve İran’a karşı saldırı düzenlenen her yeri hedef alacaklarını açıkladı.

Amerikan NBC televizyonunun Tahran büro şefi Ali Arouzi, İran devlet televizyonunun İran savaş uçaklarının Irak hava sahasına girdiğini duyurduğunu paylaştı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, “intikam başlıyor, ABD üssüne füze saldırısı” mesajıyla saldırıya ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

Kısa…kısa…

Tutsak Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, açlık grevinin 195. gününü geride bırakırken 49 kiloya düştü!

 

Kısa…kısa…

Istanbulu yenemeyince Ankaraya saldırdılar…

Halkın Hukuk Bürosu’ndan gelen açıklamaya göre Ankarada bazı ev baskınları olmuş ve aynı zamanda Idilcan Kültür Merkezi de basılmıştır…

Kısa…kısa…

Avusturya’da Adalet ve Özgürlük Kampanyası çercevesindeki çalışmalar devam ediyor

15-16 Aralık tarihlerinde Avusturya’da Grup Yorum Gönülleri ile Mustafa Koçak ve Grup Yorum’a Adalet ve Özgürlük İnisiyatifi olarak 2 günlük destek açlık grevindeyiz.

Birçok yerde Grup Yorum ve Mustafa Koçak’ın direnişlerini anlatan bildiriler dağıtılıyor ve dayanışma çağrısında bulunuluyor.
16 Aralık tarihinde Graz Belediyesinde Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) konsey üyesi ve Graz Belediyesinde Yeşiller Partisi Kulübündeki Alternatif Liste ziyaret edilerek Grup Yorum ve Mustafa Koçak’a sahiplenme çağrısı yapıldı.

Açlık grevleri ve talepleri hakkında bilgi verildikten sonra belediye çalışanları konuyla ilgili girişimde bulunacaklarına dair söz verdiler.
Haftalık Adalet ve Özgürlük Eylemi, yarın Salı günü (17 Aralık 2019), saat 18.00-19.30 arası Viyana’daki Mariahilfer caddesinde (Neubaugasse’de) devam edecek.Bir kez daha Mustafa Koçak ve Grup Yorum emekçilerinin direnişlerine destek verme çağrısı yapılıyor.

Dayanışma açlık grevi video linki….. https://bit.ly/2POwkG6

Kısa…kısa…

MUSTAFA KOÇAK İÇİN ADALET

Sadece adaletli ve adil yargılanma talelbiyle;

MUSTAFA KOÇAK 167 GÜNDÜR ÖLÜM ORUCUNDA

“BANA ve BU HALKA YAŞATILAN ADALETSİZLİKLER SON BULSUN”

Kısa…kısa…

Idil Kültür Merkezi’nin 10.cu kez basılmasının ardından şimdi AKP katil polisleri Grup Yorum üyeleri’nin, koro üyelerin, Şehit Idil Erkmen’nin evi gece saat 02:00’de eş zamanlı basılmıştır.

Alınan ilk bilgilere göre kimse gözaltına alınmamıştır.

İdil Kültür Merkezi’nden gelen açıklama şöyle:

https://halkinsesitv22.blogspot.com/2019/12/idil-kultur-merkezi-acklama-basklarnz.html

Almanya Gelsenkirchen Konserinde Grup Yorum Yasağı Kalktı

Gelsenkirchen’de MLPD tarafından düzenlenen Anti-faşist konser’de, Grup Yorum’un yer alması yasaklanmıştı.

Bu karara itiraz edildi ve yasak kalktı. Grup Yorum, 7 Aralık akşamındaki etkinlikte şarkılarıyla, marşlarıyla yerini aldı.

KISA… KISA…..

Halkın Hukuk Bürosundan Halkın Avukatlarının Mahkemesine Çağrı;

Av. Ayşegül Çağatay,
Av. Ebru Timtik
Av. Görkem Ağdede
Av. Nadide Özdemir

Mahkeme 3 Ocak 2020’de İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Görülecek.

#HalkınAvukatlarınaÖzgürlük


Grup Yorum Kenter Tiyatrosu Konserine Yasak

Grup Yorum’un 7 Aralık’ta Şişli‘de Kenter Tiyatrosu’nda yapmak istediği konser, AKP hükümeti tarafından yasaklandı.

Musa Aşoğlu’na Mektup Yasağı

Almanya’da Hamburg Hapishanesi’nde bulunan özgür tutsak Muşa Aşoğlu’nun mektuplarının verilmediği belirtildi. Aşoğlu’nun mektupları içerisinde Yürüyüş Dergisinden alıntılar bulunduğu gerekçesi ile verilmiyor.
ÖZgür tutsakların haklarını takip eden tutsak yakınları taraından yapılan açıklamada Türkiye’de yasal bir şekilde çıkartılan Yürüyüş Dergisi’nin gerekçe gösterilerek mektupların verilmemesinin keyfi ve tecrit amaçlı olduğu belirtildi.

Kısa… kısa…

Yüksel’de 1121. Gün
‏Yine Gözaltı

Yüksel direnişinin 1121. günü akşamında direnişciler yine haklarını talep ettiler. Eylem yerinde şu açıklamayı yaptılar: “1121 gündür her gün burada işimizi geri istiyoruz. Çünkü işimizi ekmeğimizi haksızca elimizden aldılar!”
Eylemde Gülnaz Bozkurt ve ihraç Nüfus Memuru Nazan Bozkurt gözaltına alındılar.

Kısa… Kısa…

Bu gün 4 aralık dünya madenciler günü

AKP iktidarının iktidarda olduğu süre boyunca 1754 madenci öldü. 1754 madenci iş güvenliği alınmamasından dolayı madenlerde can verdi. 1754 madenci AKP iktidarının iş güvenliği alınmasını sağlamak yerine her maden katliamında “bu işin fıtratında var” , “takdiri ilahi” gibi laflarla geçiştirmesi yüzünden öldü.

Kısa… Kısa…

Bakırköy Hapishanesi’nde Polis Koğuş Bastı

ÇHD tarafından yapılan açıklamada, Bakırköy Hapishanesi’nde polis Kadınların kaldığı koğuşu bastı, kadın tutsaklar hücreye konuldu.

Baskının Esin Kavruk adlı tutuklunun DNA örneğinin alınması için zorla hastaneye götürülmesi gerekçesiyle gerçekleştirildiği bildirildi.

ÇHD açıklamasında ayrıca terör polislerinin koğuştaki tüm kadınları işkenceden geçirdiği, 19 kadından 16’sının hücreye konulduğu belirtildi.

Kısa… Kısa…

% 1800’lük Soygun

Tekelci soygunculardan Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın, Sağlık Bakanlığı’nın kan ürünleri ihalesini alıp, 3 aylık ömrü kalan ürünleri ithal ederek % 1800 karla sattığı ortaya çıktı.

Ethem Sancak bir süre önce yaptığı bir konuşmada “Erdoğan’ı gördükçe aşık oluyorum” demişti. Yüzde 1800’ün aşkı!

Kısa… kısa…

HDP’li üç belediye eş başkanı tutuklandı !

HDP’li Savur Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Öncü, Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Nalan Özaydın ve Derik Belediyesi Eş Başkanı Mülkiye Esmez, önce görevlerinden uzaklaştırıldılar. Yerlerine kayyum atandı. Görevden alındıktan sonra 15 Kasım’da evlerine yapılan baskınla gözaltına alındılar.
12 gün gözaltında tutuldular. Üç belediye başkanı, 27 Kasım’da çıkarıldıkları  mahkeme tarafından tutuklandılar.

Kısa… kısa…

Çiftçilerin Protesto Eylemleri

Hükümetin tarım politikalarını eleştiren çiftçiler, 26 Kasım’da,
Federal Meclis’te tarım bütçesinin görüşüldüğü gün, Berlin’de gösteri yaptılar.
Berlin’deki eyleme 2 bin çiftçi katılırken, aynı gün, Almanya genelinde 40 bine yakın çifçi eylem yaptı.
Binlerce çiftçi eylemlere traktörleriyle geldi.

Kısa… kısa…

İtalyan Kıyılarında 5 Göçmen Cesedi Daha

İtalya’da Lampedusa Adası açıklarında 5 kadın göçmenin cesedi sahile vurdu.
Cesedi bulunan kadınların dün Lampedusa Adası’nın bir mil açığında alabora olan tekneden olduğunun tahmin edildiği belirtildi.
İtalyan ANSA ajansı tarafından verilen haberde, Lampedusa Adası’nın bir mil açığında alabora olan tekneden ilk aşamada 13’ü kadın, 3’ü çocuk toplam 149 kişinin kurtarıldığı açıklanmıştı.
Şurası açık ki, dünyanın bugünkü ekonomik, askeri, siyasi düzeni değişmedikçe, Aylan bebekler, sahile vuran cesetler hiç bitmeyecek.

Belçika Uyuşturucuya Karşı Çaresiz Değiliz Paneli Gerçekleştirildi

24,11.2019 Pazar günü Saat:13.00 ‘de Limburg Alevi derneğinde “Uyuşturucuya karşı çaresiz değiliz “paneli gerçekleştirdik. Panele davet ettiğimiz kurumlardan: Ehl-i Beyt Derneği yöneticileri ve imamı, Sultanahmet camii gençliği ve Alevi dernek yönetimi ve gençliği katıldı. Program dernek başkanının kısa bir konuşmasıyla başladı. Panele davet ettiğimiz Belçikalı madde bağımlıları tedavi merkezi “de drugslijn” çalışma yapan bir bayan arkadaşın, Belçika’daki uyuşturucu alkol vb bağımlılığı ile ilgili istatistik bilgilerini ve tedavi yöntemlerini anlatı.

Belçika uyuşturucuya karşı mücadele gönüllülerinden bir arkadaş, uyuşturucunun ülkemiz ve Avrupa toplumu üzerindeki politik etkisini ve emperyalizmin ekonomik ve siyasal sonuçlarını anlatı. Programa Almanya Hasan Ferit Gedik “HFG” mücadele merkezi çalışanları ve tedavi gören bir arkadaşla devam etti. HFG ‘nin Türkiye ve Almanya’daki çalışmalarından alınan olumlu sonuçlar anlatıldı. Tedavi gören arkadaş nasıl uyuşturucuya başladığını ve sonrasında yaşadığı kişisel ve ailevi sorunlar içeresinde kendini yalnız hissettiğini, Belçika’daki tedavi merkezlerinin kendisine müşteri gözüyle baktığını ve sonuç alamadığını anlatı. Bir aile dostlarının aracılığıyla HFG çalışanlarıyla tanıştığını yaklaşık bir yıldır burada tedavi gördüğünü, burada kendini bir aile ortamında hissettiğini çalışma yapan arkadaşların emek, özveri ve sabırı kendisini çok etkilediğini söyledi. Soru cevap şeklinde devam eden program saat 16.00 da sona erdi. Panele gelen kurumdaki insanlar etkilendiğini belirten ve ayni programı bizim dernekte de yapma önerisi getirdi. Panele 45 kişi katıldı.

Belçika Uyuşturucuya Karşı Mücadele Gönülleri


Kısa… Kısa…

Adana’da Polis Terörü

Adanada “Barış Pınarı” adı verilen katliam ve işgal saldırılarını sosyal medya hesapları üzerinden eleştiren 46 kişi gözaltına alındı.
Gözaltılar “Örgüt propagandası yapmak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” gerekcesiyle ev baskınları sonucunda gercekleştirildi.

Kısa… Kısa…

Grup Yorum Üyeleri

Bahar Kurt,

Helin Bölek ve

Fikret Akar ile Yeliz Kılıç ve Dilan Uludağ

tahliye edildiler…

Kısa… kısa….

Mahmut Konuk’a 994. Gününde Yine Gözaltı

İhraç Sağlık emekçisi Mahmut Konuk, gözaltılara rağmen direnişini sürdürüyor.
994. gününde de yine meydandaydı.
Mahmut Konuk, kendisine desteğe gelen ihraç Maliye Emekçisi Cemal Yıldırım ile birlikte gözaltına alındı.
Kuşku yok ki, Mahmut Konuk, bu gözaltılara, bu zulme rağmen, yarın, öbürgün meydanda olmaya devam edecek.

KISA…. KISA…

İnşaat İşçileri Haklarını İstiyor

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan işçiler, birikmiş ücretlerinin gasp edilmesine karşı 18 Kasım’da eylem yaptılar.
Altı ay önce birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine dönen işçiler, soyguncu Gentes şirketinin sözünü tutmaması üzerine, İstanbul Ticaret Merkezi’nde basın açıklaması yaptılar.
Eylemlerini “Hakkımız olanı istiyoruz” diyerek açıklayan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, “hakkımız almak için tüm meşru mücadele yöntemlerine başvuracağız” dediler.

Üç Liseli İşkenceyle Gözaltına Alındı
Ve Serbest Bırakıldı

Rabi Naz cinayetinin “İntihar” denilerek örtbas edilmek istenmesini protesto etmek için Dev-Lis’ten üç liseli öğrenci, Taksim’de eylem yapmak istediler.
Üç liseli, burada işkenceyle gözaltına alındılar.
Liseliler, Harun Reşit Savgat, Şirin Yıldız ve Doğukan Uçan, bugün serbest bırakıldılar.

kısa… kısa…

Düzce’de 15 Gün Eylem Yasak

KHK ile işten çıkartılan mimar Alev Şahin’ direnişi sürüyor ve iktidar, bu direnişi bastırmak için ne yapacağını şaşırmış durumda.
AKP’nin Düzce Valisi, Şahin’in direnişinin 1000. gününe de yasak getirmeye çalışmış ama 1000. gün eylemini yine de engelleyememişti.
Düzce Valiliği şimdi de “Düzce sınırları içinde eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle izne bağlı hale getirildiğini” açıkladı. haberin devamı

Kısa… Kısa…

Halkın Hukuk Burosu avukatları, her perşembe olduğu gibi 14 Kasım persembe günü de Çağlayan adliyesinde adalet nöbetindeydiler. Adalet nöbetini gerçekleştiren avukatlar «Sadece halkın tutsak avukatları, avukatlarımız için değil, halkımız için adalet istiyoruz.» dediler.

KISA…. KISA…

12 Temmuz’da Merve Demirel’le birlikte gözaltına alınıp 12 gün gözaltından sonra tutuklanan Bengisu Demirel, tutukluluğa itiraz sonucu dün gece Sincan Hapishanesi’nden tahliye edildi✌

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Fersude Muhabiri Tutuklandı

Fersude muhabiri Soner Karabulut, ifade vermek için gittiği İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gözaltına alındı ve savcılık ifadesi alınmadan tutuklandı. Karabulut’u tutuklama gerekçesi ise “sosyal medya hesapları” olarak belirtildi.

KISA… KISA…

Hopa’da Üzümcü’nün Tiyatrosuna Yasak

Levent Üzümcü’nün Artvin’in Hopa ilçesinde bir ortaokulun sahnesinde oynayacağı “Anlatılan Senin Hikayendir” isimli tiyatro oyunu, Hopa Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kaymakamlık, oyunun engellenmesini “oyunun uygun olmadığı” gerekçesiyle savundu. Neye uygun olmadığı ise, açıklamada meçhüldü


Düzce’de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı…

Alev Şahin’in direnişinin 1000. gününe katılmak için gözaltına alınanlar gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlardan Mahmut Konuk serbest bırakılmalarının ardından facebuk sayfasından şu paylaşımı yaptı:

Mimar Alev Şahin’in direnişinin 1000. Gününde “Bolu Beyi”ne bir.” Köroğlu” selamı çaktık, onlar da “selamımızı” aldıktan sonra dost meclisiyle bir “Düzce Hatıra Fotoğrafı” çektirdik. Yaşasın direniş, yaşasın devrimci dayanışma.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Mahmut Konuk dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Eren Erdem cezaevinden tahliye edildi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi’nin hakkında tahliye kararı verdiği eski CHP milletvekili Eren Erdem, cezaevinden çıktı.

Bir açıklama yapan Erdem, “Türkiye’nin çoğulcu, katılımcı demokrasiyle, hürriyetle, adaletle buluşması için elimizden gelen mücadeleye siyasi, demokratik platformda devam edeceğiz” dedi.

Yargıtay sürecinin devam edeceğini aktaran Erdem, avukatlarının gerekli başvuruyu yapacaklarını dile getirdi

Ankara Yürüyüşüne Polis Saldırısı ve Gözaltı

Ölüm Orucundaki Mustafa Koçak ve Açlık Grevindeki Grup Yorum için Ankara’ya yürümek isteyen TAYAD’lı Aileler Kartal meydanda Ankara ya yürümek isterken gözaltına alındılar!


Kaz Dağları Dayanışması’nın Ankara’ya yürüyüşüne gözaltılı engel

Kaz Dağları’ndaki doğa katliamına dikkat çekmek için başlatılan Ankara yürüyüşünü polis engelledi. Polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Koray Türkay, Önder Yılman, Harun Turgan, Kerem Gürsu, Cenk Usta, Baran Doğan, Murat Akbas, ve Kaan Meriç, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.



Kadıköy’de 10 Ekim Ankara Katliamı anmasına polis saldırdı

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 4. Yılında katledilen 103 kişi için Kadıköy İskelesi’nde kitlesel bir anma etkinliği düzenledi. Sendika, meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı anmada, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz” vurgusu yapıldı. Anmaya polis saldırdı.


Bahçelievler Katliamında Katledilenler Anıldı

Ankara Bahçelievler semtinde 8 Ekim 1978 yılında katledilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 öğrenci, mezarları başında anıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Serdar Alten, Latif Can, Faruk Ersan, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar ve Salih Gevenci için anma töreni düzenlendi. Salih Gevenci ve diger sehitler Çorum’da Hıdırlık Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.


Küba’ya ABD’den Yine Engelleme

Amerikan emperyalizminin Küba’ya yönelik ambargo, kısıtlama ve diplomatik, ekoomik her alanda engellemeleri devam ediyor.

Küba Sağlık Bakanlığı heyetinin, Washington’da düzenlenecek olan 57. Pan Amerikan Sağlık Örgütü Yönetim Konseyi toplantısına katılması, ABD yönetimi tarafından engellendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Trump yönetiminin Küba’nın yurtdışı sağlık programında görevli yetkililerine vize kısıtlamaları getirdiğini açıkladı.

Destek Açlık Grevi

Kırıkkale Hapishanesi’ndeki özgür tutsaklar, süresiz açlık grevindeki Mustafa Koçak’ın direnişini desteklemek için 1 Haftalık Açlık Grevi yaptılar.
Kayseri hapishanesinde bulunan kadın Özgür tutsaklar da 1 haftalık açlık grevi yaptılar.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

Belçika Cahit Zorel Direnişi 15. Haftasına Giriyor

Cahit Zorel yabancılar dairesi önünde sürdürdüğü direnişin 14.haftasını geride bıraktı. Her hafta Perşembe ve Cuma günleri 12.00 ile 14.00 arasında yaptığı eyleme, 14. haftada direnişe destek ziyaretleri yapıldı.

“düşüncelerimden dolayı oturum hakkımı gasp ediyorlar. Bu kabul edilemez. Bunu Belçika’nın ilericilerinin, solcularının, demokratlarının da kabul etmemesi gerekir” “bugüne kadar direnişime desteğin yeterli olduğunu söyleyemem. Böylesi saldırıların önüne geçmek için daha fazla dayanışma içerisinde olmalıyız”. diyen Cahit Zorel her Perşembe ve cuma günleri saat 12.00 den 14.00 e kadar eylemini sürdürüyor

Adres; Boulvard Pacheco 44, 1000 Bruxelles

KISA… KISA…

Bursa Pir Sultan Abdal Derneği Kültür Başkanı tehdit edildi: ”Ölüm vakti geldi”

Ali Öztürk’ün evinin kapısına ölüm tehdidi içerikli yazı yazıldı. Öztürk’ün Yıldırım Mahallesinde bulunan evinin kapısına ve duvarına “Ölüm vaktin geldi” ve “Ecel zamanı geldi” şeklinde yazılama yapıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada:

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak Bursa Şubemizin ve Şube Başkanımız Ali Öztürk’ün sonuna kadar yanında olacağız. Gerekli bütün yasal işlemleri en kısa sürede başlatacağımızı ilan ediyoruz. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tehditler bizi yolumuzdan döndüremez! Baskılar bizi yıldıramaz!” denildi.

Bursa’da Pir Sultan Abdal Derneği Kültür Başkanı tehdit edildi: Ölüm vakti geldi


FHKC’ye yönelik baskınlar, onlarca gözaltı

İsrail’in Filistin direnişini kırmaya yönelik saldırılarına bu sabah yeni baskınlar ve gözaltılarla devam etti. Batı Şeria’da yapılan baskınlarda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üye ve yöneticilerinin aralarında olduğu en az 27 kişi gözaltına alındı.

FHKC’den baskınlara karşı açıklama

Baskınların ardından FHKC’den yapılan açıklamada, üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının Filistin halkının direniş iradesini kıramayacağı vurgulandı.


Fransa’da Sarı Yelekli’ler eylemlerine devam ediyor.

Fransa’da Macron hükümetinin politikalarına karşı “sarı yelekliler”in cumartesi günleri yaptıkları eylemler 46. haftasında da devam etti. Ülkenin birçok kentinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikaları protesto edildi.

Sarı yeleklilerin eylemleri, 17 Kasım 2018’de başlamıştı. Eylemlerde şu ana kadar 11 kişi katledildi, 4 bin 245’ten fazla kişi yaralandı ve 12 bin 107’den fazla kişi gözaltına alındı. 

Fransa’da sarı yelekliler pes etmiyor

Mahir Kılıç Direnişinin 130 Açlık Grevinin 36. Gününde

Mahir Kılıç işi onuru ekmeği için 130 gündür günün 24 saati CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde direniyor.

KISA… KISA…

Tuncel Kurtiz, ölümünün 6’ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Tuncel Kurtiz, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Tuncel Kurtiz için, ölüm yıl dönümünde Edremit’teki mezarı başında anma töreni düzenlendi.


Açlık sınırı 2 bin 65 TL

Türk-İş’in araştırmasına göre, eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 65, yoksulluk sınırı 6 bin 725 lira oldu.

kısa… kısa…

Kezban Ana Direnişinin 426. Gününde

Kezban ana kızı Zeynep Yıldırım’ın serbest bırakılması için Küçük Armutlu cemevinde başlatmış olduğu oturma eylemi direnişinin 425. Gününde


Belçika Grup Yorum Gönüllüleri Anvers Konsolosluk Saldırısı Açıklaması

Anvers Konsolosluğu önünde demokratik haklarını kullanmak isteyen üç gence saldıranlar teşhir edilerek, “saldırdığınız gençlerden ve Grup Yorumdan özür dileyin!” çağrısı yapıldı.

Belçika Grup Yorum Gönüllüleri tarafından yayınlanan resimlerde saldırganların aldatılmış veya kışkırtılmış olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“Grup Yorum’u seven üç genç,

Grup Yorum üzerindeki baskıları protesto etmek için, Anvers Konsolosluğu önünde demokratik haklarını kullanmak istediler.

Ancak konsolosluk çalışanları ve konsolosluğun kışkırttığı bazı kişiler bu üç gence saldırdılar. onların dövizlerini yırttılar.

Saldırırken

“Türkiye’de baskı mı var, bunlar yalan” vb. diyerek, saldırganlıklarını, suçlarını meşrulaştırmak istemişlerdir. Bunlar, ya cahildirler, bilmiyorlar, ya aldatılmış ve kışkırtılmışlardır.

Bunları tanıyan, gören, bilen, bunlara bu gerçekleri anlatmalıdır.”

Açıklamanın devamında ise saldırganlara şöyle denildi:

“Bu Saldırganlara Sesleniyoruz:

Gerçekleri görün saldırdığınız gençlerden özür dileyin Grup Yorum’dan özür dileyin değilse, hep kandırılmış bir faşist saldırgan olarak damgalanacaksınız!”


Ruhi Su mezarı başında türkü ve şiirlerle anıldı

İşkencelere baskılara teslim olmayan halkın ozanı Ruhi Su’nun ölüm yıldönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anma etkinliğine, Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği, Ruhi Su Korosu, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği ile sanatçının dostları ve öğrencileri katıldı.

Ruhi Su mezarı başında türkü ve şiirlerle anıldı

Diyarbakır AKP önünde eylem yapan 5 anne gözaltına alındı.

AKP Diyarbakır önünde oturmalarına izin verilmeyen anneler, bina önüne yanaştırılan bir minibüsle bölgeden uzaklaştırılmak istendi. Ancak minibüse binmek istemeyen annelerden Nazime Yürek, Aklime Hanas, Aysel Tufan, Sultan Aksoy ile soy ismi öğrenilemeyen Vahide adlı anne polisler tarafından gözaltına alındı.

Diyarbakır'da AKP önünde eylem yapan annelerden 5'i gözaltına alındı

Rotterdam’da Grup Yorum İçin Destek Açlık Grevi

Grup Yorum üyesi Betül ve Bergün Varan’ın babası Erdem Varan Grup Yorum’un talepleri için Rotterdam Adalet çadırındaki 15 günlük açlık grevinin 10.gününde. Cuma günü destek açlık grevinin son günü.

kısa… kısa…

Almanya Bielefeldde Geleneksel “Enternasyonal Sommer Fest” İn Üçüncüsü Gerçekleştirildi

15 Eylül pazar günü; Alman MLPD örgütü, Bielefeld halk meclisi girişimi ve Bielefeld Halk Sahnesi geleneksel olarak düzenlenmekte olan yaz şenliğinin bu yıl 3.ncüsünü gerçekleştirdi.

Festivalin amacı Bilefelddeki antifaşist ve anti emperyalist dost güçleri bir araya getirmek. Bu nedenle yıl boyunca bütün dost güçlere etkinlik içinde yer almaları için çağrılar yapılıyor. Bu yılki konular emperyalizmin çevre üzerindeki sömürücü ve bozguna uğratıcı davranışları, Almanya’da gelişmekte ve tetiklenmekte olan ırkçılık, Açlık grevindeki Grup Yorum üyelerinin talepleri; Halkın avukatlarına özgürlük ve bu kapsamda birçok konuya değinildi. 

Mustafa Koçak’ın Ailesi Kadıköy’de Gözaltına Alındılar

Adil yargılanma talebi ile başladığı süresiz/dönüşümsüz açlık grevinin 74. gününde olan Mustafa Koçak’ın anne Zeynep ve babası Hasan Koçak, Kadıköy Khalkedon meydanında bildiri dağıtmak isterken işkence ile gözaltına alındılar.

Grup Yorum Konser Yasaklarını Tanımadı 

Grup Yorum, bir konser yasaklarsınız, biz ise her yerde konser veririz diyerek yasakları tanımadı ve Sarıgazi mahallesinde konser verdi.

34 yıldır konser yasaklarına, gözaltılara, baskılara boyun eğmemiştir Grup Yorum bugün yapılan konser yasaklamaları ilk değildir sonda olmayacaktır.  Grup Yorum halkın içinde direnerek, halk için türküler söyleyerek üretmeye ve yaratmaya devam ediyor. 

İsrail’den Gazze’ye Tehdit

11 Eylül sabahı, Gazze’ye 15 roketle saldıran siyonist İsrail, bu saldırının bir “başlangıç” olduğu tehdidinde bulundu.

10 Eylül’de Netanyahu, Aşdod şehrinde miting yaparken, Gazze’den Aşdod’a iki roket atılmış ve Netanyahu konuşmasını yarıda kesmek zorunda kalmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu eyleme ilişkin açıklamasında
“Geniş çaplı operasyon yapmaktan başka seçenek kalmamış gibi görünüyor” diyerek yeni bir saldırı tehdidinde bulundu.

Mahir Kılıç Direnişinin 115. Süresiz Açlık Grevinin 21. Gününde

Mahir Kılıç onurlu direnişinin bir gününü daha geride bıraktı. CHP yönetimi Mahir Kılınç’ın 21 gündür aç kalmasına seyirci kalıyor. Mahir Kılıç CHP yönetiminde özel bir istekte , lütufta bulunmuyor ‘’işimi, ekmeğimi istiyorum’ ’diyor.

Mustafa Koçak’ın ailesi Baro Önünde

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Süresiz Açlık Grevinin 70. günündeki Mustafa Koçak’ın anne ve babası, bu kez kefenleriyle, pankartlarıyla Barolar Birliği’nin önündeydiler.
Baro başkanı Metin Fevzioğlu’nun yardımcıları Mustafa Koçak’ın ailesini görüşmek için içeri davet etti.

Polis, bu haklı meşru eylem karşısında yine saldırganlığını gösterdi.
Çocuklarının sesini duyuran ve çocuklarına yapılan adaletsizliğe karşı adalet isteyen anne ve babanın eylemini görüntüleyen bir TAYAD’lı gözaltına alındı.


Rusya-Ukrayna Arasında Esir Değiş Tokuşu

Rusya ve Ukrayna arasında, Kerç boğazı krizi sonrasında tutuklanan 24 Ukraynalı denizcinin de aralarında bulunduğu esir ve tutuklu değişimi yapıldı. İçinde toplam 35 Ukraynalı tutuklunun olduğu bir uçak Moskova’dan hareket ederken, aynı dakikalarda Ukrayna’nın başkenti Kiev’den 35 Rusyalı tutsağın bulunduğu bir Rus uçağı, Moskova’ya gitmek üzere havalandı. Değiş tokuşu takiben, havalimanlarında tutsaklar yakınları tarafından karşıandılar.

Yunanistan’ın İşkenceciliğine Tepkiler Sürüyor

Hatırlanacağı gibi, Yunanistan, iki hafta önce devrimcilerin yasal meşru biçimde kamp yaptığı yere baskın düzenleyip kamptaki bir çok kişiyi gözaltına almıştı. Yunanistan polisi, gözaltına aldıklarına gözaltı aracında ve karakolda işkence yapmıştı. Yunanistan’ın işkenceciliğine yönelik son eylem, 6 Eylül’de Brüksel’de yapıldı. Belçika Halk Cephesi tarafından Yunanistan elçiliği önünde yapılan eylemde, Yunanistan’ın işkenceci politikaları, Türkiye faşizmi ve ALman emperyalizmiyle suç ortaklığı protesto edilirken, Yunanistan elçiliği aracılığıyla hükumete iletilmek üzere bir mektup verildi.


Berlin’de Irkçı Saldırı

Almanya’da ırkçılar, bu kez Alman ordusunda subaylık yapan bir Türkiyeli’yi hedef aldılar.
Almanya ordusunda görevli Türkiye kökenli bir subay, Berlin’in Neukölln ilçesinde iki ırkçı faşistin saldırısına uğradı. “Sen bu üniformayı taşımaya layık değilsin. Sadece bir Alman, ordunun üniformasını taşıyabilir” diyen ırkçılar, subaya yumruk atıp tekmelediler. Subay ayağından yaralandı.

KISA… KISA…

İHA’LAR VE YAĞMACILIK HEP YAN YANA

Teşvik verilecek beş yatırımla ilgili kararlar açıklandı. Resmi gazetede yayınlanan kararlara göre, teşvik verilecek, yani AVANTA VERİLECEK şirketler arasında Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın şirketine de yeralıyor.
Damadın Baykar Makine Sanayi ve Ticaret AŞ adlı şirketine, insansız hava aracı (İHA) üretimi için milyonlarca dolar akıtılacak.


Cargill Direnişine Destek

500’lü günlere ulaşan Cargill Direnişine 3-4 Eylül’de destek ziyaretleri yapıldı.
3 Eylül’de DSF Sekretaryası, Yunanistan’dan PAME, Fransa’dan CGT, Kıbrıs’dan PEO, Filistin’den WUCP, Türkiye’den Nakliyat-İş ve Birleşik Metal-İş yöneticilerinden oluşan bir heyet ziyarette bulundu.
Aynı gün Real direnişçileri destek için Cargill Direnişcilerinin yanındaydılar.
4 Eylül’de İstanbul ve Marmara Üniversitelerinden öğretim üyeleri
direniş alanına destek ziyaretinde bulundular.


KISA… KISA…

Cumhuriyet Gazetesi’nde İşten Çıkarmalar

Cumhuriyet gazetesinde 15 çalışan işten çıkarıldı.
İşten çıkarılanlar arasında doğum iznindeki bir muhabir de bulunuyor.


KISA… KISA…

Bolu F Tipi Hapishanesi’nde tek kişilik hücrede tutulan Yaşar Yün adlı tutsak, haklarının gasp edilmesine tepki gösterdiği gerekçesiyle süngerli odaya götürüldü ve işkence yapıldı.
2 Eylül akşamı saat 20.00 sıralarında meydana gelen bu olayın diğer tutsaklar tarafından öğrenilmesi üzerine, tüm tutsaklar, Yaşar Yün süngerli odadan çıkarılana kadar kapı dövme eylemi başlattılar.



Türkan Albayrak’ın direnişinin 1. yılında, dayanışma eyleminde ihraç öğretmenlere gözaltı

3 Eylül’de, Türkan Albayrak ve O’nu yalnız bırakmayan Nursel Tanrıverdi, Acun Karadağ, Nazife Onay, Sarıyer’de kaymakamlık önünde gözaltına alındılar;

Gece karakolda tutulan Türkan Albayrak ve ihraç öğretmenler Nazife Onay, Nursel Tanrıverdi ile Acun Karadağ’ın bugün adliyeye çıkarılmaları bekleniyor;;

Bizim Gençlik Dergisi’nden
«Yönünü Anadoluya Çevir» Özel Sayısı

Avrupa’da Bizim Gençlik Dergisi, bu ay özel bir sayı yayınladı.
Kapağında « Yönünü Anadolu’ya
Yüzünü Anadolu Değerlerine
Yüreğini Yoldaşlığa Çevir » başlığı bulunan dergide, Avrupa’da yaşayan gençliğe bir alternatif yaratılmaya çalışıldığı vurgulanıyor.
Bu özel sayıda, Halk ve Vatan Sevgisi başta olmak üzere, yoldaşlık, mutluluk ve ülkemizdeki gündemler ele alınıyor.

KISA… KISA…

Direnişler Meclisinden Türkan Albayrak’ın 1. Yılı İçin Eylem

Direnişler Meclisi, direnişi 1. Yılını tamamlayan Türkan ALbayrak’ı yalnız bırakmadı.
Türkan ALbayrak’ın 1. Yılının selamlandığı bir pankart açan direnişçiler, tüm direnişler arasındaki birliğin güçlendirilmesine çağrı yaptılar.

KISA… KISA..

Türkan ALbayrak’ın 1. Yılı İçin DİH Açıklaması

DİH (Devrimci İşçi Hareketi) Türkan ALbayrak’ın direnişinin 1. Yılında bir açıklama yayınladı.
«Türkan Albayrak Direndi Kazandı, Yine Direniyor Yine Kazanacak » başlığını taşıyan açıklamada şöyle denildi:
«Türkan Albayrak, direniş ve zaferin aldı oldu son 9 yılda. Birçok işçi-emekçi direnişine ilham verdi, örnek alındı.
365 gündür direniyor Türkan Albayrak. Direnişi kaç gün daha sürer bilinmez ama kesin bir şey var direnme iradesi asla teslim alınamaz. Ve er ya da geç kazanan Türkan Albayrak olacaktır.»

TAYAD İmza Masası’na Polis Saldırısı

TAYAD’lı Ailelerin İstanbul Sarıgazi’de açtığı imza masasına polis saldırdı. Tayad’lılar, Adalet İstiyoruz kampanyası çerçevesinde 100 bin imza hedefli bir çalışma yürütüyorlar.

İmza masasına saldıran polis, Tayadlı Ailelerden Cemile Temizkalp’ı gözaltına aldı.

Cemile Temizkalp daha sonra Çağlayan Adliyesi’nden serbest bırakıldı.
Tayadlılar, baskılara rağmen, “100 BİN İMZA İLE ZULMÜN KAPILARINA DAYANACAĞIZ!” kararından vazgeçmiyorlar.


Direnişler Meclisi’nden Cargil Direnişine Destek

Cargill işçilerinin direnişleri de 500. güne ulaştı.
Bakırköy Direnişçilerinden Nursel Tanrıverdi, Direnişler Meclisi adına Cargil işçilerini ziyaret ederek direnişin hepimizin direnişi olduğunu belirtti.
Tanrıverdi ziyareti vesilesiyle şunları söyledi: ”Cargill işçilerinin direnişinin 500. gününde direnişler meclisini temsilen yanlarındaydım. Ataşehir Palladium önünde geceli gündüzlü süren bu direniş hepimizindir. Tarihin en karanlık çağında en direngen sloganımızla selamlıyoruz onları. EMEKÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ!”


KISA… KISA…

Kongo’da Ebola Salgını

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde ebola salgını yaşandığı bildiriliyor. Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre, Ebola salgınında şu ana kadar 2 bin kişi öldü.
Ebola salgını, özellikle Kongo’nun doğu bölgelerinde etkili oluyor.
2 Bin kişi ölüyor ve bu haber, ancak dünyaya ulaşıyor.
Çünkü Afrika’da, Asya’da yaşayan en yoksulların ölmesi kalması, emperyalist medya kanalları için çok önemli değildir.


3 milyon 400 bin mülteci çocuk okula gidemiyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin hazırladığı rapora göre, dünya genelindeki 7 milyon 100 bin mülteci çocuğun yalnızca 3 milyon 700 bini eğitim alabiliyor.

3 milyon 400 bin mülteci çocuk okula gidemiyor

Kamu Denetleme Bakanlığı Önünde İşkence
Protestosu

22 Ağustos’ta Yunanistan Halk Cepheliler’e Yunanistan polisi saldırmış ve ve gözaltına alınanlara işkence yapılmıştı.

Polis, saldırıyı “Kamu Denetleme Bakanlığı’ndan talimat aldıklarını” söyleyerek savunmuştu.

Halk Cepheliler, 26 Ağustosta Kamu Denetleme Bakanlığı Önünde toplanarak, bu saldırıyı ve işkenceleri protesto ettiler.

Saat 13.00’da gerçekleştirilen eylemde, Yunanca olarak “Devrimciler Terörist Değil, Teröristler Emperyalizmdir” sloganları atıldı.


Cargil Direnişine Dayanışma Ziyareti

Cargil Direnişine Dayanışma Ziyareti

Bakırköy direnişçileri, Mahir Kılıç ve Grup Yorum üyeleri, dün Cargil direnişini desteklemek için oradaydılar.
Direnişlerinin ortak olduğunu vurguluyan Kılıç, her dayanışmanın kendilerini güçlendirdiğini belirtti. ziyaret sırasında Grup Yorum üyeleriyle direnişçiler birlikte Yorum türkülerini söyleyerek direnişe kazanıncaya kadar devam dediler.

Amazonlar Yanıyor
Sömürücüler Seyrediyor

Dünyanın en büyük ormanlık alanlarının başında gelen Amazonlar’da çıkan yangın günlerdir sürüyor.
Yağmur ormanlarının bulunduğu ülke olan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yangınla başa çıkacak kaynakları olmadığını söyledi.
Gazetecilerin, “Amazonlar, Avrupa’dan daha büyük. Böyle bir alanda çıkarılan orman yangınlarıyla nasıl mücadele edeceksiniz?” sorusuna Bolsonaro, “Bunun için kaynağımız yok” şeklinde cevap verdi.

Grup Yorum Açlık Grevinin 95. Gününde


Aydın Belediyesi İşçileri, Bayramda Direniş Yerinde

Aydın’da Sosyal-İşte örgütlendikleri için işten atılan Belediye işçilerinin direnişi, 401. güne ulaştı.

İşçiler, bugün, bayramın 3. gününü de direniş yerinde geçirdiler.

***

KISA… KISA..

Düzce Direnişçisi Bugün Afetzedelerle

Düzce’de işe iade için direnişini sürdüren mimar Alev Şahin, direnişinin 921. gününde, direniş yerinde değil, 18 Temmuz’da Düzce’de meydana gelen selde yakınlarını kaybeden afetzedelerle birlike olacak.

Şahin, yaptığı açıklamada bayramın kendisi için de, afetzedeler için de “ağız tadıyla” geçen bir bayram olmadığını belirterek, “Düzcede 18 Temmuz’da meydana gelen sel felaketinde 7 canımızı kurban vermiştik. … günümü direniş alanında değil, afetzedelerle geçireceğim. Halkımızın bilgisine.” dedi.

***

KISA… KISA..

Kezban Ana Bayram Ziyareti’nde, Direniş Yeri Yoldaşlarına Emanet

Kezban Bektaş’ın direnişi, 382. gününde.

Bugün bayram nedeniyle Kezban Bektaş, tutuklu kızı, Alevi Derneği Başkanı Zeynep Bektaş’ı hapishanede ziyarete gitti.

Fakat Kezban Bektaş’ın yokluğunda da Cemevi bahçesindeki direniş yeri boş kalmadı.

Kezban Bektaş’ın yoldaşları, canları, direnişin sloganlarını bugün de haykırdılar ve Zeynep Bektaş’ın serbest bırakılmasını talep ettiler.

https://halkinsesi-tv.web.tv/video/kezban-ana-oturma-eylemi-383__jcyxq1tqbai

***

KISA… KISA..

Dev-Gençlilerden Grup Yorum’a Destek

Dev-Gençliler tarafından yapılan açıklamada, Grup Yorum’un açlık grevini desteklemek için bugün 13 Ağustos’ta bir günlük destek açlık grevi yapacakları belirtildi.


Gazi Cemevi’nde Mustafa Koçak’ın annesi Zeynep Koçak oğluna destek için açlık grevinde!

Kurban bayramına direnişle giren aile oğluna destek için dönüşümlü açlık grevi yapacak! 1 hafta boyunca 14.00-17.00 arası Gazi Cemevi’nde
Zeynep Anamızın sesine ses olalım!

Mahmut Konuk Direnişinin 897.Gün 129. Hafta

Mahmuk Konuk’un direniş mesajını sizler ile paylaşıyoruz;

Onlar gasp edilmiş ekmeğimiz, alın terimiz üzerinden BAYRAM yapadursun, biz “KURBAN” olmayı kabul etmedik, asla da kabul etmeyeceğiz. Bu yağma ve talan düzeni, bu HARAMİ SALTANATI son buluncaya kadar ekmeğimizi çalanların, iki yakasına yapışmaya devam edeceğiz.

KISA…. KISA….

Mahir Kılıç CHP’nin Önünde Direnmeye Devam Ediyor

Mahir Kılıç işi onuru ekmeği için CHP Şişli İl binası önünde direnmeye devam ediyor.


KOÇAK İCİN BASIN TOPLANTISI

Bir itirafçının iftiralarıyla hakkında müebbet hapis cezası verilen Müebbet hapis cezası verilen Mustafa Koçak, adalet için 39 gün önce açlık grevine başladı.

Mustafa Koçak için 10 Ağustos’ta ÇHD’de bir toplantı düzenlenecek.

Mustafa Kocak’ın mektupları da bir süredir hapishane idaresi tarafından sansür ediliyor.

***

KISA… KISA..

TÜRK-İŞ’TEN EYLEM KARARI…

DEDİĞİNİ YAPACAK MI?

TÜRK-İŞ, TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı aldı. TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu, hali hazırda sürdürülen 2019-2020 toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine eylem kararı aldı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamada, bayramdan sonraki ilk Perşembe günü, tüm işçilerin katılımıyla işyerlerinde basın açıklaması yapılacak. Pazartesi günü ise sendika temsilcileri Ankara Güvenpark’ta toplanacak.

kısa… kısa….

Kaz Dağları’nda Direniş Çadırlarına Yasak!

Halkın, bölgedeki yağma ve talana engel olmak için direnişlerinin simgesi olarak kurdukları çadırlara, Çanakkale Valiliği’nden yasak geldi. Valilik, “yangın tehlikesi olduğu” bahanesiyle Çanakkale Belediyesi’nden çadırların kaldırılmasını talep etti.

Ne kadar da halkı düşünüyorlar?

Bütün memleketi yağma talan alanı, yangın yeri haline çevirip, sonra da “yangın çıkabilir” gerekçesiyle yasakçılıklarını, direnişten korkularını gizlemeye çalışıyorlar.


Filistin’de 40 FHKC Tutsağı Açlık Grevine Başladı

İşgal altındaki Filistin Hapishanelerinde idari hapis cezaları ile tutulan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ( FHKC ) üyesi 40 esir, açlık grevindeki diğer esirlere destek amacıyla açlık grevine başladılar. Hanzala Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Merkezi, 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren 40 Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesinin açlık grevi destek eylemine başladığını duyurdu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ( FHKC ) yaptığı açıklamada işgalci İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli esirlerin taleplerinin 35 gündür açlık grevi yapmalarına karşın cevapsız bırakılmasından dolayı kendilerinin de destek açlık grevine katıldıklarını duyurdu.
İşgal altındaki Filistin hapishanelerinde 29 filistinli esir idari hapis cezasını protesto için açlık grevi yapıyor. İşgal rejimi İsrail, Filistinli sivilleri Uluslararası Hukuka da aykırı olarak hiç bir hukuki suçlama yöneltmeden ve yargılama yapmadan idari hapis cezası adı altında esir tutabiliyor.


TGS’den İnternet Sansüre Tepki

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 15 internet sites ive 136 adrese erişim yasağı koymasını protesto etti. TGS tarafından yapılan yazılı açıklamada “Suç işlenmesinin engellenmesi” diye bir gerekçeye dayandırılan bu kararın hukukta hiçbir yeri olmadığı” belirtilerek, « “Suç işlenmesinin engellenmesi” diye bir gerekçeye dayandırılan bu kararın hukukta hiçbir yeri yoktur” denildi.

KISA… KISA..

Direnişci Efeler’in direnişi 395. Gününde

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılmalarına karşı direnen işçilerin direnişi, 395. Gününe ulaştı. Aydın Kent Meydanı’nda direnişlerini sürdüren işçiler, « Sendikalı olmak Anayasal haktır İşimiz geri verilene kadar direneceğiz! » demeye devam ediyorlar.


Grup Yorum’un Aileleri De Açlık Grevinde

Açlık Grevindeki Grup Yorum üyelerininin aileleri de açlık grevine dahil oldular.
Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, 28 Temmuz’da açlık grevine başladı. Bugün, 2 Ağustosta açlık grevinin 6. gününde olan Bilgi, eylemini 10 gün sürdürecek.
Grup Yorum üyelerinden ibrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek de bir günlük açlık greviyle çocuklarına destek verdi.

KISA… KISA..

Direnişin 1. Yıl Yemeği

Küçükarmutlu’da 70 yaşındaki bir anne direniyor.
Cemevinin bahcesinde hergün, karda kışta sıcakta, sabırla, inançla kararlılıkla oturuyor.
Kezban Bektaş’ın direnişi, 1 yılında.
4 Ağustos’ta direnişin 1. Yılı vesilesiyle Küçükarmutlu’da bir yemek verileceği açıklandı.
Açıklamada 4 Ağustos pazar günkü yemeğe, tüm Alevi halk, cemevlerine, inançlara saldırıya karşı olan herkes davet edildi.


Belçika ve Hollanda’dan, Yüksel’in 1000. günü için dayanışma çağrısı

5 Ağustos Pazartesi, Yüksel Direnişinin 1000’inci günü nedeniyle, dayanışma eylemleri için Belçika ve Hollanda’dan çağrılar yapıldı.

”Yüksel’in simge çiçeği papatyalarınızla, karanfillerinizle gelin. Direnenlerin dostlarını, halkımızı, Yüksel’i sahiplenmeye çağırıyoruz” denilerek yapılan eylemlerin yer ve saatleri:

Hollanda Roterdam, Afrikaanderplein 19:00 – 20:30

Belçika Brüksel, Place de la Monnaie, 17:00 – 20:00


Zonguldak’ta Göçük:
Bir Madenci Katledildi

Zonguldak’ta kuralsız, önlemsiz işletilen yüzlerce madenden biri olan Rat Mahallesi’ndeki maden ocağında bu sabah göçük meydana geldi.
Göçükte üç işçi mahsur kaldı. Yaralı olarak kurtarılan ve hastaneye kaldırılan işçilerden Alper Kıransoy hayatını kaybederken, Volkan Kıransoy ve Mehmet Demirkurt adlı iki işci de yaralandı.


Paris Direnişçisi Veli Yatı’ya Faşist Saldırı

Oturum hakkı hafta içi her gün Fransa Mültecileri ve Vatansızları Koruma Dairesi’nin (OFPRA) önünde oturum hakkı direnen Veli Yatı’ya yönelik geçtiğimiz Salı günü faşist saldırı yaşandı. OFPRA önünde temel hakkı olan oturum hakkını isteyen Veli Yatı’nın yanına yanaşan faşist bir kadın öncelikle Veli’yi sözlü olarak taciz ederek, “Burada ne işiniz var ne yapıyorsunuz? Çekin ülkenize geri gidin. Yapancılar olarak ülkemizde bizi rahatsız ediyorsunuz. Sizin burada işiniz yoktur…” dedi. Veli kendi durumunu anlatmaya çalışırken faşist kadın bu seferde fiziken saldırıya geçti. Bir kadın olmasından dolayı faşist zihniyetli kadını uzaklaştırmaya çalışırken, sözlü tacizine devam etti. Bilindiği gibi Oturum hakkı için 30 Mart’tan bu yana Veli Yatı ve Zehra Kurtay direnişlerine devam ediyorlar.

kısa… kısa…

Belçika Grup Yorum Gönüllülerinden Çağrı

Grup Yorum Gönüllüleri olarak Grup YORUM’UN sürdürdüğü eylemini desteklemek,

Seslerini yaşadığımız Belçika’da duyurmak ve seslerine sek katmak için çarşamba günü bir eylem yapacağız. Saat 15.00’ten 16.30’a kadar sürecek olan eylemimizde Grup Yorum Türkülerini hep birlikte söyleyerek onların direnişini selamlayacağız. 
Tüm Grup Yorum severlerine sesleniyoruz: Gelin Grup Yorumumuzun sesine ses, gücüne güç katalım. 

Tarih: 31.07.2019 Çarşamba

Yer: Liege şehri Guillemins İstasyonu

Saat: 15.00-16.30 arası

kısa… kısa….

Grup Yorum’dan Yeni Beste: Roboski’ye

Söz: Grup Yorum
Müzik: Grup Yorum
Düzenleme: İhsan Cibelik
Mix: Umut Gültekin
Solist: İhsan Cibelik
Vokaller: Grup Yorum Korosu

https://halkinsesi-tv.web.tv/video/grup-yorumdan-yeni-beste-roboskiye__z25hlispery


TALEPLERİNDEN VAZGEÇMEDİLER

Yunanistan Halk Cepheliler, iki gün boyunca Yunanistan polisinin işkenceli saldırılarına maruz kaldılar. Birçoğu gözaltına alındı.

Fakat, bütün bunlara rağmen onlar, 23 Temmuz’da yine polisin kendilerine saldırı gerekçesi yaptığı talebi dile getirmeye devam ettiler.

23 Temmuz’da yine Atina’da Exarchia Semtinde Adalet Standını açtılar.

Exarchia semtinde Alexis ve Berkin’in anıtının altında «Erdal Gökoğlu ve Barkın Timtik Derhal Serbest Bırakılsın », « Tedavi Hakkı Engellenemez» taleplerini dile getirip, bu konuya ilişkin bir de fotoğraf sergisi ve imza masası açtılar.

***

23 Temmuz’da Atina’da Öğrenciler Protesto Yürüyüşü Gerçekleştirdiler

Yeni Demokrasi Partisi, 7 Temmuz seçimlerinde seçimi kazanıp iktidar olduktan sonra öncelikle temel Hak Ve Özgürlüklere saldırdı.

Yaptığı açıklamalarda üniversitelerin özerkliğini kaldırıp polisin rahatça girip çıkacağı yerler haline getirmektir. Bunun için bugün Yunanistan meclisinde üniversite özerkliklerinin kaldırılması için oylama yapılıyor.

Öğrencilerde bu yasaya karşı Propulia meydanında saat 18.30’da toplanarak meclise doğru yürüyüşe geçtiler. Sık sık yasa karşıtı sloganlar attılar. Meclis önünü geldiklerinde meclis önünde biraz durdular. Buradan da sloganlar attılar. Yasanın oylamasını protesto ettiler. Daha sonra Cuntaya karşı direnen Politeknik üniversitesine doğru yürüyüşe geçtiler. Politeknik’te yürüyüşü bitirdiler. Üniversitelerin özerkliğinin kaldırılması oylaması hala sürüyordu.

Paris Direnişçileri, Zehra Kurtay ve Veli Yatı bir çağrı yayımladı

Fransa Polisi Elini Üzerimizden Çek 

30 Mart’tan bu yana direnişteyiz. 30 Marttan bu yana oturum hakkımızı geri almak için direnmekteyiz.

30 Marttan bu yana, kesintisiz haftanın altı günü iki direniş mevziimizde adalet aramaya, hakkımızı savunmaya devam ediyoruz. 

Fransa Devleti direnişimizi görmezden gelme politikasını devam ettirirken geçen hafta bir sivil polis gelip, direnişimizin seyri konusunda bilgi almaya çalıştı.

Sözde hakkımızda her şeyi biliyor numarası çekti. Hangi eyleme katıldık, kimlerle yürüdük vs… ne hikmetse hepsini biliyor. 

İyi de, zaten direnişimize dair her şeyi kamuoyuna açıklayan, halkımızla paylaşan biziz. İnsanların görmesi için paylaşıyoruz.

Facebook hesabımızdan edindiği bilgileri, kendimizin yaptığı paylaşımları gene bizimle paylaşmış oldu mösyö polis…. 

Bizler faşizmden gelen, faşizmi iyi tanıyan kişileriz mösyö polis… 

Bu ucuz numaraların hepsini kendi ülkemizde gördük yaşadık…

Bize bu numaralarla gelmeyi bırakın, bize oturumlarımızı verin.

Bize oyun oynamayı bırakın, haklarımızı verin… 

Sunu herkes bilsin, direnişimiz devam edecek.

Direnişimizi ancak ve ancak haklarımızı geri alınca, ve kendi irademizle, BIZ bitireceğiz.

O nedenle, Polis Ellerini Üzerimizden Çek diyoruz…

Elbette BIZ Kazanacağız. 

Yaşasın Oturum Hakki Direnişimiz 

Yaşasın Direnişler Meclisi 

Fransa Polisi Elini Üzerimizden Çek 

23/07/2019


Mustafa Koçak Açlık Grevinin 18.Gününde


Madende 3 işçi zehirlenerek öldü, patron ‘ruhsatımız var mı yok mu bilmiyorum’ dedi!

Kilimli’deki kaçak maden ocağında geçtiğimiz yıl meydana gelen 3 işçinin zehirlenerek can vermesine ilişkin davada maden patronu “Ocağın ruhsatının olup olmadığını bilmiyorum” dedi.

Madende 3 işçi zehirlenerek öldü, patron 'ruhsatımız var mı yok mu bilmiyorum' dedi!

Mahkeme İhbarcı Sendikacıyı Korudu Üç Öğrenci Ceza Aldı

DİSK Güvenlik Sen Başkanı bir kez daha ‘şikayeti’yle gündemde!

DİSK Güvenlik Sen Başkanı Serdar Aslan muhalif işçilerden sonra öğrencileri de savcılığa şikayet etti, üç öğrenci onun bu şikayetiyle ceza aldı!

Daha önce muhalif işçileri Facebook sayfalarında “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri” gerekçesiyle savcılığa ihbar eden, yaptığı yolsuzlukları muhalifleri tarafından ortaya dökülen Aslan bu sefer de sosyal medya hesaplarından kendisine “ihbarcı” dediklerini belirttiği öğrencileri şikâyet etmesi ve öğrencilerin bu şikayetle açılan davada ceza almalarıyla gündemde.


PSAKD’dan Çağrı : Mehmet Yılmaz Serbest Bırakılsın!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Yenimahalle Şubesi tarafından yapılan açıklamada, dün gözaltına alınan TAYAD’lı Mehmet Yılmaz’ın aynı zamanda kendi üyeleri olduğu belirtilerek, Yılmaz’ın 70 yaşında olduğu ve sağlık problemleri yaşadığı vurgulandı.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan tarafından yapılan açıklamada da üyeleri Yılmaz’ın biran önce serbest bırakılması istendi.

KISA … KISA…

Yunanistan’lı Sağlıkçılar, Hasta Tutsak Barkın Timtik’in Tahliyesini İstedi

Yunanistan’da sağlıkçılar yaptıkları açıklamayla, Barkın Timtik’in durumu hakkında Yunan halkını bilgilendirirken, Timtik’in tahliye edilmesinim talep ettiler.

“Otonom Birinci Derece Sağlık Görevlileri Kollektifi” imzasıyla yapılan açıklamada şöyle deniliyor:

“Tedavi hakkı gasp edilmeyecek bir haktır. Bu durum avukat Barkın Timtik somutunda da karakteristik şekilde görülmektedir.  Kendisinde büyük bir ihtimalle kanser riski bulunan 14 cm büyüklüğünde bir kist tespit edilmiştir.

… Dayanışmacı Sağlık Görevlileri Olarak Uluslararası Hasta Haklarına Saygı Duyulmasını Ve Barkın Timtik’in Tedavisini Tamamlayabilmesi Ve Gözlem Altında Olabilmesi İçin Serbest Bırakılmasını Talep Ediyoruz.”


İşgal edilmiş Galatasaray’da “Adalet istiyoruz” sloganı

TAYAD’lılar, “Adalet istiyoruz” kampanyasını işgal altındaki Galatasaray Meydanı’na taşıdılar.
Bilindiği gibi İstanbul’daki Galatasaray Meydanı, 2018 Ağustos ayından bu yana yasaklanmış durumda… eylem ihtimalinin olduğu her gün meydan adetta yeniden işgal ediliyor.
TAYAD’lı Ailelerden Feridun Osmanağaoğlu, 13 Temmuz günü “Adalet istiyoruz” kampanyası çerçevesinde, bu yasağı da kırmak için Galatasaray Meydanına çıktı ve “Adalet istiyoruz” sloganını orada haykırdı.
Osmanağaoğlu eylemini gerçekleştirirken gözaltına alındı.

Sarı Yelekliler 35. Haftada Engellere ve Saldırıya Rağmen Yürüdüler

Fransada sarı yelekliler olarak adlandırılan emekçilerin eylemleri sürüyor.
Pariste polis eylemi engellemek için belli bölgelere bariyerler koyarken emekçiler bu engelleri aşarak yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.
Polis eyleme yine gaz bombalarıyla saldırdı. Ancak emekçilerin Macrona karşı sloganlarını susturamadı.

Hatay Samandağ’da Açlık Grevi Ve Gözaltı

Her yıl Temmuz ayında Samandağ’da yapılan Evvel Temmuz Festivali kapsamında Grup Yorum konseri yasaklandığından bu durumu protesto etmek için açlık grevi yapan kişiler ve onlara destek olanlar gözaltına alındı.

Alınan ilk bilgilere göre aralarında Devrim Deniz Karataş, Sever Işık ve Furkan Ersöz’ün de olduğu 7 kişi gözaltında.


Ali İsmail Korkmaz Anılıyor

Haziran Ayaklanması şehitlerinden Ali İsmail Korkmaz katlerdilmesinin 6’ncı yılında Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) düzenlediği etkinliklerle anılacak.
İlk olarak 10 Temmuz saat 18.00’de Antakya Ekinci Mezarlığı’nda mezarının başında bir anma düzenlenecek.
Akşam 20.00’da ise Sümerler Amfi Tiyatro’da bir anma töreni düzenlenecek. Anmaya ALİKEV Müzik Topluluğu ile Moğollar katılacak.
*
Ali İsmail, 19 yaşındaydı; Ayaklanma günlerinde 2 Haziran 2013’te sivil faşistler ve polis tarafından komaya sokuluncaya kadar dövüldü; 28 gün sonra 10 Temmuz’da şehit düştü.

Deutsche Bank’ta İşçi Kıyımına Hazırlık:
18 BİN İŞÇİ ATILACAK

Almanya’nın en büyük şirketlerinden biri olan Deutsche Bank, 2022’ye kadar 18 bin çalışanın işten atılacağını açıkladı.
Bu işten çıkarmalarla, banka, 91 bin 500 olan işçi sayısını, 74 bine indirecek.


KISA.. KISA..

NSU’dan YENİ TEHDİT

Almanya’da Kassel valisinin ırkçılar tarafından öldürülmesi ve artan ırkçı saldırılar tartışılırken, Dortmun’da, daha önce NSU tarafından katledilen Mehmet Kubaşık’ın matledildiği büfeye 100 metre uzaklıkta bulunan bir sokağa NSU yazıldı, gamalı haç çizildi ve Neo- Nazi hücresi olarak bilinen “Combat 18″in kısaltması olan “C18” yazıldı.
Naziler, Dortmund’da daha önce de bir binaya yerleşip kurumlaşmaya çalışmışlardı.


Sarı Yelekliler Meydandaydılar

Sarı yelekliler, eylemlerinin 34. haftasında Paris’te Republique Meydanı’ndan toplandılar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarının protesto edildiği eylemde, sarı yelekli emekçiler, Çatalogne Meydanı’na kadar yürüdüler.

Sarı Yelekli emekçiler, Lyon ve Montpellier şehirlerinde yaptıkları eylemlerde de Macron’u istifaya çağırdılar.

Caen ve Besancon kentlerinde ise Fransız emperyalizmi, eylemlere izin vermedi.

***

Yüksel’de 7 Temmuz’da Rıfat Ilgaz Vardı

Ankara Yüksel Direnişi’nin 971. Günü öğlen açıklamasında, direnişçiler, “İşimizi Geri İstiyoruz” pankartını taşırlarken, halkın şairi Rıfat Ilgaz’ı ölüm yıldöneminde andılar.

Çünkü diyordu ki Rıfat Ilgaz “Açların boyun büktüğü memlekette, Kişi özgürlükten laf etmemeli”.

Yüksel Direnişi, açlığa, işsizliğe teslim olmamanın, boyun bükmemenin direnişi olarak devam ediyor. Bugünkü eylemde de ihraç kamu emekçisi Nazan Bozkurt ve İlker Işık gözaltına alındılar.


Ataşehir Belediyesi’nde Grev Kararı

Ataşehir Belediyesi işçileri,  toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev kararı aldılar. Grev kararı 5 Temmuz’da belediye binasına asıldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası ile Ataşehir Belediyesi arasında yapılacak olan toplu iş sözleşmesi, 2 bin işçiyi kapsıyor.

İşçiler, 5 Temmuz’da, Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’nin çağrısıyla Ataşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek, grev ilanını belediyeye astılar. Görüşmelerde anlaşma sağlanamazsa işçiler 12 Temmuz’da greve başlayacak.

***

KISA… KISA…

Atina’da Barkın Timtik İçin Eylem

Hasta tutsak Barkın Timtik’in serbest bırakılması için eylemler sürüyor. Yunanistan Halk Cephesi, 5 Temmuz’da, Atina Türkiye Başkonsolosluğu önünde Barkın Timtik’in derhal serbest bırakılması talebiyle eylem yaptı.

Eylemde Yunanca “Sağlıklı Koşullarda Tedavisinin Yapılabilmesi İçin Avukat Barkın Timtik Derhal Serbest Bırakılmalıdır” yazılı pankart açıldı, aynı içerikte bildiri dağıtıldı.


Berlin’de Emlak Vurguncularına Protesto

Almanya’nın başkenti Berlin’de tam 40 yıldır aynı sokakta esnaflık yapan Tunç Ailesi’nin, emlak vurguncuları tarafından kiracısı olduğu iş yerinden atılmak istenmesine karşı, mahalle halkı, sokağı trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Mahalleli, pencerelerine pankartlar aşarken, sokağa stant kurularak Tunç ailesinin direnişine destek için imza toplandı.

Başkent Berlin’de, emlak vurguncuları ile yerleşik halk arasında sık sık böyle sorunlar çıkıyor.

***

KISA… KISA…

Amsterdam’da Göçmenlerle Dayanışma Eylemi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da, Alman gemi kaptanı Carola Rackete’nin göçmenleri kurtardığı için ev hapsinde tutulması protesto edildi.

Gemi kaptanı Carola Rackete, Akdeniz’de karşısına çıkan göçmenleri kurtarıp İtalya’ya getirmişti. Rackete buna karşı İtalya tarafından bir süre ev hapsinde tutulduktan sonra mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.

SPUİ Meydanı’nda yapılan ve göçmenlere karşı bu düşmanlık politikasının protesto edildiği eylemde, “Denizde hayat kurtarmak suç değildir, “Denizde daha fazla insan ölmesin ve “Hiç kimse yasa dışı değildir yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde göze çarpan bazı dövizlerde de şunlar yazıyordu:

“AB, Libya’daki işkence kamplarını finanse etmeyi durdur, “Mülteciler hoş geldiniz, “Carola’ya özgürlük.”

***

KISA… KISA…

ODTÜ’de KYK Yurdu İnşası Protesto Edildi

ODTÜ ormanı içerisinde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yurt yapılmak istenmesi, öğrenciler, akademisyenler ve çalışanlar tarafından protesto edildi.

Eylemde, ODTÜ’de yeni bir yurda ihtiyaç olduğu vurgulanırken, sözkonusu yurt inşaatının ise, öğrencilerin ihtiyaçları, talepleri dikkate alınmadan, üstelik yeşil bir alanın tahrip edilmesiyle başlatıldığı belirtildi.

Eylemin ardından 3 bin 500 kişi tarafından imzalanan dilekçe rektörlüğe verildi.


Dayanışma Direnenlerin Gücüdür

Yüksel direnişinde 3 Temmuz günkü gündeminde Sivas katliamı vardı. 

Düzce’de Alev Şahin’in  gündeminde Sivas katliamı vardı. 

Çorlu’daki tren katliamı Vardı.

İşlerini isterken, katledilenler için de adalet istediler. 

Yüksel Direnişinin 966. Günü’nde öğlen açıklamasında alana çıkan ihraç kamu emekçileri Nazan Bozkurt ve Mahmut Konuk, Sivas katliamına karşı adalet isterken gözaltına alındılar.

***

KISA… KISA… 

Karakoç ve Can Işık Serbest Bırakıldı 

Polis tarafından keyfi gerekçelerle dört gün önce İstanbul’da sokaktan gözaltına alınan Zeynep Gonca Karakoç ve Baki Can Işık adli kontrolle serbest bırakıldılar.

Gonca KARAKOÇ ve Bakican IŞIK, üç günlük gözaltı süresi boyunca susuz şekersiz açlık grevi yaptılar. Gayrimeşru işlem ve uygulamalara karşı kendilerini ifade edecekleri ana kadar su dahi kabul etmeyeceklerini açıkladılar.

Uzun Direnişler Sürüyor

  • Mahir Kılıç Direnişinin 44. Gününde
  • Hasan Güneş TEFAŞ Önündeki Direnişinin 14. Gününde
  • Yüksel Direnişi 967. Gününde
  • Dusseldorf Direnişi 36. Haftasında

Çorlu Tren Katliamı Davası Başladı

Çorlu’da, demiryollarının bakımsız bırakılması sonucu 25 kişinin katledildiği tren kazası davası 3 Temmuz’da, Çorlu Adalet Sarayı’nda 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Kazada katledilenlerin yakınları, duruşma öncesinde Adalet Sarayı’na 1 kilometre mesafedeki bir AVM önünde toplanarak, yürüyüş düzenlediler.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti davadan çekildi.

İsrail’de Gösteriler

İsrail’de polisin Etiyopya asıllı bir genci katletmesine karşı birçok şehirde gösteriler yapıldı.

Gösterilere saldıran polis 60 kişiyi gözaltına aldı.






İkitelli’de Sivas Anması Yapıldı – Grup Yorum sahnede

İkitelli’de, 30 Haziran Pazar günü. saat 20.00’de Cem evinin önünde toplanıp, günün anlam ve önemini belirten slogan ve ajitasyonlarla yürüyüşe başlandı.  Ali İsmail Korkmaz Parkına kadar devam eden yürüyüşten sonra etkinlik alanında Sivas şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşundan sonra ortak basın metni okundu ve semah ekibi semaha durdu. Semahtan sonra Sivas katliamıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı ve sahneyi halkın devrimci sanatçıları Grup Yorum aldı.


Berlin’de 2 Temmuz Anma Yürüyüşü

30 Haziran 2019 Pazar günü alevi federasyonunun çağrısıyla her yıl Berlin’de yapılmakta olan anma yürüyüşüne demokratik kitle örgütleri de katıldı.

1993 yılında Pir Sultan anma şenlikleri için Sivas’a gelen aydınlar, sanatçılar faşistlerin kışkırtmasıyla sığındıkları madımak otelin `de saldırıya uğramışlar bu saldırı sonucu gerici faşistler içeride mahsur kalan aydınları binayı ateşe vererek katliam yapmışlardı. Bu katliam ‘da 33 aydın yanarak şehit düşmüşlerdi.


Açlık Grevinde 42. gün

Grup Yorum’un açlık grevi 42. güne ulaştı; direniş, İdil Kültür Merkezinde Direnişine devam ediyor.
Grup Yorum üyelerinin açlık grevlerinin süreleri şöyle:
Bahar Kurt: 18. gününde
Barış Yüksel: 12 gününde
İbrahim Gökçek: 11 gününde
Helin Bölek: 10. gününde

ODTÜ’de 4 Gözaltı

ODTÜ’de bugün yapılacak mezuniyet töreni öncesinde dört öğrenci gözaltına alındı.
Gözaltıların, ODTÜ yönetimi-polis işbirliğiyle “mezuniyet töreninde gerçekleşecek bir protestonun önüne geçmek için” gerçekleştirildiği belirtildi.

Direnişçiler Arasında Büyük Sahiplenme

Yüksel Direnişçileri, direnişlerinin 963. gününde, alana kendi talepleri için değil, Türkan Albayrak için çıktılar.
İhraç Mimar Alev Şahin ve ihraç Nüfus Memuru Nazan Bozkurt, 963. gün akşam eyleminde “Türkan Albayrak.. ” yazılı bir pankartla çıktılar meydana.

Şahin ve Bozkurt eylemlerini gerçekleştirirken polis saldırdı ve gözaltına aldı. Bu kez, Türkan Albayrak için gözaltına alınmış, Türkan Albayrak için işkence görmüş oldular.
Yüksel Direnişçileri, bu eylemle ilgili şu mesajı yayınladılar;
“Direnişinin 300. gününde Türkân Albayrak sana selam olsun. Evde oturup çürümeyi değil, direnmeyi tercih eden yüreğine selam olsun. Seni çok seviyoruz!”

Ferhat Gerçek ve İki Kişi Gözaltında Bilgisi

Halkın Hukuk Bürosu resmi twitter hesabından Ferhat Gerçek ve Baki Can Işık ile Zeynep Gonca Karakoç’un gözaltında olduğunun bilgisi verildi.

Ferhat Gerçek Yürüyüş dergisi dağıtımı yaparken Ekim 2007’de  polisin arkadan vurarak sakat bıraktığı bir devrimci. Daha 16’sında ömür boyu sakat kalmasını sebep olan polis delilleri karartarak olayın üstünü örtmüştü. Ferhat Gerçek’i vuran polis yargılanmasına isteyen eylem esnasında gözaltına alınan Engin Çeber ise karakolda başlayan ve hapishanede devam eden işkenceler ile katledilmişti.

Gözaltılar ile ilgili bilgiler elimize ulaştıkça okuyucularımız ile paylaşacağız.

Alev Şahin TMMOB’da

Alev Şahin, 59 haftadır olduğu bu hafta da TMMOB’a gelerek eylemini
sürdürdü.
Eyleminde “TMMOB Bana ve İhraç Üyelerine Sahip Çıkmalıdır” yazılı döviz
taşıyan Alev Şahin, eyleminin 60. Haftasında şu mesajı yayınladı.
“Talebim 15 aydır aynı, yaklaşık bir buçuk yıldır aynı. Üç yılın ardından
sadece sorun tespiti yapan Çalış taylar yetmez, ölümlerin yaşandığı
süreçte ihraç üyelerine sahip çıkmalı, tutsak devrimci üyelerine sahip
çıkmalı, direnen üyesine sahip çıkmalı.”

KISA… KISA…

Tüpraş İşçileri Eylemde

Tüpraş işçileri, Koç Holding’in toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki
dayatmacı tutumunu protesto etmek için 26 Haziran’da Koç Holding’in
Nakkaştepe’deki merkezi önünde eylem yaptılar.
Tüpraş İşçileri bugün de (28 Haziran) İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve
Batman rafinerilerinde 16.00’da eylem yapacaklar.
Petrol-İş’ten yapılan açıklamada, 16.00’dan itibaren işçilerin
fabrikalara kapanacakları belirtildi.

Tutsak Grup Yorum Üyelerinden 4’ü Açlık Grevinde!

Grup Yorum tarafından bugün yapılan açıklamada, tutsak bulunan Grup Yorum üyelerinden dördünün açlık grevinde olduğu belirtildi.

Grup Yorum üyelerinden Bahar Kurt, Açlık Grevinin 14.Gününde.

Barış Yüksel, 8.Gününde;

İbrahim Gökçek, 7.Gününde;

Helin Bölek ise 6.Gününde…

***

KISA… KISA…

Alev Şain’in direnişinde 872. Gün

872 gün… İki yılı aşkın bir süre.

Israr, kararlılık, cüretle yoğrulmuş bir ekmek kavgası.

Alev Şahin direnişinin 872. Günü için bir açıklama yaptı.

Açıklamasında şöyle dedi Alev Şahin :

« Geliyorlar karanlık kalabalıklarıyla, sarıyorlar etrafımı. Sesimi duyulmaz beni görünmez kılmak için almışlar talimatı, üstüme çullanıp alıyorlar sokaktan.

Oysa duyulmaz sandıkları sesim ulaşıyor halka, görünmez sandıkları şiddet kazınıyor yüreklere.

13:00’de alandayım. »

Ankara’da Grup Yorum’a Destek Açlık Grevi

Ankara’da bulunan İdilcan Kültür Merkezi emekçileri, 23 Haziran’da Grup Yorum’u desteklemek için bir günlük açlık grevi yaptılar.

İdilcan Kültür Merkezi tarafından açlık greviyle ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bugün bizler Ankara İdilcan Kültür Merkezi olarak grup yorum ile dayanışmak amacıyla bir günlük destek açlık grevine başladık. … Grup Yorumu hapishanelere koydunuz başlarına ödül koydunuz yine de iradelerini teslim alamadınız! Grup Yorum’un talepleri derhal kabul edilsin! Açlık grevinin 37.gününde Grup Yorum’a bin selam olsun.”

***

Mahmut Konuk’un Direnişi 122. Haftasında

Kanun Hükmünde Kararname ile işten atılan sağlık emekçilerinden Mahmut Konuk direnişini sürdürüyor. Konuk, direnişinin 122. haftasında kendisine desteğe gelen Eser Budak’la birlikte gözaltına alındı.

Konuk, direnişiyle ilgili bir açıklama yaparak şunları belirtti:

“hiç bir güç ve zorbalık, bizi, ekmeğimizi çalanların, alın terimizi, çocuklarımızın nafakasını gasp edenlerin iki yakasına yapışmaktan alıkoyamaz. Taşı delen suyun şiddeti değil, damlaların sürekliliğidir. Zafer Direnen Emekçinin Olacak.”

***

Yüksel Direnişi’nde Öğlen Gözaltı

Yüksel Direnişi’nde Akşam Gözaltı

Yüksel Direnişi, büyük bir irade ve kararlılıkla sürüyor.

Günde iki kez çıkıyorlar o meydana.

iki kez gözaltına alınıyorlar.

Bugün de, 24 Haziran’da da öyle oldu.

958. Gün öğlen açıklamasında ihraç öğretmen Acun Karadağ ve ihraç nüfus memuru Nazan Bozkurt gözaltına alındı.

958. gün akşam açıklamasında ise, ihraç memurlar Acun Karadağ ve Nazan Bozkurt gözaltına alındı.

Direnişçiler alanda yaptıkları konuşmada şunu belirttiler: “AKP; halkımız size bir şey söyledi duydunuz mu? Bir şey oldu bir şey, fark ettiniz mi? ‘Bize hakaret edemezsiniz, bizi yok sayamazsınız’ dedi. Duydunuz mu?”

***

Alman Politikacı Merz: 

Polis ve orduyu kısmen AfD’ye kaptırıyoruz

Hristiyan Demokratlar Birliği (CDU) üyesi burjuva politikacısı Friedrich Merz, ordu ve polis teşkilatlarında görev yapan personeli, ırkçı AfD’ye kaptırıldığı konusunda bir açıklama yaptı.

Merz açıklamasında şunu belirtti:

“MECLİS Savunma Komisyonu üyesi bazı milletvekilleri diyor ki, biz orduyu kısmen AfD’ye kaybediyoruz. Meclis İçişleri Komisyonu üyesi milletvekilleri diyor ki, polisi kısmen AfD’ye kaybediyoruz.”

MERZ, belli ki, Almanya’nın bir gerçeğini dile getiriyor. Ama neden, niçin, onları söylemiyor.

Orduda ve poliste ırkçıların güçlenmesi, sürpriz değil, uygulanan ırkçı politikaların bir sonucudur.

TAYAD’lıların Adalet Direnişi – Haftada İki Gün Küçükarmutlu’da

TAYAD’lı Aileler, Gazi Cemevinde sürdürdükleri Adalet Direnişini, bu haftadan itibaren haftada iki gün, Küçükarmutlu Cemevi’nde sürdürecekler.

TAYAD’lılar, ilk olarak bu hafta, 22 Haziran’da Küçükarmutlu Cemevi bahçesinde direnişini sürdüren Kezban Bektaş’ın misafiri oldular.

TAYAD’lıların ardından Kadıköy’den Dev-Gençliler direniş yerine ziyarete geldiler.

Kezban Bektaş, TAYAD’lılar ve Dev-Gençliler, sloganlarını birlikte attılar, taleplerini birlikte dile getirdiler.

Kezban Bektaş’ın oturma eyleminin başlangıcında bir akrep de, direniş yerinin etrafında dolaşıp taciz etmeye başladı. Ancak Cemevi bahcesinden sloganlar başlayınca, akrep hızla dönüp karakola doğru uzaklaştı.

***

İSTANBUL HAVAALANI İÇİN KESİLEN AĞAÇ SAYISI: 13 MİLYON

Yeni yapılan İstanbul Havaalanı için milyonlarca ağaç kesilmişti.

Resmi rakam ve raporlara göre, kesilen ağaç sayısı 2,5 milyondu.

Kuşku yok ki yüzlerce yılda yetişen 2,5 milyon ağaç da küçük bir rakam değil.

Ancak şimdi açığa çıktı ki, kesilen ağaç sayısı 2.5 milyon değil, 13 milyon.

Kuzey Ormanları Savunması tarafından yapılan açıklamada, uydu görüntüleri üzerinden yaptıkları analizle kesilen ağaç sayısını 13 milyon olarak saptandığı belirtildi.

***

ERDAL GÖKOĞLU KARAR MAHKEMESİNE ÇAĞRI

Musa Asoğlu’na ve Erdal Gökoğlu’na Özgürlük Komitesi (Freiheitskomitee) tarafından yapılan açıklamada, Almanya Hamburgda yargılanan devrimci tutsak Erdal Gökoğlu’nun davasının karar aşamasına geldiği belirtilerek, mahkemeye katılım çağrısı yapıldı.

Açıklamada duruşma tarihi ve yeri hakkında şu bilgiler verildi:

Tarih: 27 Haziran Perşembe günü

Saat: 09.00 (08.00’de hapishane önünde toplanılacak)

Yer: Sievekingplatz 3, Hamburg


İki Grup Yorum Üyesi Daha Açlık Grevinde

Tutsak Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Halkin Mimar Muhendislerinden ve Grup Yorum uyesi Barış Yüksel’in, 18 Haziranda süresiz açlık grevine başladıkları ogrenildi.

Gökçek ve Yüksel, dışarıdaki Grup Yorum üyelerinin sürdürdüğü açlık grevine hücrelerinden katılacaklar. Grup Yorumun direnişi şimdi içerisi ve dışarısı birlikte sürecek.

***

BİR DİRENİŞ DAHA

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde Tosb-Taysad Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada çalışan engelli Hasan Güneş, fabrika önünde oturma eylemi başlattı.

39 yasında ve yüzde 47 engelli olan Hasan Güneş, işten çıkarılması için hiçbir gerekçe gösterilmediğini belirterek, fabrika önünde ‘Keyfi işten atılmaya karşı direniyorum’ yazılı pankart açarak direnişe başladı.

Düsseldorf Direniş Çadırına Polis Tehdidi

19 Haziran Çarşamba günü direniş çadırına gelen polis, çadırda direnişi sürdüren İlker Şahin ve Deniz Yıldız’ın geçici oturumlarına da el koydu.
Polis gerekçe olarak, iki direnişçinin “Düsseldorf’a girmelerinin yasak” olduğunu ileri sürdü.
Oysa direniş çadırının neden Düsseldorf’da açıldığı çok açık.
Oturum hakkını gasp eden Bakanlık bu şehirde.

  • Düsseldorf polisi, bakanlığa gidip geldikten sonra direnişçilerin geçici oturumlarını geri vermek zorunda kaldı.
    Polis alandan ayrılırken de tehdit etmeyi ihmal etmedi; iki direnişçinin ŞEHRE GİRİŞİNİN YASAK OLDUĞUNU belirterek direnişçileri mahkemeye vereceklerini belirtti.
    Direnişçiler bu keyfilik ve tehditle ilgili yaptıkları açıklamada bir kez daha şunu vurguladılar:
    “30 Km Sınırını Tanımıyoruz!
    İmza Dayatmasına Tanımıyoruz!
    Baskılar Bizi Yıldıramaz!”

Grup Yorum Açlık Grevinin 36. Gününde!

Grup Yorum üyeleri tarafından konser yasaklarının kaldırılması, tutsak grup üyelerinin serbest bırakılması talebiyle başlatılan açlık grevi, 36. güne ulaştı.
Açlık grevinin 34. gününde, Tutsak Dayanışma İnisiyatifi, açlık grevi alanında, İdil Kültür Merkezi’nde açlık grevi direnişcilerini ziyaret ettiler.

Grup Yorum üyelerinin ve dinleyicilerinin talepleri şunlar:
– Konser yasakları kaldırılsın
– Listeler kaldırılsın
– Tutsak grup yorum üyeleri serbest bırakılsın
– Kurumumuz basılmasın
– Hakkımızda açılan tüm davalar düşürülsün


MAHALLEYLE BÜTÜNLEŞEN DİRENİŞ 329. GÜNÜNDE

Kezban Bektaş’ın Alevi dernekleri üzerindeki baskılara karşı, Küçükarmutlu Cemevi yöneticilerinden kızı Zeynep Bektaş’ın serbest bırakılması ve cemevi duvarına işeyen işkencecinin açığa çıkarılıp yargılanması amacıyla başlattığı direniş, 22 haziran itibarıylya 329. gününe ulaştı.
Direnişte her gün, öğlen saatlerinde taleplerini dile getiren sloganlar atıliyor. Kezban Bektaş’a eylemi boyunca mahalle halkı destek oluyor.


Grup Yorum 27 Haziranda görülecek Mahkeme için çağrı yayınladı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı

Halkın Mimarı Alev Şahin Direnişinin 865. Gününde

Alev Şahin : “865 gün

Nasıl bizim ekmeğimize el koyup hayatımız boyunca biriktirdiğimiz emeğimizi çaldılarsa Oktay İnce’nin de meslek hayatı boyunca kayıt altına aldığı arşivine el koydular. O arşivini geri istiyor biz de ekmeğimizi. Direnişinizi selamlıyorum”


Aydın Belediyesi’nde Direniş, 344. Günde

DİSK/Sosyal-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten çıkartılan Aydın Belediyesi işçilerinin direnişi, bugün (17 Haziran) 344. güne ulaştı.
Direnen işçiler adına “Direnişçiefeler” hesabından yapılan açıklamada, “Eski DİSK başkanları yeni CHP vekilleri konuyla ilgili ne yapıyor? Neden işçiler için her şey çok güzel olmuyor?” sorusu soruldu.
İşçiler, hesaplarından şöyle dediler: “Onurlu haklı mücadelemiz 344.günde Direne direne kazanacağız. Hak verilmez hak alınır.”

Bakırköy Direnişçileri Ailelerle Birlikteydi

Bakırköy’de defalarca gözaltına alınmalarına ve tutuklanmalarına rağmen, direnişlerini sürdüren İhraç kamu emekçileri Selvi Polat ve Nursel Tanrıverdi, 16 Haziran’da direnişlerini, Ailelerin yanına taşıdılar.
Evlatları trafik kazalarında, iş cinayetlerinde katledilen ailelerin Babalar GÜnü vesilesiyle Bakırköy’de yaptıkları eylemde, ihraç kamu emekçileri de yer alarak, adalet talebini birleştirdiler.

Grup Yorum’un Açlık Grevi 32. Gününde

Grup Yorum üyeleri, 16 Haziran’da Açlık grevinin 31. gününde İdil Kültür Merkezi’nde bir açıklama yaptılar.
Taleplerinin yazılı olduğu bir pankart önünde yapılan açıklamada,
grup üyeleri açlık grevini sürdüreceklerini belirttiler.
Grup Yorum üyelerinin bugün 32. güne ulaşan açlık grevlerinin talepleri şunlar:
-Konser Yasaklarına Son Verilsin!
-Listeler Kaldırılsın!
-Tutuklu Grup Yorum Üyeleri Serbest Bırakılsın!
-Hakkımızda Açılan Davalar Düşürülsün!

ETHA’ya Baskın ve Gözaltı

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) İstanbul’daki ofisine 15 Haziran saat 17.00 sıralarında polis tarafından baskın yapıldı. ETHA’dan yapılan açıklamada, baskının “Haftalık sosyalist gazete Atılım’ın eki olan İstanbul Sokakta Gazetesi’nin toplatması olduğu gerekçesi ile” yapıldığı belirtildi.
ETHA tarafından yapılan açıklamada, ajansın 6 çalışanı ile Ceylan Yayınları’ndan bir kişi olmak üzere yedi kişinin gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan polis merkezine götürüldüğü belirtildi.
Savcı 4 günlük gözaltı kararı verdi. ETHA çalışanları halen gözaltında.


Halkın Avukatları Resim Sergisi Açtı: ÇİZGİLİ ADALET

Halkın avukatları 12-13-14 haziran günlerine PSAKD Gazi Şehitleri Cemevinde bir resim sergisi açtılar. ‘Çizgili Adalet’ adını taşıyan resim sergisi üç gün boyunca yoksul emekçi halk tarafından ziyaret edildi.

Sergideki resimler Halkın Avukatlarını yargılayamayan mahkemelerin karikatürlerle anlatımını içeriyor.


Hollanda’da Irkçı Provokasyon

Irkçı PEGİDA üyeleri, Hollanda’nın Eindhoven kentinde daha çok Faslıların gittiği El Furkan Camisi önünde müslümanlığa hakaret içeren afiş dağıtarak provakasyon yaratmak istediler.
15 Haziranda yapilan saldirida, Camidekiler ve bazı Hollandalılar ırkçı çete elemanlarına tepki gösterdiler. Irkçılar kaçarken, başlarındaki şefleri de polise sığındı.
Polis, ırkçı saldırıdan sonra hiçbir ırkçıyı gözaltına almadı.
Kendilerini “Batı’nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar” olarak tanımlayan ırkçı grup, daha önce de Ramazan ayında aynı cami önünde gösteri yapmak istemiş ve arbede çıkmıştı.

AİLELER ADALET İSTİYOR

Faşizm tarafından çeşitli biçimlerde katledilenlerin aileleri adalet için mücadelelerini birleştirme yolundalar.
Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde katledilen 11 yasındaki Rabia Naz’ın babası, İzmir’de alkollü sürücünün çarparak katlettiği 16 yasındaki Bora Aşçılar’ın ailesi ve Çorlu Tren Katliamında katledilenlerin aileleri ile diger mağdur aileler, sevdikleri için adalet talebiyle bugün –Pazar günü- saat 12.00de İstanbul Bakırköyde bir araya geliyorlar.

Berkin Elvan, Babalar Günü’nde Anılıyor

16 Haziran Pazar günü Berkin’in vurulduğu sokakta ailesinin çağrısıyla bir anma düzenlenecek. 
Anma saat 14.00’de, Okmeydanı Gaziler Sokağı’nda yapılacak.

-Maliye Emekçisi Cemal Yıldırım, gözaltına alındı.

AKP iktidarı tarafından işten atılan kamu emekçilerinden Cemal Yıldırım, direnişinin 16. Haftasında Sakarya Caddesinde idi. KESK’in baskılar karşısında geri adım atarak terk ettiği Sakarya Caddesinde eylem yapan Cemal Yıldırım, burada polis saldırısı sonucu gözaltına alındı


-Yüksel Direnişçilerinden 15-16Haziran Direnişine Selam

Yüksel Direnişi bugün 949. Gününde;
Ve bugün 15-16 Haziran 1970’deki büyük işçi direnişinin yıl dönümüydü.

Yüksel Direnişçileri, direnişe 15-16 Haziranı selamlayarak başladılar:
“Selam olsun 15-16 Haziran işçi-emekçi direnişini yaratanlara! 15-16 Haziran Yüksel’de devam ediyor! Düzce’de, Bakırköy’de devam ediyor. Cemal Yıldırım, Mahmut Konuk’la devam ediyor. Faşizm oldukça
direnmeye devam edeceğiz”

Yüksel Direnişçilerinin bugünkü öğlen açıklamasında Acun Karadağ ve Alev Şahin gözaltına alındı.


-497 Neo-Nazinin yakalanamadığı açıklandı

Almanya’da hakkında tutuklama kararı olup da yakalanamayan 497 Neo-Nazi olduğu açıklandı. Bu Neo-Nazilerin büyük çoğunluğunun da hırsızlık, dolandırıcılık veya trafik suçlarından arandığı açıklandı. Irkçı şiddet olaylarından ötürü aranan ve ne hikmetse bir türlü yakalanamayan nazilerin sayısı ise 18.


-Avusturya’da ırkçı saldırı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, 13 Haziranda ırkçı faşistler tarafından bir Türkiyeliye ait aracın üstüne Nazi sembolü olan gamalı haç ve ırkçı sözler yazıldı. Avusturya’da ırkçı saldırılar giderek artıyor. ırkçılık karşıtı çalışmalarıyla tanınan ZARA Derneği, 2018 Avusturya Irkçılık Raporu’nda geçen yıl ülke genelinde 2 bine yakın saldırının yapıldığını açıklanmıştı.



-Ressam İbrahim Balaban hayatını kaybetti

Nazım Hikmet’in öğrencisi olarak resim hayatına başlayan 97 yaşındaki ressam İbrahim Balaban, tedavi gördüğü Güngören Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti.

Balaban, resim yapmaya 16 yaşında Bursa Cezaevinde Nâzım Hikmet’in öğrencisi olarak başlamıştı. Hapisaneden bir ressam olarak mezun oldu. Sosyalist gerçekçilik anlayışıyla resimler yaptı. Sergilerini sadece büyük şehirlerde değil, Anadolu şehirlerinde açtı.

***

-Yüksel’de Gözaltı

Ankara Yüksel Direnişinin 943. Günü Öğlen Açıklamasında ihraç kamu emekçileri, mimar Alev Şahin ve sağlık emekçisi Derviş Lermi gözaltına alındı.

***

-Uzun Direnişler:

Grup Yorum bugün (9 Haziran) Açlık Grevinin 24. Gününde!

Kezban Ana Direnişinin 316. Gününde

***

-Çeşme’de Plajın Paralı Hale Getirilmesine Karşı Eylem

İzmir’in Çeşme ilçesi Azmak Koyu’nda daha önce halkın ücretsiz olarak kullandığı plajın çevresi, bir şirket tarafından kapatılarak girişler ücretli hale getirildi. Plajların halkın olduğunu belirterek, sahile girmek isteyen mahalle halkı, bir süre plajda oturma eylemi yaparak, işletmeyi protesto etti.

***

-Kayıp Yakınları’nın 741’inci Eylemi

Galatasaray Meydanı’ndaki saldırılardan sonra İHD önünde süren Kayıp Yakınlarının eyleminde bu hafta (741’inci buluşma), 12 Eylül faşist cuntası tarafından 10 Haziran 1981’de idam edilen ve cenazesi ailesine teslim edilmeyip kaybedilen Veysel Güney’in cenazesinin akıbeti soruldu.


-Dünyada 2,1 milyar kişi temiz su imkanından yoksun bıraklıyor.

Dünya genelinde 2030’a kadar 700 milyon kişinin su kıtlığı nedeniyle yaşadıkları bölgelerden göç etmek zorunda kalacağı tahmin ediliyor.

FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) verilerine göre, emperyalist-kapitalist ülkelerde evsel ihtiyaçlar için kişi başına günde 800 litreye kadar su tüketilirken, sömürge-yeni sömürge ülkelerde bu oran 10’a kadar düşüyor.


Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada 2,1 milyar kişinin evinde temiz su bulunmuyor.

-SIPRI (Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü): “2018’de dünya askeri harcamaları için tüm zamanların en yüksek harcaması yapıldı, 1 trilyon 822 milyar dolar”

İlk 15’in içerisinde yedi NATO ülkesi var: ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, Kanada ve Türkiye.

Silahlanma harcaması oranı en yüksek 10 ülkeden altısı Ortadoğu’da: Suudi Arabistan (GSYİH’nın yüzde 8,8’i), Umman (yüzde 8,2), Kuveyt (yüzde 5,1), Lübnan (yüzde 5) Ürdün (yüzde 4,7), İsrail (yüzde 4,3).

-AKP’nin Kürtçe Düşmnalığı Tabela Söktürüyor.

Bitlis’te daha önce belediye binasına asılı Kürtçe tabelayı indiren AKP’li başkan Nesrullah Tanğlay bu kez kent girişinde Kürtçe, Türkçe, İngilizce yazılı “Bitlis’e hoş geldiniz” tabelasını söktürdü.


-Mahir Kılıç Chp İl Binası Önünden Gözaltına Alındı



-Uzun direnişler sürüyor

• İstanbul Küçükarmutlu’da direnişini sürdüren Kezban Ana Direnişinin 309. gününde http://halkinsesitv1.org/kezban-ana-direnisinin-308-gununde/

• Ankara’da Yüksel Direnişi 936. günde. http://halkinsesitv1.org/yuksel-direnisinin-935-gunu-oglen-aciklamasi/

• Oturum hakkı için direnen Paris direnişçileri 9. Haftada.

• Grup Yorum üyeleri, açlık grevinin 19., günündeler.

– İsviçre’de rehin alma olayında 3 ölü

• İSVİÇRE’NİN Zürih kentinde 60 yaşındaki bir İsviçreli, iki
kadını rehin aldı. Polisin bölgeyi terk etmesini, aksi takdirde
kadınları öldüreceğini söyleyen kişi, üç saat sonra teslim
olacağını ifade etti, ancak üç el silah sesi duyuldu. Polis, adam
ve yaşları 34 ile 38 olan iki rehineyi ağır yaralı olarak buldu.
Yaralılar, hastaneye kaldırılamadan öldü. Olayın sebebi henüz
bilinmiyor.

-Honduras’ta ABD Büyükelçiliği önünde gösteri

Honduras’ta binlerce öğretmen ve sağlık çalışanı tarafından ülkedeki
sağlık ve eğitim sektöründe planlanan reformlara karşı protesto
gosterileri yapılıyor. Honduras’ın başkenti Tegucigalpa’da yürüyüş
düzenlendi.
Evvelki günkü gösterilerde eylemin hedefi ABD Büyükelçiliği idi.
Protestolar sırasında Büyükelçilik önünde onu aşkın lastik yakıldı.
25 kişinin polis saldırıları sonucunda yaralandığı protesto eylemleri
sürüyor.


-Devrimci Tutsak Mehmet Doğan Serbest Bırakıldı.

Memet Doğan, halkının kurtuluşu, vatanının bağımsızlığı için mücadele eden bir devrimci olduğu için, 28 Kasım 2017 tarihinde 8 yoldaşıyla birlikte Yunanistan devleti tarafından, evlere yapılan polis operasyonunda işkenceyle gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

18 ay tutsak kalan Doğan, 9 devrimci ile birlikte 15 Mayıs’ta tahliye edilmişti. Ancak Memet Doğan, verilen tahliye kararına rağmen keyfi olarak Yabancılar Şubesi denilen polis merkezinde tutuldu. Yunanistan polisi Memet Doğan’ı keyfi olarak tutmakla kalmayıp, aynı zamanda keyfi olarak da sınır dışı etmek istedi.

Bu keyfiliğe 21 Mayıs’ta başlattığı açlık greviyle cevap veren Doğan ve Halk Cephesi’nin baslattigi kampanya sonucu Yunanistan devleti Memet Doğan’ı serbest bırakmak zorunda kaldı.

-Grup Yorum Açlık Grevinin 11. Gününde.

Grup Yorum elemanlarının, grup üzerindeki baskı ve yasaklara son verilmesi temel talebiyle başlattıkları açlık grevi bugün 11. Gününde ;
Kamu Emekçileri Cephesi de Grup Yorumu desteklkemek için bugün İçin 1 Günlük Destek Açlık Grevi yapıyor.

Avrupa Direnişler Meclisi, 5 ülkede direnişlerini sürdürüyor.

Bugün, 27 Mayıs’ta Saat 13.00’te direnişlerin sürdüğü tüm ülkelerde ortak açıklama yapıldı.
Avrupa genelinde
Almanya Düesseldorf Çadırı’nda: İlker Şahin, Deniz Yıldız, Haydar Demiray, Hasan Hüseyin Köşe, Mesut ,
Almanya Hamburg Çadırı’nda Musa Asoğlu’na Özgürlük komitesi,
İngiltere Direniş Çadırında: Çağrı Güler,
Belçika’da Cahit Zorel,
Avusturya’dan Hatime Azak, direnişlerini sürdürüyorlar.
Direnişçilerin talepleri açık. Oturum Hakkımızı İstiyoruz, Emeğimizle Varız!

-TÜRK-İŞ: Açlık sınırı 2.124 ve yoksulluk sınırı 6.918 liraya yükseldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Mayıs ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, dört kişilik ailenin açlık sınırı 2.124 liraya yükselerek mevcut net asgari ücreti geçerken, yoksulluk sınırı 6.918 liraya yükseldi. Evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2.625 lira oldu.

-Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 26 Mayıs’ta Yenikapı’da merkezi miting düzenliyor.

2 milyon kişinin hedeflendiği mitinge 81 ilden katılım bekleniyor.. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Davana sahip çıkacaksın, birlikte başaracağız, birlikte güçlü olacağız. Bu dava hepimizin, sen varsan bir fazlayız”

-Kezban Ana Direnişinin 300. Gününde

Haksız yere tutuklanan kızı Zeynep Yıldırım’ın özgürlüğü için 300 gündür direnen Kezban ana, adalet isteyen herkesi 300. gün etkinliğine davet ediyor.

Tarih: 25.05.2019- Cumartesi

Saat: 17.00-20.00

Yer: Armutlu Cemevi, Şeftali Sok. No: 9 FSM – Sarıyer / İstanbul


-Belçikada oturum hakkı için direnişte olan Cahit Zorel bugün direnişinin 21. gününde…

Direnişimin 21. Günü

Posted by Cahit Zor on Friday, May 24, 2019

– Bel kıran polise yıllar sonra dava açıldı…

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 30 Mart 2016 tarihinde halkın avukatı Zeycan Balcı’nın belini kıran polis memuru Murat A’ya üç yıl sonra, 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

-Mahir Kılıç direnişinin 4. gününde…

İŞİ VE ONURU İÇİN DİRENEN MAHİR KILIÇ CHP İSTANBUL İL BİNASI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNDE

İki yıldır sokakta işi için direnen Mahir Kılıç açlığa, soğuğa, sıcağa, CHP’ ye, AKP`ye, onun işkenceci polisine karşı iş ve onur mücadelesi veriyor. Mahir Kılıç`ın direnişi umudunu düzen partilerine bağlayanlara bir kez daha gerçek kurtuluşun nerede olduğunu gösteriyor. İşte Mahir`in direnişinden devamı için..


-Grup Yorum 8. Irkçılığa Ve Yozlaşmaya Karşı Tek Ses Tek Yürek Konseri 1 Haziranda

1 Hairan 2019 Cumartesi, 15:00 – 22:00 Ludwigshafen am Rhein (Almanya) da gerçekleşecek konsere Grup Yorum’un yanı sıra, Tolga Sağ‘ın, Erdoğan Emir‘in ve Erdal Bayrakoğlu‘nun sahne alacağı duyuruldu…

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

-Tunceli Belediyesinin tabelasının ‘Dersim Belediyesi’ olarak değiştirilmesi kararı Valiliğin başvurusu üzerine durduruldu.

Asimilasyon politikalarının bir parçası olarak ‘Dersim’ adı 1935 yılında “Tunceli” olarak değiştirilmişti.

‘Burası Dersim’dir, Tunceli ise katliamın adıdır’Â